Mierea de păpădie: o poți prepara acasă și ai nevoie doar de câteva ingrediente


Nu toate buruienile sunt rele! Multe buruieni sunt într-adevăr comestibile și au multe proprietăți medicinale. Această miere de păpădie vine ca un jeleu și este de fapt gem de flori de păpădie. Descoperiți această rețetă, pentru a vă îndulci sau pentru a combina cu un platou drăguț de brânză.

Ingrediente:

– Circa 365 flori de papadie –
850 gr zahar
1,5 litri apa
1 portocala bio
2 lamai netratate
Optional: o pastaie de vanilie.

Vă sfătuim să vă culegeți florile din grădină sau pe un câmp la începutul după-amiezii (momentul în care sunt mai deschise). Pe de altă parte, evitați să vă apropiați de drumurile unde florile sunt foarte poluate.

Reteta pentru prepararea mierii de papadie:

1) După ce te-ai ocupat de culegerea păpădiei, spală-le cu grijă pentru a îndepărta murdăria și animalele mici. Apoi scurgeți totul.

reteta de papadie

2) Apoi, îndepărtați cu atenție partea verde pentru a păstra doar pistilurile galbene. Este plictisitor, dar merită, deoarece partea verde poate face să aibă gust amar.

3) Uscați florile la soare timp de o oră.

4) Între timp, stoarce-ți citricele. Apoi adăugați apa într-o cratiță, precum și petalele. Apoi aduceți totul la fierbere și asigurați-vă că amestecați în mod regulat până obțineți o dulceață translucidă. Apoi lăsați să fiarbă o oră înainte de a lăsa oala să se răcească peste noapte. (Mirosul nu este foarte plăcut în această etapă a rețetei, dar nu vă faceți griji!)

5) Folosind o cârpă curată, filtrați preparatul, asigurându-vă că obțineți cantitatea maximă de suc. Amestecați siropul obținut cu zahăr și puneți la fierbere timp de aproximativ 45 minute.

6) Verificați dacă jeleul se întărește punându-l pe o farfurie rece. Dacă nu este cazul, continuați să gătiți sau adăugați un plic de gelatină.

7) Transferați în borcanele și închideți bine. De preferință, sterilizați-le în prealabil pentru o mai bună conservare a mierii de păpădie. Fără sterilizare poate fi totuși păstrată la frigider câteva săptămâni.

Beneficiile papadiei…

Această plantă este cunoscută în principal pentru virtuțile sale depurative și diuretice. Ne stimulează ficatul și vezica biliară și participă la buna funcționare a acestora. În plus, ajută la eliminarea pietrelor la rinichi și litiază biliară și însoțește pierderea în greutate datorită proprietăților sale de eliminare care acționează împotriva retenției de apă.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile