fertilizant pe baza de orhidee

Orhideele, secretul creșterii rapide și sănătoase a fost dezvăluit: ce să faci


Orhidee, vrei să le asigurăm creșterea rapidă și sănătoasă? Iată secretul horticultorilor dezvăluit. Cu această tehnică planta ta va arăta frumos ani de zile.

Dacă doriți să vă revigorați și să vă creșteți rapid orhideele, trebuie să puneți această metodă în practică. Iată secretul expertului în flori și arbuști. Trebuie doar să faci acest lucru pentru a da sevă nouă plantei tale.

Cum să ai grijă de o orhidee

Frumoasa planta cu culori stralucitoare si vii, orhideea apartine familiei Monocotiledonelor care cuprinde peste 25.000 de specii. Morfologia acestei plante este destul de variată.

In functie de faptul ca este o specie anume sau un hibrid anume, orhideea poate avea dimensiuni si greutate diferite, iar florile sale pot fi mai mult sau mai putin mari. În orice caz, această plantă nu depășește de obicei 20 cm.

Chiar și mirosul său poate fi caracteristic, plăcut în unele cazuri și respingător în altele: de exemplu, specia Bulbophyllum este una dintre cele care emană un miros cu adevărat insuportabil.

Deși acestea sunt plante epifite (adică acționează ca suport pentru alte plante), erbacee și perene, uneori pot fi și cățărători. Așa că nu fi surprins să găsești o orhidee răsucită în jurul unui trunchi. De obicei, preferă terenul stâncos, dar se descurcă bine și într-un habitat semi-acvatic.

Cum să ai grijă de această plantă? Nu este atât de simplu pe cât ar părea. De fapt, adesea orhideea tinde să se ofilească, rădăcinile sale să putrezească și florile să nu înflorească.

Pentru a evita aceste probleme ar trebui să acordați o atenție deosebită udării. Sfatul pepinierelor este sa udati aceasta planta macar o data pe saptamana pentru ca daca este adevarat ca tolereaza seceta este la fel de adevarat ca nu supravietuieste in contexte deosebit de umede.

În unele cazuri, însă, absența nutrienților potriviți este cea care împiedică orhideea voastră să supraviețuiască . Astăzi vrem să dezvăluim secretul pentru a avea o plantă puternică și sănătoasă. Trebuie doar să exersați această tehnică.

Orhideele, secretul unei creșteri rapide și sănătoase

Pentru a crește puternic și sănătos, orhideele au nevoie de o climă specifică, irigare potrivită, iluminare bună și, evident, temperaturi adecvate. Dar asta nu este tot.

Uneori, nutrienții sunt cei care fac diferența. Dacă găsești că planta ta se luptă să crească și să înflorească, probabil că are nevoie de fertilizareAstăzi vrem să vă învățăm cum să faceți un îngrășământ puternic cu propriile mâini folosind pur și simplu un ingredient natural.

Vă asigurăm că prin această tehnică, adoptată și de cei mai experți horticultori, veți putea garanta o creștere sănătoasă și rapidă pentru orhideele dumneavoastră. Tot ce ai nevoie este un cartof! Ei bine, da, acest tubercul este o sursă naturală de vitamine și săruri minerale. Ai nevoie doar de 20 de grame de cartof și 500 ml de apă.

Se toarnă totul într-un blender și se filtrează soluția obținută într-un nebulizator sau recipient gradat. Apoi, începeți să umeziți rădăcinile și frunzele orhideelor ​​dvs. cu acest lichid. Folosește-ți îngrășământul natural de două ori pe lună: planta ta va renaște și în scurt timp!

Cartoful este un ingredient netransferabil pentru sănătatea plantelor. Nu numai pulpa, ci și coaja pot fi utile. Favorizează germinarea semințelor și grăbește rodirea în cazul plantelor fructifere.

Acest tubercul este perfect și pentru stimularea naturală a bacteriilor bune din sol care garantează hrănirea și protecția plantelor. În plus, cartoful ține, de asemenea, diverși paraziți și insecte departe de orhidee care pot deteriora frunzele. Deci, de ce să nu profitați de toate aceste proprietăți? Vei da sevă nouă plantelor tale.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile