Connect with us

Gastronomie

Plăcințele de casă cu brânză sărată – Rețetă atât de bună încât aș face-o în fiecare săptămână

Published

on

Pentru ca v-am prezentata alta data o reteta traditional moldoveneasca de placinte poale-n brau am zis sa va prezint de aceasta data si reteta clasica de placinte pufoase cu branza…

Ingrediente pentru aluat:

500-600 g faina
125 g unt sau margarina
25 g drojdie proaspata
4-5 linguri de zahar
1 lingurita esenta de rom
un praf de sare
coaja rasa de lamaie
4 galbenusuri
250 ml lapte
2 plicuri zahar vanilat
zahar pudra (pentru decor)
Ingrediente pentru umplutura:

200 g branza (telemea sau feta)
2 oua
4 linguri de gris
5 linguri de zahar
2 linguri esenta de rom

Mod de preparare aluat:

Intr-un bol vom adauga drojdia sfarmata pe care o vom dizolva cu putin lapte cald. Peste aceasta vom adauga putin zahar si o lingura de faina. Vom amesteca continuu pana la omogenizare. Maiaua este gata. Ea necesita sa stea la crescut timp de 20 de minute intr-un loc cald.

Separat intr-un alt bol vom amesteca galbenusurile, sarea, restul de lapte, zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Vom mixa totul bine pana ce zaharul se va topi si compozitia va capata o textura omogena.

Intr-o oala vom topi untul pe aragaz.

Intr-un bol vom cerne faina. In mijlocul acesteaia vom face o gaura si vom aseza maiaua. Peste aceasta mai adaugam si compozitia de galbenusuri amestecand continuu. Untul topit il vom adauga peste aceasta treptat framantand continuu. Acum am format aluatul. Putem adauga si coaja de laie in el si continuam sa framantam bine pana cand acesta se va desprinde de maine. La nevoie mai adaugam faina ca sa nu se lipeasca, sau ne ungem mainile cu ulei.

Cand aluatul este gata il dam deoparte la crescut timp de o ora intr-un loc calduros.

Mod de preparare umplutura:

Intr-un bol vom sfarma bine branza cu ajutorul unei furculite. Vom adauga peste ouale, zaharul, esenta de rom si grisul amestecand continuu pana cand toate ingredientele se incorporeaza si formeaza o crema pufoasa de branza. Crema este gata. O vom lasa sa stea si pe ea 10 minute.

Mod de preparare placinte:

Vom incepe prin intinderea aluatului intr-o foaie groasa de un deget pe o suprafata unde am presarat putina faina. Cu ajutorul unui pahar vom decupa placintele intr-o forma rotunda pana la terminarea aluatului.

Vom avea nevoie de cate doua cercuri pentru a crea o placinta. Vom adauga cate o lingura de umplutura intr-un cerc, iar celalalt cerc il vom lipi desupra cu ajutorul unei furculite. Vom aseza cercul deasupra cercului cu umplutura si cu furculita vom cresta marginile in asa fel incat in momentul coacerii, umplutura sa nu iasa afara. Vom repeta acest procedeu pana la terminarea placintelor. Vom lasa placintele putin la crescut pentru a se dubla volumul lor inainte de coacere.

Cu ajutorul unei tigai vom incepe sa coacem placintele in ulei. Acestea vor avea o forma rotund de gogosi. Cand acestea sunt gata vom presara peste ele zaharul pudra vanilat.

Placintele sunt gata! Pofta buna!

Scriu în general despre casă și grădină, despre instalații de încălzire sau chiar ferme ecologice. Am petrecut mulți ani documentându-mă despre foarte multe lucruri iar acum vreau să le împărtășesc cu voi.

Apasa ca sa comentezi
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Gastronomie

Mic dejun pe bază de ovăz pentru a accelera metabolismul

Published

on

By

Ovăzul este o cereală foarte nutritivă care poate oferi o varietate de beneficii pentru sănătate. Acesta este motivul pentru care ar trebui să îl includem mai frecvent în dieta noastră zilnică.

Micul dejunul pe bază de ovăz este ușor de preparat și foarte hrănitor: această cereală, de fapt, este un aliment foarte complet. Din acest motiv, este recomandabil să îl includeți în mod regulat în dieta dvs., chiar și atunci când obiectivul pe care doriți să îl atingeți este de a accelera metabolismul pentru a pierde în greutate.

Bogat în fibre solubile, ovăzul generează o senzație imediată de sațietate și reglează tranzitul intestinal. În consecință, poate fi foarte util dacă vrem să evităm să mâncăm dintr-o simplă lacomie sau să ingerăm cantități inutile de alimente calorice.

Pe de altă parte, acest tip de fibre reduce absorbția colesterolului în sânge și consumul regulat al acestuia, prin urmare, evită apariția problemelor cardiovasculare și favorizează în special inima.

Ovăzul este un aliment care poate accelera metabolismul, deoarece conține mai multe vitamine, minerale și beta-glucani, care ajută la reglarea nivelului de colesterol și zahăr din sânge.

