supa de creveti tailandeza

Supă thailandeză de creveți


Prima dată când am mâncat supă thailandeză de creveți  (Tom yum kung), eram în luna de miere în iubita mea Thailanda. În acea călătorie mi-a plăcut practic tot ce am gustat și de fapt, la întoarcere, am făcut o valiză plină doar cu ingrediente locale. Din fericire, acum este mai ușor să găsești produse asiatice.

  • Doze pentru 2 persoane
  • 200 ml lapte de cocos
  • 150 ml bulion de legume
  • 8 creveți
  • 40 gr taitei
  • 80 gr muguri de fasole
  • ghimbir proaspăt
  • arpagic
  • 1 ceapa primavara
  • curry
  • 1 lingura de sos de peste
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 ardei rosu

Cum se prepară supă thailandeză de creveți

Curățați ingredientele, curățați creveții (lăsând coada), tăiați ardeiul fâșii și feliați ceapa de primăvară.
Începeți să albiți creveții într-o tigaie, cu o bucată mică de ghimbir tocat, pentru câteva minute.

1 creveți prăjiți

1 Într-o cratiță, combinați laptele de cocos cu bulionul și gătiți timp de 5 minute fără să fiarbă.
Se adauga apoi ardeiul, mugurii de fasole scursi, arpagicul tocat, sosul de peste si zaharul.
Apoi amestecați.

2 fierbe lapte de cocos

2 Când începe să fiarbă, se adaugă curry, se amestecă și se aruncă tăițeii care vor trebui să se gătească conform timpilor afișați pe ambalaj.

3 combinați tăiței de orez

3 Cu câteva minute înainte de a termina gătitul, transferați creveții și ghimbirul în supă și amestecați ușor.

4 adăugați creveții

4 Adăugați mai mult arpagic în supa de creveți și însoțiți-o cu lime.

Supă thailandeză de creveți

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată.