sos de rosii

Sos de rosii: e bine sa adaugi un praf de zahar?


Sosul de rosii de casa este una dintre cele mai usor retete de facut. De asemenea, este baza pentru a face nenumărate sosuri pentru gătit.

Sos de rosii de casa

Rețeta de sos de roșii de casă necesită foarte puține ingrediente și poți oricând să adaugi mai multe la alegere în timpul preparării sau utilizării sale.

Odată făcută, adaugă doar o notă de oregano la pregătirea pentru pizza și gata.

Zahăr în sos?

La prepararea unui sos, multe persoane adauga o cantitate mica de zahar pentru a compensa un grad de aciditate perceput in timpul prepararii sosului.

Cu toate acestea, trebuie reiterat că aceasta este o operațiune greșită. Trebuie amintit că printre particularitățile roșii se numără un anumit grad de aciditate, de fapt, pH-ul acesteia se poate încadra în valorile de la 3,2 la 4,6. Aceasta este o variație care depinde de tipul de roșie.

Asta înseamnă că adăugarea de zahăr în sos gândindu-ne la reducerea gradului de aciditate care ne deranjează atât de mult nu rezolvă de fapt problema.

Acest ingredient specific va afecta doar aroma sosului nostru de roșii de casă, dar nu va aduce nicio modificare pH-ului roșiilor!

De fapt, dacă vrem să obținem un sos bun, trebuie să gătim sosul mult timp, cu această previziune pH-ul acid va fi modulat eficient de organismul nostru.

În plus, atunci când sosul de roșii este gătit mai mult timp, este disponibil mai mult licopen. Este o substanță antioxidantă foarte importantă.

Pentru a face sosul din nou dulce și gustos, puteți folosi un expedient foarte simplu, care presupune adăugarea unei cantități mici de bicarbonat de sodiu înainte de a găti sosul.

Dacă trucul funcționează, veți observa că se formează câteva bule pe partea de sus a sosului, deoarece un praf de bicarbonat de sodiu neutralizează partea acidă a roșii. Apoi vom continua să gătim sosul, rezultatul nu va suferi alte modificări.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile