Pastele cu smântână și dovlecei sunt un fel de mâncare pe care l-am mâncat cu toții cel puțin o dată, pentru că datează de când, spre sfârșitul anilor 80-începutul anilor 90, oamenii obișnuiau să gătească mult cu smântână.
Ingrediente pentru 4 persoane
- 320 gr paste
- 300 gr dovlecei
- 1 lingura de pasta de rosii
- 200 ml de smântână proaspătă
- 30 gr parmezan ras
- 1/2 ceapă
- 50g de unt
- busuioc
- sare
- ulei de măsline extravirgin
Cum se prepară pastele cu smantana și dovlecei
Curățați dovleceii, spălați-i și tăiați-i cubulețe mici; se toacă mărunt ceapa.
1. Fierbe apa pentru paste, putin sarata.
Prăjiți rapid ceapa cu ulei într-o tigaie foarte mare, adăugați dovleceii și lăsați-i să se rumenească scurt, apoi adăugați pasta de roșii și 1 lingură de apă (puteți folosi pe cea folosită pentru gătitul pastele) și gătiți 5-10 minute.
2. Între timp, fierbeți pastele și scurgeți-le al dente, apoi adăugați-le în sos împreună cu smântâna și busuioc tocat.
Lăsați să capete rapid aromă, apoi amestecați untul și parmezanul.
3. Pastele cu smantana si dovlecei sunt gata, trebuie doar sa le serviti.