Clătite cu creveți si crepeș


clatite cu creveti si crepes

Clatitele cu creveți sunt o rețetă delicioasă care îmbină aroma creveților cu cea a bechamelului. Prepararea clatite savuroase este cea tradițională, în timp ce umplutura îi va uimi pe cei care o încearcă.

  • Pentru a face 4 clatite
  • Ingrediente pentru crepes
  • 2 ouă
  • 300 ml lapte
  • 125 grame de făină 00
  • 1 lingurita de sare
  • Ingrediente pentru umplutură
  • 250 gr de creveți
  • ulei de măsline extravirgin
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr bechamel
  • 150 de grame de mascarpone
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de coniac

Cum se prepară crepeți de creveți

Începeți prin a pregăti crepeșul. Intr-un castron amestecati laptele, faina si sarea pentru a obtine un amestec fluid si fara cocoloase.

1 apa si faina

1 Adăugați ouăle bătute și amestecați.

2 se adauga ouale

2 Se incinge tigaia si se pregateste crepesul.

3 gătiți crepe

3 Fierbeți creveții în apă clocotită timp de 5 minute.
Dupa ce i-ai scurs, asezoneaza-i intr-o tigaie in care ai rumenit un catel de usturoi in ulei.

4 gătiți creveți

4 Apoi pregătiți bechamelul.

Pune apoi creveții, mascarpone și bechamel într-un castron.
Se amestecă ingredientele și se adaugă sare, piper și țuică. Amestecă din nou.

5 bechamel si creveti

5 Acum umpleți clătitele acoperind jumătate din fiecare cu puțin dressing pregătit.

6 crepe umplute

6 Clatitele tale de creveți sunt gata să fie aduse la masă.

Crepete de creveți

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată.