Spaghete carbonara reprezinta un fel de mâncare tipic din bucătăria Lazio, în special din cea romană, preparată rapid prin gătirea pastelor al dente și apoi mutându-le într-o tigaie cu bacon rumenit, ouă, piper și pecorino.
- Ingrediente pentru 4 persoane
- 350 de grame de spaghete
- 4 ouă
- 200 gr de bacon
- 100 gr de pecorino (parmezan)
- sare
- piper
Cum se prepară spaghete carbonara
Tăiați slănina fâșii.
Într-o tigaie mare, rumeniți slănina la foc mic până devine transparentă.
1 Sparge ouale intr-un bol, adauga 3/4 din parmezanul ras, sare si piper si bate totul usor.
2 Între timp, gătiți spaghetele în apă cu sare din abundență și scurgeți-le când sunt al dente, având grijă să păstrați un polonic de apă de gătit.
Puneti pastele in tigaie si sotiti-le in bacon care, topindu-se, va fi creat un strat bun de condimente.
Opriți focul și adăugați ouăle bătute și parmezanul
Întoarceți totul repede (dacă pastele sunt prea uscate, adăugați o parte din apa de gătit depozitată).
3 Serviti