Dovlecel umplut cu cartofi


dovlecei umpluti cu cartofi

Dovlecelul umplut cu cartofi este o idee interesanta pentru un alt aperitiv (sau garnitura, de ce nu). Puteți folosi rețeta pentru a consuma niște resturi de piure de cartofi sau pentru a o face de la zero așa cum am făcut eu.

  • Doze pentru 4 persoane
  • 4 dovlecei
  • 500 gr de cartofi
  • 250 ml lapte
  • 25 gr de unt
  • 50 gr parmezan ras
  • nucşoară

Cum se prepară dovlecelul umplut cu cartofi

In primul rand spalati bine cartofii, puneti-i intr-o cratita plina cu apa rece, aduceti la fiert si fierbeti aproximativ 30 de minute sau pana cand, atarnand cartofii cu dintii furculitei, vor intra si iesi fara dificultate.
Scurgeți cartofii, curățați-i de coajă și zdrobiți-i cu un piure de cartofi.

1 Puneți piureul de cartofi într-o cratiță cu untul, încorporând treptat laptele încălzit, amestecând continuu cu telul, să nu se facă cocoloașe.

2 Gatiti 15-20 de minute, apoi adaugati sare, nucsoara si parmezan.

3 Între timp, spălați dovleceii și fierbeți-i întregi pentru câteva minute (vor trebui să se înmoaie doar puțin, astfel încât să fie mai ușor să-i scoateți), apoi tăiați-i în jumătate și scoateți pulpa cu o linguriță, lăsând. o margine groasă și frumoasă.

4 Umpleți dovleceii cu piure.
Aranjați dovleceii într-o tigaie unsă ușor cu ulei și gătiți aproximativ 20 de minute sau până se rumenesc la 180°C, într-un cuptor cu convecție preîncălzit.

5 Dovleceii umpluți cu piure de cartofi sunt gata, trebuie doar să-i serviți.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată.