Pui la cuptor cu bere


pui la cuptor cu bere

Puiul la cuptor cu bere este un fel de mâncare suculenta și perfecta pentru o seară cu prietenii sau un prânz de duminică. Servit cu cartofi copți după părerea mea vei avea locul potrivit pentru o masă foarte plăcută (bine, cartofii copți se potrivesc cu totul) și fericirea mesenilor tăi.

  • Ingrediente pentru 4 persoane
  • 1 kg de pui bucati
  • 400 ml de bere
  • 2 catei de usturoi
  • 3 crengute de cimbru
  • 1 buton de unt
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 00 făină (sau altă făină)
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline extravirgin

Cum se face pui la cuptor cu bere

In primul rand se pune carnea intr-un vas rezistent la cuptor cu bere, usturoiul bucatele, cimbru si rozmarin, se acopera cu folie fara contact si se lasa la marinat la frigider minim 1 ora.

1 Luați puiul înapoi, luați câte 1 bucată, scurgându-l de marinată.
(Păstrați marinada deoparte.)

2 Se încălzește untul și uleiul într-o cratiță și se rumenesc bucățile de pui, făcându-le să se rumenească uniform.

3 Puiul se pune înapoi în marinadă și se gătește timp de 40-50 de minute la 200 ° C într-un cuptor cu convecție.

4 Puiul copt cu bere este gata, trebuie doar să te bucuri de el.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată.