Delicious homemade sourdough rye bread on a plate and milk. Homemade baking.

Rețeta ultra ușoară de pâine de casă fără mașină de făcut pâine


Pentru a-și economisi câteva excursii la brutărie și, de asemenea, pentru plăcerea de a găti mâncăruri bune de casă, mulți oameni au decis să înceapă să-și facă propria pâine. Cu toate acestea, uneori acest lucru îi poate îngrijora pe marii începători care nu au încercat niciodată experimentul. În plus, ne spunem că fără know-how-ul brutarului și fără mașină de făcut pâine, aceasta nu trebuie să fie o sarcină ușoară! Și totuși, cu rețeta potrivită și urmând pașii potriviți, poți face pâine moale, crocantă, fără echipament. Aflați cum să faceți această rețetă care necesită puțin timp de pregătire, dar este atât de satisfăcătoare și ușoară! Este preparatul ideal pentru incepatori sau pentru a pregati o paine reusita fara tam-tam.

Ingrediente:

(Pentru 600 g de paine)

  • 500g de făină tip 55
  • Un plic de drojdie de panificație granulată (se ia una cu timp de creștere redus)
  • 300ml apă fierbinte
  • O lingură de ulei de măsline
  • O linguriță de sare

Te întrebi ce rost are să adaugi ulei în pâine? Acest ingredient care se găsește în unele rețete împiedică pur și simplu aluatul să devină prea elastic. Pe lângă îmbunătățirea texturii pâinii, uleiul ajută și la modificarea dimensiunii maxime a bulelor de aer.

Cum să-ți faci propria pâine fără mașină?

1) Mai întâi amestecați făina cu sarea și drojdia într-un castron.

2) Apoi, faceți o gaură în mijloc, apoi turnați apa și uleiul de măsline.

3) Amesteca totul pana obtii o pasta fara cocoloase. De asemenea, amintiți-vă să pliați aluatul de mai multe ori pe el însuși (ca atunci când pliați un prosop). În această etapă, verificați cu atenție textura aluatului: nu trebuie să fie lipicios sau prea uscat.

4) Acum este timpul să lăsați aluatul să crească! Pentru creștere, tapetați o formă de tort cu hârtie de copt și puneți în ea aluatul de pâine.

5) Desenați cruci pe pâine cu vârful cuțitului, apoi lăsați-o să crească sub o cârpă umedă și curată timp de o oră.

6) Odată gata, ultimul pas este să preîncălziți cuptorul la 220°C timp de un sfert de oră. La final, coaceți pâinea timp de 40 de minute.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile