Paste cu smantana si dovlecei


Pastele cu smântână și dovlecei sunt un fel de mâncare pe care l-am mâncat cu toții cel puțin o dată, pentru că datează de când, spre sfârșitul anilor 80-începutul anilor 90, oamenii obișnuiau să gătească mult cu smântână. 

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 320 gr paste
  • 300 gr dovlecei
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 200 ml de smântână proaspătă
  • 30 gr parmezan ras
  • 1/2 ceapă
  • 50g de unt
  • busuioc
  • sare
  • ulei de măsline extravirgin

Cum se prepară pastele cu smantana și dovlecei

Curățați dovleceii, spălați-i și tăiați-i cubulețe mici; se toacă mărunt ceapa.

1. Fierbe apa pentru paste, putin sarata.
Prăjiți rapid ceapa cu ulei într-o tigaie foarte mare, adăugați dovleceii și lăsați-i să se rumenească scurt, apoi adăugați pasta de roșii și 1 lingură de apă (puteți folosi pe cea folosită pentru gătitul pastele) și gătiți 5-10 minute.

paste cu smantana si dovlecei

2. Între timp, fierbeți pastele și scurgeți-le al dente, apoi adăugați-le în sos împreună cu smântâna și busuioc tocat.
Lăsați să capete rapid aromă, apoi amestecați untul și parmezanul.

paste cu dovlecei

3. Pastele cu smantana si dovlecei sunt gata, trebuie doar sa le serviti.

paste cu dovlecei si smantana

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată.