22 de rețete simple cu ciuperci care au un conținut scăzut de calorii și un conținut ridicat de proteine


Aceste rețete delicioase ale acestei ciuperci bogate în nutrienți sunt tot ce aveți nevoie pentru a le include în dieta dumneavoastră.

Vrei să începi să mănânci mai sănătos și să fii în formă? O opțiune alimentară pe care poate nu ați luat-o în considerare sunt ciupercile. Încercați aceste rețete cu ciuperci echilibrate din punct de vedere nutrițional, incredibil de sănătoase, gustoase și rapide. Ciupercile conțin calorii minime și proteine ​​ridicate. Așa că, fără alte prelungiri, haideți să vedem câteva rețete de ciuperci. Doar derulați în jos!

22 de rețete de ciuperci sănătoase și gustoase:

1. Ciuperci umplute cu avocado

Timp de preparare: 15 min    Timp de gătire: 12 min    Timp total: 27 min    Porții:   5

Ingrediente

  • 10 ciuperci portabella mari
  • 1 avocado mare, scos
  • 2 praz, partea alba tocata
  • 2 linguri de unt
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • ⅙ cană de roșii tăiate mărunt
  • 1 lingurita rozmarin proaspat tocat
  • ¼ cană brânză de capră rasă
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • ½ lingurita piper negru
  • Sarat la gust

Cum se prepara

  1. Scoateți tulpinile ciupercii și tăiați-le mărunt.
  2. Topiți untul într-o tigaie și gătiți împreună usturoiul și prazul timp de aproximativ 2 minute.
  3. Transferați acest lucru în bolul care conține avocado.
  4. Adăugați tulpini de ciuperci tocate, roșii, rozmarin, suc de lămâie, sare și piper negru. Se amestecă bine pentru a deveni o pastă.
  5. Umpleți ciupercile cu aceasta și coaceți la 400 de grade F timp de 5-8 minute.

2. Chiftele ciuperci de vita cu sos de artar Dijon

Timp de preparare: 20 min    Timp de gătire: 40 min    Timp total: 60 min   Porții: 4

Ingrediente

  • 1 cană ciupercă buton, pulsată și făcută în cuburi mici uniforme
  • ½ cană carne de vită măcinată
  • ¼ cană ceapă tocată
  • ½ linguriță de usturoi pudră
  • 1 ou mare
  • 2 linguri piure de rosii
  • 1 lingurita patrunjel
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita busuioc
  • ¼ linguriță sare de mare
  • ¼ de lingurita piper negru proaspat macinat
  • ½ cană sirop de arțar
  • 1 lingurita ulei vegetal
  • ¼ cană muștar de Dijon
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1 crenguță rozmarin
  • Sarat la gust

Cum se prepara

  1. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa.
  2. Adăugați ciupercile pulsate și sare. Gatiti pana cand umezeala este inmuiata.
  3. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  4. Într-un mojar și pistil, combinați toate condimentele.
  5. Într-un castron mare, spargeți oul, adăugați ceapa și ciupercile sotate, carnea de vită, sare, piper și piureul de roșii. Se amestecă pentru a combina ingredientele.
  6. Împărțiți carnea în 24 de bile mici.
  7. Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F.
  8. Ungeți o tavă de copt puțin adâncă și puneți chiftelele în ea.
  9. Coaceți-le timp de 20 de minute.
  10. Între timp, pregătiți sosul combinând siropul de arțar, muștarul de Dijon, oțetul de mere și uleiul vegetal într-o tigaie. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 10 minute și se ia de pe foc.
  11. Scoateți chiftelele și aranjați-le pe o tavă de servire.
  12. Adăugați sosul peste chifteluță și bucurați-vă!

