Puiul la cuptor cu bere este un fel de mâncare suculenta și perfecta pentru o seară cu prietenii sau un prânz de duminică. Servit cu cartofi copți după părerea mea vei avea locul potrivit pentru o masă foarte plăcută (bine, cartofii copți se potrivesc cu totul) și fericirea mesenilor tăi.
- Ingrediente pentru 4 persoane
- 1 kg de pui bucati
- 400 ml de bere
- 2 catei de usturoi
- 3 crengute de cimbru
- 1 buton de unt
- 1 crenguță de rozmarin
- 00 făină (sau altă făină)
- sare
- piper
- ulei de măsline extravirgin
Cum se face pui la cuptor cu bere
In primul rand se pune carnea intr-un vas rezistent la cuptor cu bere, usturoiul bucatele, cimbru si rozmarin, se acopera cu folie fara contact si se lasa la marinat la frigider minim 1 ora.
1 Luați puiul înapoi, luați câte 1 bucată, scurgându-l de marinată.
(Păstrați marinada deoparte.)
2 Se încălzește untul și uleiul într-o cratiță și se rumenesc bucățile de pui, făcându-le să se rumenească uniform.
3 Puiul se pune înapoi în marinadă și se gătește timp de 40-50 de minute la 200 ° C într-un cuptor cu convecție.
4 Puiul copt cu bere este gata, trebuie doar să te bucuri de el.