Daca te gandesti cu pofta la un desert delicios, atunci trebuie sa incerci urmatoarea prajitura. Se face foarte rapid si are un gust minunat!
Ingrediente:
200 gr ciocolata
19 bucati de inghetata “sandwich”
350 gr frisca
100 gr alune sarate
Mod de preparare:
Se pune ciocolata intr-un bol special pentru cuptorul cu microunde si se pune acolo pentru doua minute, ca sa se topeasca. Atunci cand este gata, se lasa sa se raceasca.
Intr-o tava adanca, se pun cateva bucati de inghetata sub forma de sandwich pe toata suprafata.
Pe deasupra, se pune un strat gros de frisca, apoi unul de ciocolata. Se repeta procedeul, iar la final se pun alunele sarate.
Reteta bonus
Prajitura cu aluat oparit.
Ingrediente:
Pentru blat:
6 albusuri
125 g zahar
4 linguri apa
50 gr nuca de cocos
100 g faina
1/2 plic praf de copt
1 varf cutit sare
Pentru crema:
500 gr mascarpone
200 ml frisca lichida
125 gr ciocolata alba
1 varf lingurita sare
5-6 biscuiti
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga 3 linguri de zahar.
Restul de zahar se caramelizeaza si se adauga apa.
Se lasa pe foc pana se topeste zaharul, apoi se adauga fierbinte, in fir subtire, peste bezeaua de albusuri, mixand intens pana la omogenizare.
Se adauga, treptat, faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos si se intinde blatul in forma de copt tapetata cu hartie de copt.
Pentru crema, se rupe ciocolata in bucati si se topeste impreuna cu frisca lichida.
Se adauga si un praf de sare si se lasa la rece, apoi se mixeaza pana devine spumoasa si se amesteca cu mascarpanele.
Se intinde peste blatul racit, adaugand si biscuiti rupti prin ea.
Biscuitii se pot insiropa, ca la tiramisu, intr-o cafea fiarta si amestecata cu lichior.