Produse de curățare naturale pentru baie, cum sa le faci


Aproape toate produsele pe care le folosim pentru curățarea gospodăriei sunt toxice și poluante, dăunând mult sănătății noastre și mediului.

Datorită utilizării de produse naturale, non-toxice și biodegradabile, putem produce  produse de curățare naturale foarte  eficiente   pentru baia  de acasă  . Producerea lor este cu adevărat ușoară, rapidă și ieftină, iar în acest articol vă explicăm cum să o faceți.

Ingredientele clasice sunt: ​​bicarbonatul de sodiu (curăță și elimină mirosurile); borax (curăță, dezodorizează și dezinfectează); săpun natural; oțet alb distilat (îndepărtează grăsimea, previne mucegaiul și ucide bacteriile); uleiuri esențiale (pentru a aroma) și sare (dezinfectează).

Cu aceste ingrediente simple, poți crea aceste  produse de curățare naturale  pentru baie, dar nu numai.

  1. Pentru a curăța gresia sau gresia: într-o sticlă, combinați 2/3 cană bicarbonat de sodiu și 1/2 cană săpun lichid natural. Adăugați o jumătate de pahar de apă și 2 linguri de oțet. Amestecați bine înainte de utilizare, apoi clătiți cu apă.
  2. Detergent pudră: Se amestecă 1 cană de bicarbonat de sodiu, 1 cană de borax și 1 cană de sare grunjoasă. Frecați acest amestec pe zona de curățat, apoi clătiți.
  3. Produs de curățat pentru toaletă: Se amestecă 1/4 cană de borax (sau bicarbonat de sodiu) și 1 cană de oțet. Se toarnă direct pe toaletă și se lasă să stea 15-20 de minute. Clătiți.
  4. Pentru a curăța geamurile: Amestecați 1/4 cană de oțet cu 4 căni de apă fierbinte într-o sticlă cu difuzor de pulverizare. Se aplică pe sticlă, apoi se usucă cu o cârpă uscată.
  5. Pentru curățarea scurgerii: Turnați 1/2 cană de bicarbonat de sodiu în canal de scurgere, apoi 1 cană de oțet. Se lasă 15 minute, apoi se toarnă apă clocotită.
  6. Pentru podea: Într-o găleată se toarnă 1/2 cană de borax cu 2 litri de apă fierbinte. Nu este necesar să clătiți.
  7. Decapant natural: înmuiați un prosop în oțet, apoi rulați-l pe suprafețele afectate de calcar. Lăsați să stea câteva ore, apoi îndepărtați.
  8. Pentru a scăpa de mucegai: Se amestecă 1/2 cană de borax și 1/2 cană de oțet alb până se formează o pastă. Frecați cu o periuță de dinți. Lăsați aproximativ o oră înainte de a clăti cu multă apă.

0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile