spaghete carbonara

Spaghete carbonara


Spaghete carbonara reprezinta un fel de mâncare tipic din bucătăria Lazio, în special din cea romană, preparată rapid prin gătirea pastelor al dente și apoi mutându-le într-o tigaie cu bacon rumenit, ouă, piper și pecorino.

  • Ingrediente pentru 4 persoane
  • 350 de grame de spaghete
  • 4 ouă
  • 200 gr de bacon
  • 100 gr de pecorino (parmezan)
  • sare
  • piper

Cum se prepară spaghete carbonara

Tăiați slănina fâșii.
Într-o tigaie mare, rumeniți slănina la foc mic până devine transparentă.

1 bacon maro

1 Sparge ouale intr-un bol, adauga 3/4 din parmezanul ras, sare si piper si bate totul usor.

2 ouă și pecorino

2 Între timp, gătiți spaghetele în apă cu sare din abundență și scurgeți-le când sunt al dente, având grijă să păstrați un polonic de apă de gătit.
Puneti pastele in tigaie si sotiti-le in bacon care, topindu-se, va fi creat un strat bun de condimente.
Opriți focul și adăugați ouăle bătute și parmezanul
Întoarceți totul repede (dacă pastele sunt prea uscate, adăugați o parte din apa de gătit depozitată).

3 gătiți pastele

3 Serviti

slănină și ou

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată.