Clatitele cu creveți sunt o rețetă delicioasă care îmbină aroma creveților cu cea a bechamelului. Prepararea clatite savuroase este cea tradițională, în timp ce umplutura îi va uimi pe cei care o încearcă.
- Pentru a face 4 clatite
- Ingrediente pentru crepes
- 2 ouă
- 300 ml lapte
- 125 grame de făină 00
- 1 lingurita de sare
- Ingrediente pentru umplutură
- 250 gr de creveți
- ulei de măsline extravirgin
- 1 catel de usturoi
- 100 gr bechamel
- 150 de grame de mascarpone
- sare
- piper
- 2 linguri de coniac
Cum se prepară crepeți de creveți
Începeți prin a pregăti crepeșul. Intr-un castron amestecati laptele, faina si sarea pentru a obtine un amestec fluid si fara cocoloase.
1 Adăugați ouăle bătute și amestecați.
2 Se incinge tigaia si se pregateste crepesul.
3 Fierbeți creveții în apă clocotită timp de 5 minute.
Dupa ce i-ai scurs, asezoneaza-i intr-o tigaie in care ai rumenit un catel de usturoi in ulei.
4 Apoi pregătiți bechamelul.
Pune apoi creveții, mascarpone și bechamel într-un castron.
Se amestecă ingredientele și se adaugă sare, piper și țuică. Amestecă din nou.
5 Acum umpleți clătitele acoperind jumătate din fiecare cu puțin dressing pregătit.
6 Clatitele tale de creveți sunt gata să fie aduse la masă.