3. Barcă cu dovlecel cu ciuperci

Timp de preparare: 15 min    Timp de gătire: 45 min    Timp total: 60 min    Porții: 4

Ingrediente

  • 200 g ciuperci nasturi tăiate în jumătate
  • 4 dovlecei de mărime medie
  • 100 g curcan măcinat
  • ½ cană ceapă tăiată cubulețe
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cană boabe de porumb
  • 1 lingurita chimen praf
  • ½ linguriță de pudră de chili
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 1 ardei chipotle, tocat
  • ½ cană brânză rasă
  • 1 lingura sos adobo
  • Sarat la gust

Cum se prepara

  1. Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F.
  2. Tăiați dovlecelul pe lungime și scoateți interiorul dovlecelului.
  3. Tăiați interiorul dovlecelului.
  4. Aruncați ciupercile într-un robot de bucătărie și pulsați-o pentru a face bucăți mici de ciuperci.
  5. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se adauga ceapa si se caleste pana devin translucide.
  6. Acum adăugați curcanul măcinat și gătiți aproximativ 7 minute.
  7. Acum adăugați ciupercile, sarea, pudra de chili și pudra de chimen. Gatiti 4 minute.
  8. Adăugați ardeiul chipotle, sosul adobo, dovlecelul tocat, boabele de porumb și sucul de lămâie. Gatiti 2 minute si apoi scoateti de pe foc.
  9. Adăugați acest amestec în jumătățile de dovlecel scoase.
  10. Acoperiți-l cu brânză rasă.
  11. Puneți bărcile cu dovlecei într-o tavă de copt și coaceți aproximativ 30 de minute.

4. Bulgogi clasic coreean cu ciuperci vegane

Timp de preparare: 17 min    Timp de gătire: 15 min    Timp total: 32 min    Porții: 2

Ingrediente

  • 1 cană de ciuperci butoane feliate
  • ¼ cană ceapă feliată subțire
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingurita de usturoi tocat
  • 5 linguri de sos de soia cu conținut scăzut de sodiu
  • 1 lingurita sos iute
  • 2 linguri otet de orez
  • 1 lingurita de seminte de susan
  • Sarat la gust

Cum se prepara

  1. Combina toate ingredientele, cu exceptia semintelor de susan, intr-un castron si tine-l deoparte timp de 10 minute.
  2. Acum, încălziți o tigaie și adăugați toate ingredientele în tigaie. Se amestecă și se fierbe timp de 10 minute.
  3. Transferați legumele fierte într-un castron și decorați cu semințe de susan.
  4. Serviți fierbinte cu un castron mic de orez brun sau alb.

5. Găluște tibetane cu ciuperci

Timp de preparare: 30 min    Timp de gătire: 30 min   Timp total: 60 min    Porții: 4

Ingrediente

  • ¾ cană făină universală
  • ⅛ linguriță sare
  • ½ cană ceapă tăiată cubulețe
  • 150 g ciuperci buton tocate mărunt
  • ⅓ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita de usturoi tocat
  • ½ linguriță de ghimbir ras
  • ⅛ linguriță pudră de coriandru
  • ⅛ linguriță garam masala
  • ½ linguriță sos de soia cu conținut scăzut de sodiu
  • ½ cub de supă de pui/legume
  • ½ lingurita sos chili
  • 3 linguri ulei de masline
  • Sarat la gust

Cum se pregateste

  1. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ghimbirul si usturoiul. Gatiti un minut.
  2. Adaugati ceapa taiata cubulete si caliti pana devin translucide.
  3. Adăugați ciupercile și gătiți până când umezeala se evaporă.
  4. Adăugați praf de coriandru, sare și garam masala. Gatiti 2 minute.
  5. Adăugați cubul de supă de pui/legume, sosul chili și sosul de soia.
  6. Amestecați și gătiți până când condimentele sunt gătite corect.
  7. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca.
  8. Între timp, combinați făina, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un castron.
  9. Adăugați doar suficientă apă pentru a face un aluat neted și nu lipicios.
  10. Împărțiți aluatul de făină în bile mici.
  11. Presărați puțină făină pe o placă de lemn și rulați biluțele de făină în forme circulare mici și subțiri.
  12. Adăugați o lingură de ciupercă tocată și îndoiți marginile pentru a sigila găluștele.
  13. Puneți găluștele într-un cuptor cu abur și gătiți la abur timp de aproximativ 20 de minute.
  14. Se serveste fierbinte cu sos de rosii si usturoi.

6. Poriyal de ciuperci

Timp de preparare: 20 min    Timp de gătire: 15 min   Timp total: 35 min   Porții: 5

Ingrediente

  • 500 g ciupercă buton feliată
  • 2 linguri ulei vegetal
  • ½ linguriță de semințe de chimen
  • ½ linguriță de semințe de muștar
  • 15-20 frunze de curry
  • ¼ de linguriță pudră de turmeric
  • ½ cană ceapă tocată
  • 1 lingurita de usturoi tocat
  • linguriță de pudră de chili
  • ¼ cană nucă de cocos rasă
  • 2 linguri coriandru tocat
  • Sarat la gust

Cum se prepara

  1. Încinge uleiul într-o tigaie și adaugă muștar și semințe de chimen și lasă-le să pulverizeze.
  2.  Acum, adăugați ceapa tocată și frunzele de curry și gătiți până când ceapa devine translucidă.
  3.  Adăugați usturoiul tocat, pudra de chili și pudra de turmeric și gătiți timp de aproximativ 2 minute.
  4.  Adăugați ciupercile feliate și acoperiți și gătiți timp de 2 minute.
  5.  Scoateți capacul și gătiți ciuperca până când umezeala se evaporă.
  6.  Se ia de pe foc si se amesteca nuca de cocos rasa.
  7. Se ornează cu coriandru înainte de servire.

7. Tartine cu ciuperci

Timp de preparare: 30 min    Timp de gătire: 15 min   Timp total: 45 min   Porții: 2

Ingrediente

2 cani de ciuperci feliate
1 lingura de unt
4 felii de paine cu aluat rustic
½ cana de lapte
2 linguri de otet
1 lingura de ulei de masline
1 lingurita de usturoi tocat
1 lingura de coaja de lamaie Coriandru tocat
pentru garnitura
Sare dupa gust
½ lingurita de piper negru macinat

Cum se pregateste

  1. Se incinge laptele intr-o cratita si apoi se adauga otetul. Gatiti la foc mediu aproximativ 10 minute pana cand laptele se formeaza aglomerati.
  2. Turnați laptele printr-o plasă și păstrați laptele aglomerat într-un bol.
  3. Adăugați sare în caș și dați-l la frigider pentru 15 minute.
  4. Între timp, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți ciupercile.
  5. Adăugați untul, coaja de lămâie, usturoiul, sare și piper și gătiți aproximativ 2 minute.
  6. Întindeți brânză ricotta proaspătă pe felii de pâine cu aluat.
  7. Acoperiți-l cu ciuperca sotă.
  8. Se ornează cu coriandru.

8. Cu cinci condimente ciuperci de porc

Timp de preparare: 15 min    Timp de gătire: 15 min   Timp total: 30 min    Porții: 2

Ingrediente

1 cană de ciuperci
1 cană de ciuperci de castan feliate
1 kg de fripturi de porc, fără grăsime
1 cană de morcov tăiat juliană
1 cană de bok choy
2 linguri de oțet de vin de orez
½ linguriță chinezească cinci mirodenii
1 linguriță de ghimbir ras 1 linguriță de ghimbir ras
1 linguriță de
2 lingurițe de scoiță întunecată sos de soia
1 ¼ cana supa de pui sau legume
1 lingurita de usturoi tocat
1 lingurita de amidon de porumb
2 linguri de ulei de masline
3 linguri de sos de stridii
½ lingurita de fulgi de chili
¼ de lingurita de piper negru

Cum se pregateste

  1. Amestecați sosul de stridii și amidonul de porumb într-un castron cu puțin condimente.
  2. Marinați carnea de porc în aceasta timp de aproximativ 15 minute.
  3. Se încălzește ulei de măsline într-o tigaie și se prăjește carnea de porc până se fierbe.
  4. Scoateți carnea de porc din tigaie și aruncați usturoiul. Gatiti un minut.
  5. Adăugați ghimbir și fulgi de chili și gătiți timp de 30 de secunde.
  6. 6. Acum adăugați morcovul, bok choy și ciupercile. Se prăjește timp de 2 minute.
  7. 7. Apoi, adăugați sos de soia cu conținut scăzut de sodiu, supă de pui/legume și oțet de vin de orez.
  8. Se fierbe și se aduce la fierbere.
  9. 9. Adăugați amestecul de amidon de porumb și gătiți aproximativ un minut.
  10. Se ia de pe foc si se orneaza cu ceata.

9. Supă sănătoasă de ciuperci

Timp de preparare: 15 min  Timp de gătire: 25 min   Timp total: 40 min   Porții:  2

Ingrediente

1 cana ciuperci shiitake
⅔ cana ceapa alba tocata
1 cana bok choy
tocata ½ cana varza varza tocata
½ cana tulpini de telina tocata
1 lingura ulei de cocos
6 catei de usturoi tocati
¼ lingurita piper negru
½ lingurita turmeric praf
2 lingurite apa
1 lingurita apa

Cum se prepara

  1. Încinge uleiul de cocos într-o oală de supă.
  2. Adăugați usturoiul tocat și gătiți până devin maro.
  3. Adăugați ceapa tocată și gătiți până devin translucide.
  4. Adăugați tulpinile de țelină, kale, ciuperca, bok choy, piper negru, pudră de turmeric, sare de mare și apă. Gatiti aproximativ 20-25 de minute cu capacul pus.
  5. Se serveste fierbinte.

10. Ciupercă prăjită cu ouă și sparanghel

Timp de preparare: 15 min   Timp de gătire: 32 min   Timp total: 47 min   Porții: 1

Ingrediente

½ cană ciuperci
2 căței de usturoi zdrobiți
1 linguriță ulei de măsline
¼ linguriță piper negru proaspăt măcinat
7-8 sparanghel
2 ouă
2 linguri lapte
Sare după gust

Cum se prepara

1. Preîncălziți cuptorul la 450 de grade F.
2. Aruncați ciupercile și sparanghelul cu ulei de măsline, usturoi, sare și piper.
3. Transferați-le într-o tavă de copt puțin adâncă și coaceți-le timp de aproximativ 20 de minute.
4. Pentru a face ouă coapte, ungeți paharele de cremă cu ulei de măsline și spargeți ouăle.
5. Adăugați 1 lingură de lapte în fiecare cană de cremă și presărați sare și piper.
6. Coaceți la 325 de grade F timp de aproximativ 10-12 minute.
7. Plasați ciupercile prăjite, sparanghelul și ouăle coapte pentru un mic dejun delicios și hrănitor.

11. Tarta cu ciuperci

Timp de preparare: 25 min    Timp de gătire: 30 min    Timp total: 55 min   Porții: 4

Ingrediente

3 căni de făină universală
4 linguri de făină universală
⅔ căni de apă cu gheață
1 linguriță de sare
1 cană plus 4 linguri de unt nesărat
1 ou bătut ușor
1 cățel de usturoi feliat subțire
1 cană de ciuperci tăiate felii
½ cană de ciuperci 1
cană de ciuperci
1 cană de ciuperci cană de spanac pentru copii
¼ de cană de spanac de rucola pentru copii
Buchete de cimbru proaspăt
50 g feta mărunțită
¼ de linguriță de sare
¼ de linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Cum se pregateste

  1. Amestecă 1 linguriță de sare și apă cu gheață într-un castron.
  2. Transferați 3 căni de făină universală și 1 ceașcă de unt într-un robot de bucătărie și amestecați până când formează o textură crumble.
  3. Adauga apa si pulsa pana se formeaza aluatul. Nu faceți un aluat neted.
  4. Înveliți aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 2 ore.
  5. Făinați suprafața de lucru, rulați aluatul în grosime de ¼ inch.
  6. Transferați aluatul într-o tavă de copt. Cu un cuțit, scoatem aluatul în plus de pe margini și cu o furculiță înțepe baza tartei.
  7. Ungeți tarta cu oul bătut.
  8. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C.
  9. Coaceți tarta timp de 7 minute.
  10. Intre timp se incinge 4 linguri de unt nesarat intr-o tigaie si se adauga usturoiul. Gatiti 1 minut.
  11. Adăugați ciupercile, spanac baby, spanacul rucola, cimbru, piper negru și un praf de sare. Se prăjește până se evaporă umiditatea.
  12. Acum, adaugă asta la tartă. Acoperiți-l cu feta mărunțită.
  13. Coaceți 20-25 de minute.

12 . Ciuperci prăjite cu ierburi proaspete

Timp de preparare: 20 min    Timp de gătire: 55 min    Timp total: 75 min    Porții: 4

 Ingrediente

  • 2½ linguriță ulei de susan
  • 4 catei de usturoi, pasati
  • 3 linguri de ghimbir tocat
  • 1 ½ lingură sos de soia
  • 1 ¼ de kilograme de ciuperci amestecate, care ar trebui să includă alb, cremini și shiitake
  • 10 salote mici, tocate
  • 1/3 cana menta, tocata
  • 1/3 cana patrunjel, tocat
  • 1 lingură mărar, tocat
  • 1 lingura de seminte de susan prajite
  • Sare si piper dupa gust

Cum se pregateste

  1. Preîncălziți cuptorul la 400 de grade timp de 5 minute.
  2. Luați un castron mic și combinați 2 linguri de ulei de susan cu ghimbir, usturoi și sos de soia.
  3. Întindeți ciuperca pe tava de copt și stropiți amestecul de susan pe ciuperci.
  4. Se amestecă pentru a acoperi amestecul corespunzător.
  5. Se condimentează ciupercile cu sare și se prăjesc timp de 30 de minute.
  6. Luați a doua foaie de copt și stropiți eșalota cu uleiul de susan rămas.
  7. Se amestecă bine pentru a acoperi. Se condimentează cu sare și se prăjește timp de 25 de minute.
  8. Transferați ambele ciuperci și eșalotă într-un castron.
  9. Se adauga menta, patrunjelul, semintele de susan si mararul si se amesteca bine.
  10. Serviți cu tăiței.

13. Crochete cu praz și ciuperci

Timp de preparare: 15 min    Timp de gătire: 2 h 30 min    Timp total: 2 h 45 min    Porții: 6

Ingrediente

  • 5 linguri de unt nesarat
  • 2 părți verzi de praz, tăiate subțiri
  • ¼ de kilogram de ciuperci shiitake, feliate subțiri
  • 1 lingura de cimbru tocat
  • 1 lingura oregano
  • 1 cană de făină universală
  • 1 cană lapte
  • ½ cană Parmigiano-Reggiano proaspăt ras
  • 2 oua mari, batute cu apa
  • 1 ½ cană, pesmet
  • Ulei vegetal pentru prajit
  • Sare si piper dupa gust

Cum se prepara

  1. Luați o tigaie mare și topiți 2 linguri de unt.
  2. Adăugați prazul, shiitake și asezonați cu sare și piper. Gatiti timp de 7 minute, pana incep sa se rumeneasca.
  3. Adăugați cimbru și oregano în amestecul de ciuperci și transferați într-un castron.
  4. Luați o cratiță mică și topiți untul rămas.
  5. Adaugati faina si laptele si gatiti pana cand amestecul devine gros.
  6. Transferați amestecul în bol și adăugați Parmigiano-Reggiano.
  7. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine.
  8. Luați o folie de plastic lungă de 18 inci și puneți pe ea amestecul de crochete.
  9. Rulați plasticul, făcându-l să aibă o lungime de 14 inci. Răsuciți capătul și lăsați-l la congelat timp de 2 ore.
  10. Umpleți trei boluri cu făină, ouă și respectiv pesmet și tapetați o tavă mare de copt cu hârtie de unt. Desfaceți bustenul și tăiați-l în 12 bucăți mici.
  11. Pat fiecare bucată într-o chiflă mică de 2 inci.
  12. Scufundați chiftelul mai întâi în făină, apoi în ouă și apoi întindeți-o în pesmet.
  13. Congelați foaia de copt timp de 15 minute.
  14. Luați un wok mare și încălziți uleiul.
  15. Prăjiți crochetele la foc mare până devin aurii și crocante.
  16. Se serveste fierbinte cu ketchup.

