supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci


Supa de ciuperci este un prim fel perfect pentru toți iubitorii de ciuperci ca mine. Daca ai incercat crema de ciuperci porcini si ti-a placut, sunt sigura ca vei aprecia si asta! O poti servi singura sau cu crutoane: vei obtine un preparat gros, cremos si super gustos, cu siguranta ideal pentru tot sezonul rece!

  • Doze pentru 4 persoane
  • 500 gr de champignon sau ciuperci amestecate
  • 1 litru supa de legume
  • 1 ceapă
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ulei de măsline extravirgin

Cum se prepară supă de ciuperci

În primul rând curățați bine ciupercile și tăiați-le felii.

1 Curatam ceapa, morcovul si telina si le tocam marunt, apoi le calim intr-o cratita mare cu ulei.

2 Se adauga si ciupercile si se lasa putin sa se aromeze, apoi se acopera cu supa de legume (sau apa daca nu aveti), se adauga faina cernuta si se fierbe 20-25 de minute la foc mediu-mic.

3 Ciorba de ciuperci este gata: se condimenteaza cu sare si piper, se adauga putin patrunjel si se serveste.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată.