După părerea mea, cușcușul de pui și vinete este un preparat perfect pe tot parcursul anului, inclusiv vara, pentru că poate fi consumat atât cald, cât și călduț sau chiar rece. Curry și menta merg de minune împreună și se combină perfect atât cu puiul, cât și cu vinetele, dar dacă preferați un preparat mai puțin picant, puteți omite curry. Dacă, pe de altă parte, adori aceste arome ceva mai deosebite, s-ar putea să te gândești să adaugi și chimen, care cred că ni se potrivește perfect. Pe scurt, vă las cu rețeta și vom citi mai târziu 😉
- Doze pentru 4 persoane
- 200 gr de cous cous
- 1 vanata
- 40 gr migdale decojite
- 250 gr piept de pui
- 200 ml bulion de legume
- 2 lime (coaja si suc)
- 1 catel de usturoi
- 1/4 lingurita de curry
- busuioc
- pătrunjel
- ulei de măsline extravirgin
Cum se prepară cușcuș de pui și vinete
Tăiați puiul fâșii și marinați-l cel puțin 15 minute cu usturoi, ulei și zeamă de lămâie, apoi căliți-l într-o tigaie cu toată marinada și un praf de sare, rumenindu-l bine.
1 Intre timp se spala si se curata vinetele, se taie cubulete mici, se condimenteaza cu sare, piper si ulei si se coace pe tava tapetata cu hartie de copt, la 180°C, aproximativ 20 de minute sau pana se rumeneste (de asemenea depinde pe marimea cuburilor), in cuptorul preincalzit cu convectie, amestecand la jumatatea fierberii.
2 Între timp, puneți cușcușul într-un bol cu puțin ulei și amestecați, apoi turnați peste bulionul fierbinte în care ați topit curryul, închideți cu un capac și lăsați-l să se odihnească 5-10 minute, pentru ca cous cous-ul să absoarbă bulion bine.
4 La final, amestecați ierburile și adăugați-le în farfurie.
5 Cuscusul de pui si vinete este gata, asezonati cu sare si piper si serviti.