14. Ciuperci Portobello la gratar cu unt de tarhon-patrunjel

Timp de preparare: 10 min    Timp de gătire: 20 min    Timp total: 30 min    Porții: 2

Ingrediente

  • 4 linguri de unt nesarat
  • 1 lingura frunze de tarhon tocate,
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • Opt ciuperci Portobello medii cu tulpină
  • Sare si piper dupa gust
  • Ulei de măsline pentru periaj

Cum se prepara

  1. Luați un castron mic și amestecați untul cu tarhonul și frunzele de pătrunjel.
  2. Se condimentează cu sare și piper și se lasă deoparte.
  3. Ungeți ciupercile Portobello cu ulei de măsline și asezonați cu sare și piper.
  4. Transferați ciupercile în tigaia pentru grătar și gătiți la foc moderat timp de aproximativ 8 minute, până când devin fragede și bine carbonizate.
  5. Adăugați amestecul de unt în ciuperci și gătiți timp de 2 minute, până când untul se topește complet.
  6. Se serveste fierbinte cu sandviciuri.

15. Raguut de ciuperci amestecat

Timp de preparare: 20 min    Timp de gătire: 30 min    Timp total: 50 min    Porții: 4

Ingrediente

  • ¼ de cană de ulei vegetal
  • 1 kilogram de ciupercă shiitake, cu tulpină și feliată
  • 1 kilogram de ciuperci amestecate, cum ar fi cremini și ciuperci de stridii
  • 1 ceapă medie, tocată, 2 căței de usturoi, tocați
  • 1/4 cana de vin alb
  • 1 cana rosii tocate,
  • ½ cană de lapte de cocos neîndulcit
  • 1 lingură muștar de Dijon
  • 2 lingurițe de miso alb
  • 1 lingură harissa
  • 1 lingura capere
  • ½ cană bulion de pui
  • Sare si piper dupa gust

Cum se pregateste

  1. Luați o tigaie mare și încălziți 2 linguri de ulei.
  2. Adăugați ciupercile shiitake și asezonați cu sare și piper.
  3. Gatiti la foc moderat, amestecand pana devine maro.
  4. Transferați într-un bol și lăsați-l.
  5. Încinge 1 lingură de ulei într-un wok și adaugă ciupercile amestecate.
  6. Gatiti la foc mare timp de 5 minute pana se evapora apa.
  7. Adăugați ceapa și uleiul rămas. Se condimentează cu sare, piper și se fierbe timp de 5 minute până ce ceapa se înmoaie.
  8. Adăugați usturoiul, acoperiți și gătiți încă 2 minute.
  9. Adăugați vinul, roșiile și fierbeți încă 4 minute.
  10. Luați un castron și amestecați laptele, muștarul, harissa și miso.
  11. Se adaugă la amestecul de ciuperci împreună cu shiitake, capere și bulion.
  12. Se fierbe la foc mic și se fierbe timp de 4 minute, până se îngroașă.
  13. Se condimentează cu sare și piper și se servește.

16. Risotto cu ciuperci

Timp de preparare: 20 min   Timp de gătire: 20 min   Timp total: 40 min   Porții: 2

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 50 grame unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 200 de grame de ciuperci feliate
  • ½ cană de orez Arborio
  • ¼ cană de vin alb
  • 4 căni de supă fierbinte de pui
  • 1/3 cană parmezan ras
  • 1 lingura patrunjel zdrobit
  • Sare si piper dupa gust

Cum se prepara

  1. Se caleste ceapa si ciupercile in ulei si se adauga 25 de grame de unt pana devine moale.
  2. Se amestecă orezul și vinul și se fierbe până devine transparent.
  3. Se amestecă bulionul, se acoperă și se fierbe câteva minute.
  4. Adăugați încă puțin bulion și repetați procesul până când orezul este fiert.
  5. Se condimenteaza cu sare si piper si se ia de pe foc.
  6. Se amestecă parmezanul, untul rămas și se servește.

17. Ciuperca Shahi

Timp de preparare: 25 min    Timp de gătire: 30 min    Timp total: 55 min    Porții: 4

Ingrediente

Pentru ciuperci
  • 250 grame ciuperci buton
  • 2 linguri ghee, ½ lingură unt
  • Sarat la gust
Pentru masala
  • 2 batoane de scortisoara
  • 1 lingură shahi jeera
  • ½ lingură jeera
  • 1 lingura de piper
  • 10 grame de ghimbir uscat
  • 1 bucată cardamom maro
  • Javitri, un strop
  • Pathar ke phool, un pic
  • ½ linguriță de semințe de coriandru
  • 3 cuișoare
  • 4 cardamomi verzi
  • Jaiphal, un pic
Pentru sos
  • 1 lingură ghee
  • 1 frunză de dafin
  • ½ linguriță de semințe de chimen
  • 1 lingură pastă de ghimbir-usturoi
  • 2 linguri piure de ceapa
  • 3 ardei iute verzi, tocat
  • 1-linguriță pudră de turmeric
  • 1-linguriță de chimen pudră
  • 1 lingurita praf de coriandru
  • 1-linguriță pudră de chili roșu
  • Sarat la gust
  • 250 grame piure de roșii
  • Zahar, un praf
  • 2 linguri pasta de nuci caju
  • 1 ½ lingură smântână
  • ½ lime

Cum se pregateste

  1. Într-o tigaie mică, încălziți ghee și prăjiți ciupercile, untul și sarea. Transferați-l într-un bol și păstrați-l deoparte.
  2. Intr-o alta tigaie se iau toate ingredientele si se macina intr-un procesor. Lasă pudra deoparte.
  3. Într-o tigaie, prăjiți ghee, semințele de chimen, pasta de ghimbir-usturoi, piureul de ceapă și frunza de dafin.
  4. Adăugați ardei iute verzi, praf de ardei iute roșu, praf de coriandru și sare. Adăugați puțină apă pentru a o deglaza.
  5. Apoi adăugați piureul de roșii și zahărul pentru a echilibra aciditatea.
  6. Adăugați pasta de caju, masala măcinată, smântână și lime.
  7. Adaugati ciupercile prajite putin adanci si fierbeti putin pana cand sosul se ingroasa.
  8. Se serveste fierbinte.

18. Rulouri cu ciuperci și porumb

Timp de preparare: 20 min    Timp de gătire: 60 min    Timp total: 80 min   Porții: 3

Ingrediente

  • 1 cana ciuperci tocate
  • ½ cană boabe de porumb
  • 4 foi de aluat filo
  • 1 lingura ulei
  • 1 usturoi, tocat
  • 1 lingurita boabe de piper macinat
  • 2 lingurite de unt pentru uns
  • 2 linguri crema
  • 1 lingura branza procesata
  • 1 ½ lingurita patrunjel tocat
  • Sarat la gust

Cum se pregateste

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 C.
  2. Ungeți o tavă de copt cu unt și lăsați-o deoparte.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă și adaugă usturoi, sare, ciuperci, boabe de porumb, piper măcinat și 1 linguriță de unt.
  4. Se caleste cateva minute si apoi se adauga smantana.
  5. Se amestecă bine și se stinge focul. Adaugam branza, patrunjelul proaspat si amestecam din nou. Se lasa deoparte sa se raceasca.
  6. Ungeți untul topit pe 1 foaie de copt și puneți-o alta.
  7. Ungeți-l cu unt topit și procedați la fel pentru încă 4 foi.
  8. Apăsați aranjamentul și puneți amestecul fiert în centru.
  9. Îndoiți ambele părți și sigilați marginile cu unt topit.
  10. Periați din nou untul topit și faceți trei fante deasupra.
  11. Se pune pe tava de copt si se da la cuptor 20 de minute.
  12. Scoateți din cuptor și serviți imediat.

19. Supa de ciuperci Portabella

Timp de preparare: 20 min   Timp de gătire: 30 min   Timp total: 50 min   Porții : 2

Ingrediente

  • 4 linguri de unt nesarat
  • 2 praz, doar partea albă și verde deschis
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 3 ciuperci portabella mari, tocate
  • 3 linguri de făină universală
  • 1 ½ linguriță de cimbru uscat
  • 1 frunză de dafin
  • 6 căni de supă de pui
  • 1-lingurita sare
  • 1-lingurita zahar
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 cană smântână groasă
  • ¼ de cană de pătrunjel proaspăt

Cum se prepara

  1. Luați o cratiță mare și căleți prazul și ceapa la foc mediu, amestecând continuu.
  2. Gatiti 3 minute, pana cand legumele devin fragede.
  3. Reduceți focul și adăugați ciupercile. Gatiti inca 10 minute, amestecand continuu.
  4. Apoi amestecați făina și gătiți încă 3 minute.
  5. Adăugați cimbru, dafin, sare, piper, zahăr și bulion de pui.
  6. Se fierbe timp de 10 minute si se lasa deoparte sa se raceasca.
  7. Se face piure supa într-un blender până la omogenizare.
  8. Transferați-l înapoi în cratiță și adăugați smântâna.
  9. Se fierbe la foc mic, dar nu se fierbe. Se orneaza cu patrunjel si se serveste.

20. Ciuperci umplute cu crab

Timp de preparare: 30 min   Timp de gătire: 30 min   Timp total: 60 min   Porții: 6

Ingrediente

  • ¼ cană ulei de măsline
  • 24 de ciuperci albe mari
  • 12 uncii fulgi de carne de crab
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 1 lingurita mustar uscat
  • 1 cană de parmezan
  • 1 cană pesmet
  • 2 lingurite patrunjel, tocat
  • 1/8 lingurita de ardei rosu macinat
  • 1/8 lingurita piper negru
  • 1/8 lingurita de sare de usturoi
  • 1 ou, batut
  • 2 linguri maioneza
  • ½ cană de unt topit

Cum se prepara

  1. Ungeți o tavă de copt cu ulei de măsline sau unt și puneți pe ea ciupercile scoase.
  2. Într-un castron mediu, amestecați carnea de crab cu tulpinile de ciuperci tocate, ceapa, jumătate de cană de brânză de parmezan, muștarul uscat, pesmetul, pătrunjelul, usturoiul sare și piper roșu și negru.
  3. Se amestecă bine și se amestecă maioneza și ou.
  4. Scoateți umplutura în fiecare ciupercă.
  5. Topiți untul și turnați peste ciuperci.
  6. Adăugați parmezanul rămas pe vârful fiecărei ciuperci umplute.
  7. Coaceți-l timp de 25 de minute la 425 Fahrenheit. Se serveste fierbinte.

21. Pui cu ciuperci la cuptor

Timp de preparare: 15 min  Timp de gătire: 30 min   Timp total: 45 min   Porții: 4

Ingrediente

  • 4 piepti mari de pui dezosati
  • ¼ de cană de făină
  • 3 linguri de unt
  • 1 cană de ciuperci, feliate
  • ½ cană supă de pui
  • 1/3 cană brânză mozzarella
  • 1/3 cană parmezan
  • ¼ cană ceapă verde
  • Sare si piper dupa gust

Cum se prepara

  1. Ungeți puiul cu făină și prăjiți-l în unt.
  2. Ungeți o tavă de copt și lăsați-o deoparte.
  3. Luați aceeași tigaie și căliți ciupercile până se înmoaie.
  4. Adăugați bulion, sare, piper la ciuperci și gătiți până când lichidul scade la jumătate.
  5. Turnați amestecul peste pui și coaceți la 375 de grade timp de 15 minute.
  6. Presărați brânză și ceapa verde și coaceți încă 5 minute.
  7. Se serveste fierbinte cu orez aburit.

22. Ciuperci cu usturoi

Timp de preparare: 10 min  Timp de gătire: 15 min   Timp total: 25 min   Porții: 4

Ingrediente

  • ¼ cană ulei de măsline
  • 500 de grame de ciuperci, feliate subțiri
  • 3 catei de usturoi, pasati
  • 60 ml de sherry uscat
  • 1 lingura suc de lamaie
  • ½ linguriță fulgi de chili
  • O lingura de coriandru tocat

Cum se prepara

  1. Se încălzește ulei într-o tigaie mare și se adaugă ciuperci și usturoi .
  2. Gatiti 2 minute si apoi adaugati sherry-ul, sucul de lime si fulgii de chili.
  3. Asezonați cu sare, piper și gătiți până când ciupercile se înmoaie.
  4. Se amestecă pătrunjelul și se servește fierbinte.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată.