Salata germană de cartofi, sau Kartoffelsalat, este o salată gustoasă și puțin ciudată, în unele privințe poate mai asemănătoare cu cea suedeză.
- Doze pentru 4 persoane
- 1 kg de cartofi
- 3 linguri de ulei de semințe
- 1/2 ceapa rosie
- 200 ml bulion de legume
- 1 lingura de patrunjel tocat
- 1 lingura de arpagic tocat
- 1 lingura de mustar
- 1 lingura de otet
- sare
- piper
Cum se prepară salată germană de cartofi
Pregătiți bulionul și păstrați-l cald.
1 Spălați cartofii, apoi fierbeți-i (cu coaja) în apă ușor sărată aproximativ 30-40 de minute (verificați gătirea cu vârfurile unei furculițe). Se scurge, se curata de coaja si se taie felii de aproximativ 1-2 cm grosime.
2 Se curata ceapa si se toaca grosier. Se pune intr-un bol mare cu patrunjel, arpagic, ulei, otet, mustar, sare si piper si amesteca adaugand bulionul fierbinte.
3 Adăugați marinada la cartofi și amestecați ușor, apoi lăsați la frigider pentru aproximativ 1 oră.
4 Salata ta germană de cartofi este gata!