Supa de ciuperci este un prim fel perfect pentru toți iubitorii de ciuperci ca mine. Daca ai incercat crema de ciuperci porcini si ti-a placut, sunt sigura ca vei aprecia si asta! O poti servi singura sau cu crutoane: vei obtine un preparat gros, cremos si super gustos, cu siguranta ideal pentru tot sezonul rece!
- Doze pentru 4 persoane
- 500 gr de champignon sau ciuperci amestecate
- 1 litru supa de legume
- 1 ceapă
- 1 telina
- 1 morcov
- 1 lingurita de faina
- sare
- piper
- pătrunjel
- ulei de măsline extravirgin
Cum se prepară supă de ciuperci
În primul rând curățați bine ciupercile și tăiați-le felii.
1 Curatam ceapa, morcovul si telina si le tocam marunt, apoi le calim intr-o cratita mare cu ulei.
2 Se adauga si ciupercile si se lasa putin sa se aromeze, apoi se acopera cu supa de legume (sau apa daca nu aveti), se adauga faina cernuta si se fierbe 20-25 de minute la foc mediu-mic.
3 Ciorba de ciuperci este gata: se condimenteaza cu sare si piper, se adauga putin patrunjel si se serveste.