- Doze pentru 4 persoane
- 500 gr piept de pui feliat
- 150 gr de merisoare
- 150 gr brânză Asiago
- 1 lingura de miere
- 1 catel de usturoi
- ulei de măsline extravirgin
Cum se face rulada de pui cu afine
Bateți ușor feliile de pui pentru a le subția; spălați merisoarele și curățați-le de coajă.
1 Aranjați feliile de pui pe o foaie de hârtie de copt, suprapunându-le ușor, astfel încât să creați o singură suprafață.
Se condimenteaza cu branza, putina miere si merisoare, apoi se ruleaza puiul peste umplutura.
2 Legati rulada cu sfoara de bucatarie, asezonati cu sare si cimbru (se adauga si cateva crengute de cimbru sub sfoara) si se rumenesc pe toate partile intr-o tigaie antiaderenta cu usturoi si ulei, apoi adăugați puțin bulion, închideți capacul și gătiți aproximativ 20 de minute la foc mediu-mic, apoi scoateți capacul și reduceți sucul de gătit la foc iute.
3 Rulada de pui cu merisoare este gata, se lasa cateva minute sa se odihneasca inainte de a o taia.