Arunci zeama de murături? Iata ce poti face cu ea


Murăturile sunt printre cele mai populare alimente fermentate din lume. Leguma este de obicei lăsată să fermenteze în saramură, oțet sau altă soluție. Gustul crocant, acru este preferatul a mii de oameni și este deosebit de popular în Europa de Est.

Murăturile sunt de obicei consumate iarna din cauza conținutului ridicat de vitamina C. Se potrivesc foarte bine cu tocanite și alte tipuri de alimente, deși multor oameni le place să le mănânce singure. Lacto-fermentarea face ca murăturile să fie excelente pentru sănătatea noastră. De fapt, alimentele fermentate au mult mai multe beneficii pentru sănătatea noastră decât alte tipuri de alimente, mai ales când vine vorba de sistemul imunitar.

Deși ne plac murăturile, cu toții trebuie să fim de acord că toți aruncăm sucul de murături. Ceea ce este o greșeală! De fapt, sucul de murături are la fel de multe beneficii pentru sănătate (poate chiar mai multe) decât murăturile în sine.

Utilizarea neobișnuită a sucului de murături

Previne crampele stomacale

Știați că consumul de suc de murături poate opri crampele stomacale? Probioticele din suc vă vor stimula digestia aproape instantaneu, oprind efectiv crampele și durerea.

Tratează arsurile la stomac

Dacă suferiți adesea de arsuri la stomac și nu găsiți o soluție, încercați sucul de murături. Doar o linguriță ar trebui să ajute instantaneu.

Vindecă mahmureala

Ai băut puțin prea mult aseară? Bea un pahar de suc de murături dimineața. Îți va umple corpul cu electroliți și îți va crește nivelul de sodiu și potasiu, ceea ce îți va atenua efectiv mahmureala.

Calmează arsurile solare

Datorită senzației sale de răcoare, frecarea ușoară a puțină suc de murături pe pielea arsă de soare poate oferi ușurare.

Ameliorează crampele musculare

Ori de câte ori ai crampe musculare, bea un pahar cu apă cu puțin suc de murături. Datorită conținutului ridicat de sare, sucul este absorbit rapid de organism și elimină crampele.

Eliminați respirația urât mirositoare

Sucul de murături are proprietăți antibacteriene puternice care pot distruge bacteriile din cavitatea bucală și pot elimina respirația urât mirositoare.

Calmează o durere în gât

Luați câteva linguri de suc de murături în fiecare zi pentru a vindeca o durere în gât și pentru a preveni reapariția acesteia.

Tratați sughițul

Sughitul este foarte greu de tratat. În loc de apă și zahăr, bea o linguriță sau două de suc de murături – acest lucru ar trebui să-i oprească pe drum.

Un dezgheț eficient

Iată unul despre care probabil nu ai auzit. Sucul de murături este un dezghețator foarte puternic – îl puteți turna pe curtea înghețată iarna pentru a scăpa rapid de îngheț.

Elimina  buruienile

Aciditatea sucului poate eradica cu ușurință buruienile și vă poate menține grădina în siguranță.


4.5 2 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile