Supa noastră groasă de legume cu bucăți de pui vă va oferi multă energie.
Supa te va umple și te va încălzi în lunile de iarnă.
Avem nevoie:
1 praz
100 g de țelină cu tulpină
1 ardei
1 dovlecel mic
2 cartofi
2 catei de usturoi
bulion de legume
1/2 piept de pui
sare
piper negru
piper măcinat
curcuma
cimbru
1 ceapă
1 morcov
100 g de ciuperci
1 ardei iute
pătrunjel
Abordare:
Turnați ulei în oală.
Adăugați prazul tocat și prăjiți la foc mediu.
Adăugați țelina tocată și amestecați.
Tăiați ardeiul în cuburi, puneți-l într-o oală și amestecați.
Apoi, adăugați dovleceii tăiați cubulețe, amestecați.
Gatiti 7 minute la foc mediu.
Tăiați cartofii curățați și spălați în cubulețe și adăugați în oală.
Tăiați cățeii de usturoi în bucăți mici, puneți-i în oală.
Se amestecă și se acoperă cu un capac.
Gatiti inca doua minute.
Se toarnă peste bulion de legume, se amestecă.
Acoperiți și gătiți timp de 15 minute.
Tăiați pieptul de pui în bucăți mai mici și adăugați-le în tigaia unsă cu ulei.
Se adaugă sare, piper negru, piper măcinat, turmeric, cimbru, se amestecă și se prăjește timp de 10 minute.
Scoateți carnea prăjită într-un bol.
Adăugați în tigaie ceapa tăiată cubulețe mici.
Apoi adăugați morcovul ras și amestecați.
Tăiați ciupercile în felii, puneți-le în tigaie și amestecați.
Adăugați ardei iute tocat mărunt, amestecați, adăugați sare și gătiți acoperit timp de 7 minute.
Scoateți oala de pe aragaz și bateți legumele fierte cu un mixer manual.
Adăugați puiul, legumele prăjite în amestecul bătut, turnați apă, acoperiți și gătiți la foc mediu timp de 15 minute.
Pătrunjelul proaspăt se toacă mărunt și se adaugă la supa finită.
Putem servi.