- Ingrediente 1 sandviș
- 3 felii de paine
- 60 gr de sunca fiarta
- 80 gr brânză
- 1 lingura de maioneza
- 1 ou
- 2 linguri de lapte
- 2 butoane de unt
- sare
- piper
- boia dulce
Cum se prepară sandvișul Monte Cristo
Mai întâi întindeți un strat subțire de maioneză pe toate cele 3 felii de pâine, apoi începeți să pregătiți: puneți jumătate din brânză pe prima felie, acoperiți cu șuncă și apoi cu a doua felie, apoi acoperiți cu a doua felie și repetați.
1 Se inchide cu ultima felie, se compacteaza putin, apoi se unge toate suprafetele, chiar si cele laterale, cu oul (dupa ce l-ai batut cu sare, piper, boia si lapte).
2 Topiți untul într-o tigaie antiaderentă, apoi începeți să gătiți, rumenind sandvișul pe toate părțile (2-4 minute pe fiecare parte vor fi suficiente).
3 Sandwich-ul Monte Cristo este gata: împărțiți-l în 2 triunghiuri și serviți imediat, poate însoțit de puțin sos de afine pentru a -i da un avantaj.