Connect with us

Gastronomie

Nici nu-ti inchipui cat de simpla e! Din 4 ingrediente, prajitura gata in fix 10 minute

Publicat

pe

Daca te gandesti cu pofta la un desert delicios, atunci trebuie sa incerci urmatoarea prajitura. Se face foarte rapid si are un gust minunat!
[adinserter block=”1″]
Ingrediente:
200 gr ciocolata
19 bucati de inghetata “sandwich”
350 gr frisca
100 gr alune sarate
Mod de preparare:

Se pune ciocolata intr-un bol special pentru cuptorul cu microunde si se pune acolo pentru doua minute, ca sa se topeasca. Atunci cand este gata, se lasa sa se raceasca.
Intr-o tava adanca, se pun cateva bucati de inghetata sub forma de sandwich pe toata suprafata.

Pe deasupra, se pune un strat gros de frisca, apoi unul de ciocolata. Se repeta procedeul, iar la final se pun alunele sarate.

Reteta bonus


[adinserter block=”1″]
Prajitura cu aluat oparit.

Ingrediente:
Pentru blat:

6 albusuri
125 g zahar
4 linguri apa

50 gr nuca de cocos
100 g faina
1/2 plic praf de copt
1 varf cutit sare

Pentru crema:
500 gr mascarpone
200 ml frisca lichida
125 gr ciocolata alba
1 varf lingurita sare
5-6 biscuiti
[adinserter block=”1″]
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga 3 linguri de zahar.
Restul de zahar se caramelizeaza si se adauga apa.
Se lasa pe foc pana se topeste zaharul, apoi se adauga fierbinte, in fir subtire, peste bezeaua de albusuri, mixand intens pana la omogenizare.
Se adauga, treptat, faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos si se intinde blatul in forma de copt tapetata cu hartie de copt.
Pentru crema, se rupe ciocolata in bucati si se topeste impreuna cu frisca lichida.
Se adauga si un praf de sare si se lasa la rece, apoi se mixeaza pana devine spumoasa si se amesteca cu mascarpanele.
Se intinde peste blatul racit, adaugand si biscuiti rupti prin ea.
Biscuitii se pot insiropa, ca la tiramisu, intr-o cafea fiarta si amestecata cu lichior.

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gastronomie

Plăcințele de casă cu brânză sărată – Rețetă atât de bună încât aș face-o în fiecare săptămână

Publicat

pe

Scris de

Pentru ca v-am prezentata alta data o reteta traditional moldoveneasca de placinte poale-n brau am zis sa va prezint de aceasta data si reteta clasica de placinte pufoase cu branza…

Ingrediente pentru aluat:

500-600 g faina
125 g unt sau margarina
25 g drojdie proaspata
4-5 linguri de zahar
1 lingurita esenta de rom
un praf de sare
coaja rasa de lamaie
4 galbenusuri
250 ml lapte
2 plicuri zahar vanilat
zahar pudra (pentru decor)
Ingrediente pentru umplutura:

200 g branza (telemea sau feta)
2 oua
4 linguri de gris
5 linguri de zahar
2 linguri esenta de rom

Mod de preparare aluat:

Intr-un bol vom adauga drojdia sfarmata pe care o vom dizolva cu putin lapte cald. Peste aceasta vom adauga putin zahar si o lingura de faina. Vom amesteca continuu pana la omogenizare. Maiaua este gata. Ea necesita sa stea la crescut timp de 20 de minute intr-un loc cald.

Separat intr-un alt bol vom amesteca galbenusurile, sarea, restul de lapte, zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Vom mixa totul bine pana ce zaharul se va topi si compozitia va capata o textura omogena.

Intr-o oala vom topi untul pe aragaz.

Intr-un bol vom cerne faina. In mijlocul acesteaia vom face o gaura si vom aseza maiaua. Peste aceasta mai adaugam si compozitia de galbenusuri amestecand continuu. Untul topit il vom adauga peste aceasta treptat framantand continuu. Acum am format aluatul. Putem adauga si coaja de laie in el si continuam sa framantam bine pana cand acesta se va desprinde de maine. La nevoie mai adaugam faina ca sa nu se lipeasca, sau ne ungem mainile cu ulei.

Cand aluatul este gata il dam deoparte la crescut timp de o ora intr-un loc calduros.

Mod de preparare umplutura:

Intr-un bol vom sfarma bine branza cu ajutorul unei furculite. Vom adauga peste ouale, zaharul, esenta de rom si grisul amestecand continuu pana cand toate ingredientele se incorporeaza si formeaza o crema pufoasa de branza. Crema este gata. O vom lasa sa stea si pe ea 10 minute.

Mod de preparare placinte:

Vom incepe prin intinderea aluatului intr-o foaie groasa de un deget pe o suprafata unde am presarat putina faina. Cu ajutorul unui pahar vom decupa placintele intr-o forma rotunda pana la terminarea aluatului.

Vom avea nevoie de cate doua cercuri pentru a crea o placinta. Vom adauga cate o lingura de umplutura intr-un cerc, iar celalalt cerc il vom lipi desupra cu ajutorul unei furculite. Vom aseza cercul deasupra cercului cu umplutura si cu furculita vom cresta marginile in asa fel incat in momentul coacerii, umplutura sa nu iasa afara. Vom repeta acest procedeu pana la terminarea placintelor. Vom lasa placintele putin la crescut pentru a se dubla volumul lor inainte de coacere.

Cu ajutorul unei tigai vom incepe sa coacem placintele in ulei. Acestea vor avea o forma rotund de gogosi. Cand acestea sunt gata vom presara peste ele zaharul pudra vanilat.

Placintele sunt gata! Pofta buna!

Citeşte continuarea

Trending

This is a test for Pinterest