Fileurile de biban sunt într-adevăr foarte versatile, ador acest pește și în această rețetă am vrut să pun în valoare carnea creând un fel al doilea care să fie gustos și elegant în același timp. Pentru reteta ai nevoie de o rodie, atat pentru boabe, cat si pentru suc, putin ulei, patrunjel, un pat de piure si bineinteles fileul de biban.
- Doze pentru 2 persoane
- 1 biban de mare
- 1 rodie
- ulei de măsline extravirgin
- pătrunjel
- piure de cartofi
Cum se face file de biban de mare
Curățați bibanul de mare și faceți 2 fileuri.
Împărțiți fiecare file în 2 și apoi în 4 părți.
1 Puneti putin ulei intr-o tigaie si gatiti fileurile pe ambele parti circa 5 minute.
2 Tăiați rodia, puneți deoparte câteva boabe și extrageți-i sucul cu un storcator.
3 Apoi se filtrează cu o strecurătoare. Adăugați sucul obținut în tigaie și continuați să gătiți timp de 5 minute.
4 Întindeți piureul de cartofi pe un vas de servire și puneți deasupra fileurile de biban.
La final, adăugați câteva boabe de rodie.
5 Fileurile tale de biban sunt gata pentru a fi aduse la masă cu puțin pătrunjel.
6