tarta cu lamaie si ulei

Tarta lămâie și ulei de măsline: dulce, moale și cu foarte puține calorii


Tarta lămâie și ulei de măsline este un desert ideal pentru oricine, chiar si pentru cei care vor sa urmeze o dieta hipocalorica.

Un desert ușor, cu un parfum incredibil de lămâie și simplu de preparat.

Ingrediente pentru prepararea cremei

200 g zahăr

2 linguri de faina

1 praf sare

3 oua+3 galbenusuri

1 lingură coajă de lămâie (coaja)

125 ml suc de lamaie

60 ml ulei de măsline extravirgin (ulei de măsline extravirgin)

Ingrediente pentru a compune baza

220 g faina

65 g zahăr

1 praf sare

125 ml ulei de măsline extravirgin (ulei de măsline extravirgin)

2 linguri de apa

Pregătirea bazei

Să începem prin a aduce cuptorul la 180°. Apoi amestecam ingredientele bazei intr-un bol si incepem sa framantam pana obtinem un aluat cu consistenta compacta si ferma.

Apoi continuăm să apăsăm 3/4 din amestecul tocmai obținut pe fundul formei folosind fundul unui pahar facem totul foarte compact. Restul de aluat maruntit va fi folosit pentru alcatuirea marginilor formei.

Suntem apoi gata de coacere si lasam baza sa ramana la cuptor aproximativ 35 de minute. O vom scoate din cuptor cand va fi aurie.

Verificând timpii de gătire ai bazei, când au mai rămas 10 minute înainte să fie gătită, putem începe să pregătim crema.

Prepararea cremei

Luam o cratita si turnam in ea zaharul, faina si sarea si folosind un tel metalic incepem sa amestecam bine ingredientele. Apoi turnăm atât ouăle, cât și gălbenușurile, apoi coaja de lămâie și de asemenea zeama de lămâie, continuând să amestecăm totul.

Punem cratita pe foc si incepem sa gatim crema noastra la foc mediu pana vedem ca crema se ingroasa usor, va dura in medie de la 5 la 8 minute.

Scoateți crema de pe aragaz și adăugați uleiul de măsline extravirgin în acest moment. Cu ajutorul unei strecurătoare, treceți crema printr-o sită, pentru a o face mai netedă și la final o turnați, încă fierbinte, pe baza încă fierbinte care tocmai a fost scoasă din cuptor. Coacem din nou forma pentru inca 10 minute. Ar trebui să vedem tarta fermă pe margini, dar încă moale în centru. După ce timpul de gătire a trecut, scoateți tarta din cuptor și lăsați-o să se răcească la temperatura camere . 

tarta cu lamaie si ulei

0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile