trandafiri frumosi

Îngrășăminte naturale și alte sfaturi pentru a avea trandafiri frumoși


Trandafirii frumoși sunt întotdeauna mândria grădinarilor. Deși clasici, trandafirii vin în multe soiuri și împodobesc grădina cu o eleganță colorată. Dar pentru a fi frumoase, aceste flori uneori fragile au nevoie de puțin ajutor. Nu este nevoie de îngrășăminte chimice sau pesticide pe bază de substanțe chimice care sunt dăunătoare, cu cateva produse economice din dulap sau chiar culese din gradina ta, trandafirii tai vor avea o inflorire exceptionala si o rezistenta buna la boli! Descoperă alături de noi îngrășămintele naturale și alte sfaturi pentru a avea trandafiri magnifici.

1) Cele mai bune îngrășăminte naturale pentru trandafiri

Pe lângă compostul bun, multe îngrășăminte naturale pot ajuta la dezvoltarea trandafirilor tăi. Pentru a se umple cu nutrienți (oligoelement, etc.), plantațiile dvs. de trandafiri pot conta pe alte îngrășăminte organice pentru un efect de stimulare.

Îngrășăminte naturale luate din bucătărie pentru fertilizarea trandafirilor:

Coaja de banană utilizări în grădină

– Cojile de banane sunt bogate în potasiu, fier și magneziu. Ele urmează să fie îngropate la nivelul piciorului tufei de trandafiri după ce le tăiați în bucăți.
Zatul de cafea va imbogati solul. Acest îngrășământ natural oferă fosfat și azot pentru o adevărată împodobire a fiecărei flori. În plus, respinge viermii, afidele și muștele! Aplicați la baza tufelor de trandafiri și amestecați ușor cu solul. 
– Coji de ou zdrobite. Furnizează calciu. Acest amendament trebuie să fie presărat la poalele fiecărui tufe de trandafiri.

Alte îngrășăminte naturale pentru un tufiș de trandafiri:

leşie în cenuşă

– Cenușa ajută la fertilizarea solului și, prin urmare, este un excelent îngrășământ natural. După ce o cerni, o poți aplica pe baza tufei de trandafiri sau o poți amesteca cu apă pentru udare.
– În cele din urmă, gunoiul de grajd de cal acționează ca mulci și îngrășământ. Dacă aveți norocul să găsiți unul, nu ezitați să îl folosiți!

2) Cum să alungi afidele care ataca trandafirii

trandafiri roz tufa de trandafiri

Imediat ce vine vremea buna, plantele sunt invadat de afide! Din fericire soluțiile naturale împotriva afidelor nu lipsesc. Două lingurițe de săpun negru cu un litru de apă într-o sticlă cu pulverizator vor face minuni. Maceratul de urzici este de asemenea îngrășământ natural bogat în azot, pe lângă faptul că alunga aceste animale mici nedorite. Lăsați să macereze aproximativ 3 până la 4 pumni de frunze de urzică într-o cutie de apă. 7 până la 10 zile de macerare vor fi suficiente înainte de filtrare. Apoi va fi necesar să udați fiecare tufă de trandafiri cu acest amestec. Pentru trandafiri, puteți amesteca, de asemenea, patru părți de apă cu o parte de lapte. Pulverizați acest amestec pe și sub frunzele de tratat.

3) Plantați plante repelente langa trandafiri

jardiniere

Pentru a vă proteja trandafirii de insectele nedorite (afidele etc.) și pentru a preveni atacurile, cel mai bine este să plantați plante respingătoare de dăunători la baza trandafirilor. Printre cei mai buni protectori împotriva afidelor se numără gălbenelele și nasturtium! Și împotriva tuturor celorlalți dăunători mici, gândiți-vă la lavandă, usturoi, arpagic sau chiar salvie.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile