Un aluat vegan, fără ouă sau unt, pentru multe rețete


In acest articol va oferim reteta unui aluat de paine sau pizza fara ingrediente de origine animala. Ouăle, laptele sau untul sunt excluse din această rețetă.

Este posibil să păstrați acest amestec timp de 3 zile la frigider, sau 3 luni la congelator. Aceasta este o rețetă ușoară, delicioasă și foarte utilă.

Ingrediente:

  • 550 ml lapte de soia, migdale sau orez
  • 2 lingurite de zahar
  • 80 de grame de drojdie proaspata (sau 4 lingurite de drojdie uscata)
  • 1 kg făină integrală
  • 3 lingurite de sare
  • ½ lingurita suc de lamaie
  • 4 linguri ulei

Preparare:

  1. Combinați laptele cald, zahărul și făina și lăsați să stea aproximativ 10 minute sau până când drojdia începe să se extindă și să facă spumă.
  2. Puneti toate ingredientele, inclusiv preparatul de la pasul 1, intr-un blender, si amestecati bine pana obtineti consistenta unei paste. Dacă rezultatul este prea uscat, adăugați puțin lapte sau apă. Dacă este prea moale, adăugați puțină făină.
  3. Așteptați aproximativ 15-20 de minute să crească, apoi puteți începe să folosiți aluatul. Îi poți da orice formă preferi.
  4. Pentru a-l găti, dați-l la cuptorul încins pentru cel puțin 20 de minute. Ai la dispozitie un aluat foarte util pentru paine, pizza si prajituri.

Dacă nu veți folosi pasta imediat după ce ați făcut-o, păstrați-o într-o pungă de plastic, stoarcând tot aerul din ea înainte de a o sigila. Păstrați la frigider până la 3 zile sau la congelator timp de 3 luni.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată.