Piept de pui cu vinete


piept de pui cu vinete si rosii

Pieptul de pui cu vinete este un fel de tocană în varianta hold, dacă îți place, dar în realitate este atât de bun încât poți oricând să o faci, pe tot parcursul anului, dacă ai vinete, și pentru că gătitul are loc de fapt în cuptor

  • Doze pentru 4 persoane
  • 500 gr piept de pui feliat
  • 400 gr de vinete
  • 250 gr roșii cherry
  • 3 linguri de otet balsamic
  • 2 linguri de pesmet
  • otet
  • cimbru
  • ulei de măsline extravirgin

Cum se prepară piept de pui cu vinete

Mai întâi tăiați puiul fâșii, apoi puneți-l într-un bol, adăugați sare, ulei, oțet și cimbru, amestecați și lăsați la marinat 30 de minute.

1 Intre timp se spala si se curata vinetele si rosiile cherry si se taie pe prima cubulete si pe a doua felii.

2 Dupa 30 de minute punem toate ingredientele pe tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, le amestecam, apoi le imprastiam pe tava, ca sa nu se suprapuna prea mult, sau sa nu devina crocante.
Coaceți aproximativ 30 de minute într-un cuptor cu convecție preîncălzit la 180 ° C.

3 Pieptul de pui cu vinete este gata, se serveste imediat.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată.