Spanacul este un aliment cu mare valoare nutritivă: ne furnizează fier, proteine, calciu, vitaminele A și C, potasiu, fibre, iod, zinc și mulți alți nutrienți.
În plus, întăresc sistemul imunitar, previn anemia și bolile de vedere și sunt recomandate persoanelor cu hipertensiune arterială.
In acest articol va prezentam o reteta simpla si gustoasa: clatita cu spanac, fara faina.
Ingrediente: 4 albusuri, 1 mana de spanac fiert si tocat, 1 praf de sare si piper negru.
Amesteca spanacul cu albusurile, sare si piper negru pana se omogenizeaza. Ungeți o tigaie cu ulei și turnați aproximativ o lingură din amestec în ea până când este gătită. Întoarceți și continuați gătitul, va dura doar câteva minute.
Frumusețea acestei rețete este că, pe lângă faptul că eviți făinurile rafinate, poți alege chiar și conținutul împachetărilor. Un sfat: roșii cherry, rucola și așchii de parmezan!