Cum se folosește zațul de cafea în grădină


Zatul de cafea este o adevarata comoara pentru fertilizarea plantelor, atat ornamentale cat si fructifere. Dacă cojile de fructe sunt ideale pentru a face compost, cafeaua cu siguranță nu face excepție. De fapt, pe lângă faptul că o puteți adăuga în compost, zațul de cafea poate fi folosit într-o multitudine de moduri diferite.

Zatul de cafea este un îngrășământ natural ecologic și organic, care oferă multe beneficii pentru plante și poate fi folosit ca alternativă la multe produse de grădinărit. Mai jos enumeram diferite moduri de a folosi zatul de cafea in gradina.

Inainte de a incepe sa enumeram toate utilizarile, trebuie sa tinem cont de un sfat practic care este important pentru conservarea zatului de cafea. Se recomanda ca, inainte de a le depozita intr-un recipient de sticla sau plastic, sa le lasi sa se usuce bine, deoarece umiditatea le poate face putrezirea.

Zat de cafea ca îngrășământ

Amestecați frecvent zațul de cafea cu pământ pentru a-l fertiliza. Nu trebuie făcut în fiecare zi, ci o dată sau de două ori pe săptămână. Acest lucru se poate face și prin turnarea zațului de cafea direct în ghivece sau în grădină.

Rezultatul este același cu cel al unui îngrășământ organic, nu acidifică solul și îl îmbogățește cu substanțe nutritive. De asemenea, puteți turna niște zaț de cafea în apă și le lăsați să se odihnească peste noapte. Veți obține un  îngrășământ lichid care poate fi aplicat pe sol sau pe plantă.

Zatul de cafea contine si azot, care ajuta la promovarea cresterii si infloririi plantelor.

Țineți furnicile și melcii departe

Un strat subțire de zaț de cafea poate  îmbunătăți solul din grădină, dar compoziția naturală a cafelei ajută, de asemenea, să țină la distanță oaspeții nedoriți precum  furnicile și melcii .

Melcii nu se pot târa pe cafeaua măcinată, motiv pentru care aplicarea unei „bariere” de zaț de cafea ține aceste mici animale departe de plante. Zatul de cafea ajută, de asemenea, să țină furnicile departe.

Hrăniți viermii de compost

Adăugând viermi, puteți obține  compost mai eficient și, printre alți nutrienți, pot fi hrăniți și cu zaț de cafea. Viermii sunt esențiali pentru grădini și sunt pasionați de cafea.

Evident, trebuie adaugat in doze mici pentru a evita un efect opus si anume moartea viermilor din cauza aciditatii cafelei. O ceașcă o dată pe săptămână este suficientă.


5 1 Voteaza
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile