Scorțișoara este un condiment popular, o aromă și savoare inconfundabile . Nu numai asta, este folosit si in medicina naturala si traditionala, datorita marilor sale beneficii. Bogata in fibre, scortisoara este o sursa excelenta de calciu si fier. Un praf de scortisoara este suficient pentru a te bucura de toate beneficiile ei. Iată ce poate face scorțișoara măcinată pentru organismul nostru, în 45 de minute de la consumarea ei:
- Organismul răspunde mai eficient la insulină. Glicemia este reglată
- Este favorizată digestia, ameliorând astfel durerile de stomac
- Reduce și combate proliferarea celulelor canceroase în corpul nostru
- Creează un efect anticoagulant care îmbunătățește circulația sângelui
- Are efect calmant, ideal pentru durerile de artrită
- Este împiedicată proliferarea bacteriilor alimentare
- Creșterea funcției cognitive și a memoriei (recomandat persoanelor cu Alzheimer și Parkinson)
- Bolile de inimă sunt prevenite, funcțiile colonului sunt îmbunătățite
- Organismul recăpătă mai multă energie, luptă împotriva oboselii și revitalizează organismul
- Leziunile tisulare sunt reduse
- Reduce creșterea celulelor canceroase și formarea vaselor de sânge în tumori
Pentru a consuma scorțișoară măcinată, puteți adăuga o linguriță din ea în cafeaua de dimineață, precum și suc de lămâie sau orice alt fruct, lapte sau ceai. De asemenea, puteți amesteca o linguriță de scorțișoară cu una de miere. Important este să adăugăm scorțișoară în dieta noastră zilnică.