apa distilata pentru plante

De ce să folosiți apă distilată pentru plante


Apa distilată este un tip de apă purificată obținută prin fierberea apei și apoi condensarea aburului. Utilizarea apei distilate pe plante pare să aibă beneficii, deoarece udarea plantelor cu apă distilată oferă o sursă de irigare fără impurități, care poate ajuta la prevenirea acumulării de toxicitate.

De ce să folosiți apă distilată pentru plante?

Este apa distilată bună pentru plante? Opiniile variază, dar mulți experți în plante spun că este cel mai bun lichid, mai ales pentru plantele în ghivece. Aparent, reduce substanțele chimice și metalele din apa de la robinet. Aceasta, la rândul său, oferă o sursă de apă curată care nu va dăuna plantelor tale. Acest lucru depinde și de sursa dvs. de apă.

Plantele au nevoie de minerale, multe dintre ele pot fi găsite în apa de la robinet. Cu toate acestea, excesul de clor și alți aditivi pot dăuna plantelor dumneavoastră. Unele dintre ele sunt deosebit de sensibile, în timp ce altora nu le afectează dacă folosești apă de la robinet.

Distilarea apei are loc prin fierbere și colectarea aburului. Metalele grele, substanțele chimice și alte impurități sunt îndepărtate în timpul procesului. Lichidul rezultat este pur și lipsit de contaminanți, bacterii și alte materii vii. În acest sens, administrarea apei distilate la plante ajută la evitarea oricărei acumulări toxice.

Cum se face apa distilată pentru plante

Dacă doriți să încercați să vă udați plantele cu apă distilată, o puteți achiziționa de la majoritatea magazinelor alimentare sau o puteți face acasă. Puteți achiziționa un kit alambic, care se găsește adesea în departamentele de articole sportive, sau puteți construi unul din articole de uz casnic obișnuite.

Luați o oală mare de metal umplută parțial cu apă de la robinet. Apoi, găsiți un bol de sticlă care plutește în recipientul mai mare. Acesta este dispozitivul de colectare. Puneți un capac pe oala mare și porniți focul. Puneți niște cuburi de gheață deasupra capacului. Acestea vor încuraja condensul să se acumuleze în vasul de sticlă.

După fierbere, rămășițele oalei mari vor fi puternic saturate cu contaminanți, așa că este mai bine să le aruncați.

Utilizați apa distilată pe plante

apa distilata la plante

Centrul Național de Cercetare a Studenților a efectuat un experiment prin udarea plantelor cu apă de la robinet, sărată și distilată. Plantele care au primit apă distilată au avut o creștere mai bună și mai multe frunze. 

Plantele de exterior folosesc solul pentru a filtra orice exces de minerale sau contaminanți. Dar plantele din ghivece nu pot scăpa de excesul de contaminanți. Recipientul va prinde toxine dăunătoare care se pot acumula până la niveluri nesănătoase.

Deci plantele tale de apartament sunt cele care vor beneficia cel mai mult de apa distilată. Cu toate acestea, nu este necesar să se ofere plantelor apă distilată în mod continuu. Urmăriți creșterea și culoarea frunzelor și, dacă pare să apară vreo sensibilitate, treceți de la apă de robinet la apă distilată.

Observații: De asemenea, puteți lăsa apa de la robinet să stea aproximativ 24 de ore înainte de a o folosi pe plante în ghivece. Acest lucru permite substanțelor chimice, cum ar fi clorul și fluorura, să se disipeze.

Apa de la robinet pentru plante

Apa de la robinet conține două elemente care pot fi dăunătoare plantelor, clorul și calcarul. O mare parte din clor poate fi eliminată lăsând apa să se odihnească timp de 24 de ore într-o găleată sau ulcior. După această perioadă de timp veți observa că de-a lungul marginilor recipientului s-au format bule, acesta este clorul care a intrat în formă gazoasă.

În ceea ce privește calcarul, problema este mai complexă. Calcarul din apă se găsește sub formă de carbonat de calciu și magneziu, două molecule care sunt inutile plantelor în această formă chimică. Deoarece nu pot fi folosite, ajung să se acumuleze în sol, crescând salinitatea la niveluri potențial toxice. În plus, ele provoacă probleme de pH și împiedică legarea elementelor utile de sol.

Trebuie spus că nu toată apa de robinet este la fel, calitatea putând varia foarte mult de la municipiu la municipiu, în funcție de sursa de alimentare. 
Parametrul la care trebuie să fim atenți pentru a înțelege dacă apa este bună pentru plante este duritatea.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile