Aluat universal rapid pentru produse de patiserie, chifle sau pizza: Aceasta este cea mai simplă rețetă a unui brutar


În cartea de rețete păzită de bunicii sau de mama ta, ai cu siguranță o rețetă de familie excelentă pentru aluatul de drojdie. La urma urmei, chiflele aparțin bucătăriei noastre naționale ca puține altele și le iubim încă din copilărie.

De-a lungul timpului, la chifle s-au adăugat produse de patiserie, pentru că nu este nimic mai bun decât rulourile, chiflele sau baghetele coapte în casă.

Și când vine vorba de pizza, probabil că acest fenomen modern nu trebuie menționat deloc, mai ales dacă ai acasă copii sau adolescenți ceva mai mari.

Aluatul moale și pufos îl poți pregăti oricând după rețeta noastră și îl poți folosi pentru a crea cele mai bune chifle, turte și pizza, pe care familia și prietenii tăi cu siguranță te vor lăuda și te vor ruga să coci din nou ceva în curând.

Scrieți o listă de cumpărături

Veți avea nevoie doar de ingrediente disponibile în mod obișnuit, de exemplu

  • 0,5 l apă caldă
  • 50 ml ulei
  • aproximativ 1 kg făină simplă
  • 10 g drojdie uscată sau 30 g drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr pudră, a
  • o lingurita mica de sare.

Ai tot ce ai nevoie acasă și vrei să începi să te pregătești? OK hai să mergem.

Cum pregatesti aluatul?

Mai întâi vine drojdia, care trebuie amestecată cu zahărul până la omogenizare. Imediat ce consistenta amestecului este lichida si fara cocoloase, adauga apa calduta (atentie, apa nu trebuie sa fie fierbinte!). În această etapă, adăugați 100 g de făină, nu mai mult, și amestecați din nou până la omogenizare.

Luați un prosop curat, acoperiți bolul și puneți-l într-un loc cald timp de 15 până la 20 de minute. Căldura va permite drojdiei să înceapă să lucreze. Verificați dacă aluatul a crescut și dacă a crescut, este timpul să adăugați sarea și uleiul.

Adaugati faina in aluat, dar nu toata odata, ci treptat. Adăugarea treptată este importantă pentru că este imposibil să spui dinainte exact de câtă făină vei avea nevoie, depinde în principal de umiditatea acesteia. Puteți folosi o lingură sau o lingură de lemn pentru a amesteca mai întâi, apoi mâinile. Aluatul trebuie framantat pana se desparte usor de ambele parti ale vasului si de maini.

Se ia un alt vas, se unge cu ulei, se pune aluatul in el si se acopera din nou cu un prosop sau folie. Pune vasul la loc cald, pentru ca aluatul trebuie sa creasca inca 45 de minute. După acest timp, veți vedea că și-a triplat volumul.

Aluatul este gata și acum depinde de tine să-l faci magic. Sperăm că această rețetă se va transforma în cartea de bucate a familiei tale.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile