apa de stafide

Apa de stafide: 7 beneficii pentru sanatate


Renunță la ceașca de cafea de dimineață și începe-ți ziua cu apă de stafide pentru a stimula sănătatea creierului, pentru a gestiona stresul, pierderea în greutate și multe altele.

Stafidele, sunt considerate a fi unul dintre cele mai bune fructe uscate nutritive din întreaga lume. De fapt, oamenilor le place să-l mănânce înmuiate, deoarece poate oferi mai multe beneficii. Stafidele înmuiate sunt pline de vitamine, minerale și fibre, care ne pot aduce beneficii sănătății în diferite moduri. Dacă nu ați adăugat deja stafide în dieta dumneavoastră, consumul zilnic de apă cu stafide vă poate îmbunătăți sănătatea. Și știți care este beneficiul major al apei de stafide? Ei bine, apa de stafide este considerată un stimulent pentru creier. Și asta înseamnă că este bun pentru sănătatea ta mintală!

apa de stafide

Este apa de stafide bună pentru creier și sănătatea mintală?

Nu este neobișnuit ca oamenii să se simtă nesiguri în legătură cu greutatea lor, căderea părului, insomnie și alte probleme de sănătate. Ei sunt în mod constant îngrijorați de sănătatea lor fizică, care adesea le afectează sănătatea mintală. „Deoarece apa de stafide ajută la întărirea imunității, îmbunătățește pierderea naturală în greutate, previne rărirea părului, tratează insomnia și reduce problemele de stomac, de asemenea, aduce beneficii indirecte sănătății tale mintale. Îmbunătățirea bunăstării fizice ajută la menținerea nivelului de substanțe chimice care reglează starea de spirit din creier”, spune dr. Reddy.

În intestin sunt eliberați neurotransmițători precum serotonina și dopamina care transmit semnale către creier. Îți afectează starea de spirit. Menținându-vă intestinul sănătos cu alimente precum apa de stafide (și, de asemenea, alte alimente precum probioticele), vă puteți îmbunătăți starea de spirit și sănătatea mintală.

Iată câteva alte beneficii pentru sănătate ale apei de stafide:

1. Previne aciditatea si alte probleme ale stomacului

Dacă suferiți de probleme de aciditate, consumul de apă de stafide este o modalitate excelentă de a regla acidul din stomac. „Are proprietăți antiinflamatorii care îmbunătățesc funcția intestinală și reglează bacteriile din intestin. Deci, apa cu stafide este excelentă pentru sănătatea intestinală”, spune dr. Reddy.

2. Eliminarea toxinelor din organism

Consumul de apă de stafide vă ajută să vă curățați sângele prin eliminarea toxinelor. Bea această apă timp de cel puțin o săptămână nu numai că îți va reduce bolile de inimă, dar îți va curăța și ficatul și îi va crește capacitatea de a funcționa.

3. Îmbunătățește imunitatea

Deoarece apa de stafide este formată din antioxidanți, ajută la întărirea sistemului imunitar și previne mai multe boli. Deoarece ajută la îmbunătățirea sănătății intestinale, îmbunătățește și imunitatea.

4. Stimulează pierderea naturală în greutate

Dr Reddy spune: „Apa cu stafide ajută la prevenirea caloriilor suplimentare și promovează o alimentație echilibrată. Conține zaharuri naturale, cum ar fi fructoza și glucoza, care oferă suficientă energie. Deci, persoanele care doresc să slăbească pot opta pentru a bea apă de stafide dimineața.”

5. Reduce caderea parului si subtierea parului

Căderea părului este o luptă pentru mulți oameni. Apa de stafide ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, stimulând în continuare foliculii de păr care previn căderea părului.

6. Ajută la ameliorarea insomniei

Mulți oameni au insomnie în zilele noastre. Pentru a ajuta la depășirea tulburărilor de somn, oamenii pot bea apă de stafide, deoarece conține melatonină care ajută la somn rapid.

Iată cum se prepară apa de stafide

Pasul 1: Luați un recipient sau o cratiță mică și adăugați 2 căni de apă în el. Se încălzește până când fierbe.

Pasul 2: Transferați apa într-un bol. Adăugați 150 de grame de stafide și lăsați-o la macerat peste noapte.

Notă : Dacă vă faceți apă de stafide în timpul zilei, asigurați-vă că o lăsați să stea cel puțin 5-6 ore.

Pasul 3: Dimineața, apa va fi infuzată cu aroma și substanțele nutritive ale stafidelor.

Pasul 4: Separați stafidele de apă, adăugați lămâie în apă dacă doriți să sporiți aroma și beți-o dimineața.

Notă : Puteți mânca stafidele după aceea.

De asemenea, puteți încălzi apa înainte de a o bea. Și asigură-te că nu bei și nu mănânci nimic în următoarele 15-30 de minute după ce ai băut apa de stafide. De asemenea, bea în mod regulat pentru a vedea rezultatele.

Când să bei apă de stafide

La fel ca și în cazul apei cu lămâie, apa de stafide trebuie băută și dimineața pe stomacul gol, la scurt timp după trezire și înainte de a lua micul dejun. Primele efecte ale acestui remediu natural incep sa isi faca prezenta dupa doua zile.

Totuși, sfatul este să bei apa de stafide timp de o săptămână în doze de un pahar dimineața pe stomacul gol. În această săptămână, cel mai bine ar fi să reduceți consumul de alimente bogate în grăsimi și să nu beți băuturi alcoolice pentru a ajuta la curățarea ficatului. 


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile