petunie

Vrei o petunie sănătoasă și plină de flori? Încercați aceste trucuri simple


Primăvara, petunia colorează terasele și balcoanele și dă bucurie datorită florilor sale frumoase. Daca si tu vrei sa iti umpli balcoanele cu flori parfumate, perioada ideala pentru semanat este din februarie pana in martie.

Imediat ce sunt plantate, răsadurile trebuie păstrate într-un loc adăpostit, eventual într-un loc cald sau într-o seră. Numai când au atins 10 cm înălțime pot fi transplantate în aer liber. Această plantă are nevoie de un sol bogat în substanțe organice, dar mai ales foarte drenant. Pentru a evita aglomerarea cu apă, amestecați pământul universal pentru ghivece cu nisip și coaja tocată.

petunii

Cum să crești petunii

Pentru a asigura o înflorire frumoasă, este necesar să vă asigurați că petunia este plasată într-un loc luminos, unde se poate bucura de razele soarelui aproximativ 5 sau 6 ore pe zi. Petunia are particularitatea de a avea o floare mare și o tulpină foarte subțire și delicată. Din acest motiv este important să nu o expui vântului sau ploii, ci să o așezi într-un loc adăpostit.

Această plantă trebuie udată la fiecare 2 sau 3 zile. În perioadele cu temperaturi foarte ridicate, este indicat să o udați în fiecare zi. Înainte de a face acest lucru, totuși, este important să bateți solul pentru a vă asigura că este uscat, pentru a evita inundarea acestuia și putrezirea acestuia.

Utilizați un îngrășământ organic potrivit pentru plante cu flori, bogat în azot, fosfor și potasiu, o dată pe lună, pe toată perioada aprilie-septembrie.

În ceea ce privește bolile, aceste plante sunt supuse atacurilor afidelor și acarienilor roșii. Afidele se hrănesc cu seva plantei, așa că dacă observați că frunzele au căpătat o nuanță gri gălbui, protejati-le.

Există pe piață diverse substanțe repellente pentru eradicarea acestor paraziți, dar nu există nimic mai bun decât remediile clasice ale bunicii. Unul dintre cele mai eficiente preparate constă într-un macerat de ierburi amare. Se folosește de obicei absintul, care cu mirosul său va alunga imediat afidele și alți paraziți.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile