Salata de pui și țelină este un fel principal ușor și gustos, perfect pentru a mânca cu poftă, fără a deveni prea grea
- Doze pentru 4 persoane
- 1 kg pulpe de pui
- 3 tulpini de telina
- 50 gr miez de nucă
- 50 gr de parmezan
- sare
- piper
- ulei de măsline extravirgin
- oțet balsamic
Cum se prepară salată de pui și țelină
Mai întâi puneți puiul pe o tigaie de grătar foarte fierbinte, ușor sărată și gătiți timp de 30 de minute la foc mediu, întorcându-l la jumătatea gătitului.
Apoi îndepărtați pielea, tendoanele și oasele și răzuiți carnea.
1 Spălați țelina, îndepărtați frunzele și partea finală și tăiați-o felii.
Tăiați grosier.
2 Combinați într-un bol: puiul, țelina, nucile, fulgii de parmezan (le puteți obține cu un curățător de cartofi).
Se condimentează cu sare, piper, ulei și oțet și se amestecă.
3 Salata de pui si telina este gata: se aranjeaza pe un vas de servire, se decoreaza cu cateva frunze de telina si putin otet balsamic si se serveste.