Prima dată când am mâncat supă thailandeză de creveți (Tom yum kung), eram în luna de miere în iubita mea Thailanda. În acea călătorie mi-a plăcut practic tot ce am gustat și de fapt, la întoarcere, am făcut o valiză plină doar cu ingrediente locale. Din fericire, acum este mai ușor să găsești produse asiatice.
- Doze pentru 2 persoane
- 200 ml lapte de cocos
- 150 ml bulion de legume
- 8 creveți
- 40 gr taitei
- 80 gr muguri de fasole
- ghimbir proaspăt
- arpagic
- 1 ceapa primavara
- curry
- 1 lingura de sos de peste
- 1 lingurita de zahar
- 1/2 ardei rosu
Cum se prepară supă thailandeză de creveți
Curățați ingredientele, curățați creveții (lăsând coada), tăiați ardeiul fâșii și feliați ceapa de primăvară.
Începeți să albiți creveții într-o tigaie, cu o bucată mică de ghimbir tocat, pentru câteva minute.
1 Într-o cratiță, combinați laptele de cocos cu bulionul și gătiți timp de 5 minute fără să fiarbă.
Se adauga apoi ardeiul, mugurii de fasole scursi, arpagicul tocat, sosul de peste si zaharul.
Apoi amestecați.
2 Când începe să fiarbă, se adaugă curry, se amestecă și se aruncă tăițeii care vor trebui să se gătească conform timpilor afișați pe ambalaj.
3 Cu câteva minute înainte de a termina gătitul, transferați creveții și ghimbirul în supă și amestecați ușor.
4 Adăugați mai mult arpagic în supa de creveți și însoțiți-o cu lime.