4 propuneri pentru micul dejun cu ovăz
Pentru a vă asigura că primiți beneficiile pe care le poate oferi micul dejun pe bază de ovăz, este recomandabil să nu includeți prea multe ingrediente în prepararea lui și să optați pentru versiunea sa naturală, adică în fulgi.

1. Ovăz cu scorțișoară și măr

Micul dejun pe bază de ovăz pe care vi-l prezentăm are un gust delicios, dulce și cremos. Din acest motiv este ideal ca început în zilele reci.

Ingrediente

  • 1 cană de ovăz (250 g)
  • 1 măr tăiat cubulețe mici.
  • 2 linguri de scorțișoară măcinată (30 g)
  • 1/2 litru lapte de migdale (500 ml).
  • 3 linguri de sirop de arțar (30 g).
  • Pregătirea
    Pentru a pregăti această rețetă, vom amesteca într-o tigaie lapte de migdale, ovăz, scorțișoară și sirop de arțar. Lăsăm amestecul pe foc până se îngroașă, fără să uităm să amestecăm cu grijă, pentru a preveni lipirea de tigaie.

    Când laptele a fost aproape complet absorbit, vom scoate amestecul de pe foc și vom adăuga bucățile de măr. După 15 minute de odihnă, vom presăra scorțișoara pe amestec.

    2. Mic dejun pe bază de ovăz: biscuiți de ovăz cu stafide

    Unul dintre ingredientele acestei rețete reprezinta stafidele; dacă nu vă plac, puteți înlocui cu fructul la alegere: nuci, alune, piersici uscate, afine etc.

    Cu cantitățile date aici pentru această rețetă, puteți face aproximativ 30 de prajituri. Cu toate acestea, vă recomandăm să vă limitați consumul la 4 sau 5 biscuiți pentru fiecare mic dejun.

    Ingrediente

  • 1 ou.
  • 1 cană de stafide (250 g)
  • Pulverizați ulei de măsline.
  • 1 cană de zahăr brun (250 g)
  • ¾ cană de făină de grâu (190 g).
  • ½ lingură bicarbonat de sodiu (7,5 g).
  • 1 linguriță de sare de mare (5 g).
  • 2 căni de ovăz instant (500 g)
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată (15 g)
  • 2 linguri de unt la temperatura camerei (30 g).
  • 1 lingură de extract de vanilie (15 g)
  • ½ cană de suc natural de mere (125 g).
  • 1/2 lingură bicarbonat de sodiu (7,5 g)
  • 2 linguri de unt la temperatura camerei (30 g).
  • Pregătirea
    Mai întâi, pregătiți foaia de copt ungând-o cu ulei. Apoi, într-un bol mic, amestecați făina, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea. Într-un castron mai mare, bateți untul, zahărul, oul și vanilia. După ce ați obținut o cremă, adăugați sucul de mere și ⅓ cana de apă.

    În acest moment, amestecați totul până obțineți un amestec omogen. Pentru a face prajiturile mai ușoare, dați aluatului forma unui cilindru și înfășurați-l în folie alimentară. Apoi păstrați aluatul la frigider timp de două ore. În timp ce se răcește, preîncălziți cuptorul.

    După două ore, scoateți aluatul din frigider și tăiați-l în felii rotunde, nu prea groase. În cele din urmă, puneți feliile pe tigaia pe care ați uns-o anterior. Apoi coaceți timp de 15 minute la 180 ° C.

    3. Smoothie de pere, ghimbir și ovăz

    Gătitul nu este punctul tău forte, dar totuși vrei să încerci micul dejun cu fulgi de ovăz? Dacă da, încercați niște pâine prăjită cu brânză cu acest delicios smoothie.

  • 1 para.
  • 3 linguri de ovăz (45 g)
  • Ghimbir proaspăt ras (7,5 g).
  • ½ cană de lapte de migdale (125 ml).
  • 1/2 cană de iaurt grecesc natural cu conținut scăzut de grăsimi (125 ml).
  • Pentru a face acest smoothie, puneți toate ingredientele în paharul blenderului și amestecați până se omogenizează. Dacă doriți, puteți adăuga câteva cuburi de gheață.

    4. Ovăz cu căpșuni și smântână

  • 1/2 crenguță de scorțișoară.
  • 1 cană de apă (250 ml).
  • 1 lingură de miere (15 ml).
  • 1/2 cană căpșuni tocate (125 g).
  • 1/2 cană de fulgi naturali (125 g).
  • 2 linguri de iaurt grecesc (30 ml).
  • 1 linguriță de oțet balsamic (5 ml).
  • 1 linguriță de extract natural de vanilie (5 ml).
  • Puneți apa, scorțișoara și ovăzul într-o oală mică, așteptați să fiarbă apa și apoi reduceți intensitatea căldurii. Într-un castron mic, amestecați căpșunile cu oțetul balsamic și, în același timp, zdrobiți căpșunile pentru a face o pastă și adăugați iaurtul, vanilia și mierea.

    Se amestecă toate ingredientele și se lasă deoparte. Odată ce apa a fost absorbita de ovaz, adăugați amestecul de căpșuni, lăsați-l să se odihnească aproximativ 2 minute, scoateți-l de pe foc și serviți.

    Continue Reading

    Trending

    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x