Connect with us

Gastronomie

Nici nu-ti inchipui cat de simpla e! Din 4 ingrediente, prajitura gata in fix 10 minute

Publicat

pe

Daca te gandesti cu pofta la un desert delicios, atunci trebuie sa incerci urmatoarea prajitura. Se face foarte rapid si are un gust minunat!
[adinserter block=”1″]
Ingrediente:
200 gr ciocolata
19 bucati de inghetata “sandwich”
350 gr frisca
100 gr alune sarate
Mod de preparare:

Se pune ciocolata intr-un bol special pentru cuptorul cu microunde si se pune acolo pentru doua minute, ca sa se topeasca. Atunci cand este gata, se lasa sa se raceasca.
Intr-o tava adanca, se pun cateva bucati de inghetata sub forma de sandwich pe toata suprafata.

Pe deasupra, se pune un strat gros de frisca, apoi unul de ciocolata. Se repeta procedeul, iar la final se pun alunele sarate.

Reteta bonus


[adinserter block=”1″]
Prajitura cu aluat oparit.

Ingrediente:
Pentru blat:

6 albusuri
125 g zahar
4 linguri apa

50 gr nuca de cocos
100 g faina
1/2 plic praf de copt
1 varf cutit sare

Pentru crema:
500 gr mascarpone
200 ml frisca lichida
125 gr ciocolata alba
1 varf lingurita sare
5-6 biscuiti
[adinserter block=”1″]
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga 3 linguri de zahar.
Restul de zahar se caramelizeaza si se adauga apa.
Se lasa pe foc pana se topeste zaharul, apoi se adauga fierbinte, in fir subtire, peste bezeaua de albusuri, mixand intens pana la omogenizare.
Se adauga, treptat, faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos si se intinde blatul in forma de copt tapetata cu hartie de copt.
Pentru crema, se rupe ciocolata in bucati si se topeste impreuna cu frisca lichida.
Se adauga si un praf de sare si se lasa la rece, apoi se mixeaza pana devine spumoasa si se amesteca cu mascarpanele.
Se intinde peste blatul racit, adaugand si biscuiti rupti prin ea.
Biscuitii se pot insiropa, ca la tiramisu, intr-o cafea fiarta si amestecata cu lichior.

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gastronomie

Iată cum sa prepari o tocană „Ca la Bot’şani”, reţetă din ţinutul lui Eminescu

Publicat

pe

Scris de

De n-ar fi decât asta, și amintirea zilelor de la Baisa, în „ținutul Bot’șănilor”, ar fi luminoasă și caldă! Dar mai sunt și drumurile spre Ipoteștii de floare ai lui Eminescu, și rătăcirile prin pădurile Agaftonului, popasul sfielnic la mănăstire…

Între atâtea suave amintiri, una mai telurică, mai aproape de „carne”, dă straniu târcoale. Tocana „ca la Bot’șăni” .

Ai trebuință de: carne macră de porc, untură (sau unt, sau untdelemn), arpagic, roșii, ardei, boia, sare, cimbru și sămânță de mărar.

Cum se procedează: Carnea macră de porc, tăiată în bucăți potrivite, se pârpălește nițel în untură fierbinte (ori în unt, ori în untdelemn). Arpagicul mărunțel e curățat și lăsat și el în cratiță până începe „a stecli”, după care se zvârle peste el repede o cană de apă, să-l stingă.

Acestea dintru-ntâi sunt făcute. Apoi se adaugă boia, și sare, și rosii, și ardei tăiați subțire-n felii. Și iarăși apă, cât să le acopere. „Domol” se lasă să fiarbă totul, la marginea plitei, adăugând apă fierbinte, să tot acopere bucatele, să nu-și arate fața înainte de vreme.

Când carnea aproape a fiert, gospodina înțelege că locul cratiței e altul acum – și o-mpinge-n cuptorul fierbinte. Încă un sfert de ceas. În vremea asta, bucatele s-au îmbălsămat unele din altele și gospodina presară deasupra pulberi aromate, cu cimbru și sămânță de mărar…

– rețetă culeasă din satul Baisa, județul Botoșani, de Simona Lazăr

Foto: Pixabay

Citeşte continuarea

Trending