craciunita

Cum să faci o poinsettia să înflorească: 4 trucuri infailibile pentru a o împiedica să-și piardă florile


Steaua de Crăciun, planta festivă prin excelență, va ajunge în casele a milioane de români de-a lungul acestor timpului. Iată cum să ai grijă de ea și să-l vezi înflorind în timp.

Originară din Mexic, Steaua de Crăciun (Poinsettia) este o plantă ornamentală minunată care aparține familiei Euphorbiaceae. Există în jur de 100 de soiuri, cu culori diferite, dar cea mai cunoscută este, fără îndoială, Euphorbia pulcherrima , cu bracteele sale clasice roșii (florile sale sunt foarte mici și de culoare galbenă).

Spre deosebire de majoritatea altor plante, care au nevoie de multe ore de lumină solară pentru a înflori, poinsettia este de zi scurtă. Adică are nevoie de perioade lungi de întuneric pentru a favoriza mugurii florali și colorarea frunzelor sale.

1. Păstrați poinsettia la întuneric, după cum este necesar

Deși are nevoie de cel puțin 12 ore în întuneric, asigurați-vă totuși că poinsettia primește lumina parțială a soarelui în timpul zilei.

Păstrați-l la întuneric timp de 12-16 ore, acoperind-o poate cu o cutie, apoi lăsați-l să primească 6-8 ore de lumină indirectă în următoarele 8 săptămâni.

2. Fertilizează de două ori înainte de a o pune la întuneric

Toate plantele au nevoie de nutrienți pentru a crește și a înflori, iar poinsettia nu face excepție. Utilizați un îngrășământ special și aplicați-l de cel puțin două ori înainte de a-l pune la întuneric.

Daca esti in cautarea unei alternative naturale, foloseste coji de banana care, bogate in potasiu, ajuta la intarirea plantei si stimuleaza inflorirea.

Tăiați cojile a două-trei banane în bucăți și gătiți-le într-un litru de apă timp de aproximativ 10 minute. Lăsați să se răcească și folosiți lichidul pentru a uda poinsettia.

3. Mentineti o temperatura constanta

Poinsettia este sensibilă la temperaturi scăzute: asigurați-vă că nu le expuneți la curenți reci sau la schimbări bruște de temperatură.

Ideal este să le păstrezi la o temperatură minimă de aproximativ 15-22°C pe timpul nopții.

4. Udă corespunzător

În timpul sezonului rece, nu lăsați niciodată solul să se usuce complet înainte de a uda planta: frunzele ar putea începe să putrezească și să cadă.

Udă poinsettia de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Acum că știți cum să stimulați înflorirea poinsettiei, începeți imediat să aplicați trucurile enumerate mai sus pentru a vă asigura că aveți o plantă plină de flori la timp pentru sezonul sărbătorilor.

Îngrijire poinsettia

Nu este nevoie să-l arunci după ce a trecut Bobotează. De fapt, puțină atenție și grijă este suficientă pentru ca acesta să înflorească din nou. După cum știe toată lumea, de fapt, poinsettia este o plantă de origine mexicană, care nu necesită o experiență specială în grădinărit pentru a fi păstrată în viață. Nici macar nu are nevoie de multa apa, este suficient sa umezi pamantul cand este uscat, fara a exagera pentru a evita proliferarea mucegaiului. Trebuie să ne asigurăm că evităm apa stagnantă și umezim frunzele dacă vrem să garantăm o viață dincolo de Crăciun. Prin urmare, în februarie, este necesar să se procedeze cu tăierea, tăind aproximativ zece centimetri de ramuri.

Decăderea și reînflorirea

Poinsettia are nevoie de reportare în jurul lunii mai, când își pierde frunzele roșii caracteristice. Fundamental: alege o vaza putin mai mare decat precedenta pentru a avea mai multe flori decat frunze. Trebuie refertilizată în septembrie dar este esențial ca perioada anterioară dintre mai și august să fie petrecută afară, într-o zonă răcoroasă și umbrită. Odată cu prima vreme rece ar trebui să fie readusă în casă, într-o cameră bine luminată, iar dacă totul a mers bine primele flori ar trebui să fie văzute încă din octombrie. Sfat: Din septembrie până în octombrie, de la ora 17 până a doua zi dimineața, poinsettia trebuie păstrată complet întunecată.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile