Reteta veche de rulada cu biscuiti si cocos


Pentru blatul de biscuiti

500 g biscuiți

3 – 4 linguri pudra de cacao

500 ml lapte călduț

1 esență rom

Pentru crema de unt cu cocos

200 g unt 80% grasime

200 g zahar pudra

100 g fulgi de cocos razuiti marunt

Mod de preparare

Blatul de biscuiti

500 g biscuiti ii maruntim cat mai fin – fie cu masina de tocat carne, fie cu blenderul, fie manual ajutandu-ne de un facalet.

500 g biscuiți

Peste biscuiti cat mai fin maruntiti adaugam pudra de cacao, le amestecam dupa care incepem sa adaugam treptat laptele.

3 – 4 linguri pudra de cacao

Laptele il adaugam treptat pentru ca in functie de tipul de biscuiti folositi s-ar putea sa fie nevoie de mai mult sau mai putin lichid. Ne oprim din adaugat cand obtinem o consistenta ca de plastelina, ferma si usor de modelat. Daca am adauga in continuare lapte, aceasta consistenta ar fi pierduta si nu am mai putea forma blatul de biscuiti.

500 ml lapte

Adaugam si esenta de rom.

1 esență rom

Framantam compozitia care, in final, trebuie sa fie ferma ca o plastelina si usor de modelat.

Compozitia de blat e gata, o acoperim cu o folie alimentara si o punem deoparte.

Crema de unt cu nuca de cocos

Punem la mixat 200 g unt 80% grasime la temperatura camerei.

200 g unt

Adaugam treptat 200 g zahar pudra.

200 g zahar

La final, integram in crema si 100g fulgi de nuca de cocos razuiti fin.

100 g fulgi de cocos

Asamblare rulada

Am impartit compozitia de blat in doua, o putem cantari la gramaj pentru mai multa exactitate.

Cu ajutorul unui facalet, am intins una din compozitii intr-o foaie de circa 1/2 cm grosime.

Pentru mai multa usurinta, punem sub si deasupra blatului folie alimentara transparenta.

Dimensiunea foii de blat e de 30 cm lungime si 20 cm latime, am decupat parti in exces si le-am asezat pe locurile deficitare pentru a obtine o forma de dreptunghi cat mai exacta.

Deasupra am pus jumatate din cantitatea de crema.

Am nivelat-o cu grija fara sa apas pentru a nu deteriora foaia de biscuiti.

Rulam foaia pe latime.

Am decorat ruloul dandu-l usor peste fulgii de cocos presarati pe blatul de lucru.

l-am infoliat ermetic in folie alimentara si l-am pus la frigider pe o suprafata plana.

Am procedat la fel si pentru a asambla a doua rulada, apoi am infoliat-o si am pus-o alaturi de prima la rece.

Perioada recomandata sa stea la frigider este de circa 8 ore.

Pentru a fi servite, feliam rulourile in bucati de 1 – 1, 5 cm.

Pofta buna!


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată.