jucarii educative

Jucarii educative, cum sa le gasim pe cele mai bune?


Jucariile educative pot fi o investitie foarte buna in primii ani de viata, daca acestea sunt alese corect in functie de nevoile si copiilor.

Va prezentam mai jos cateva idei de jucarii educative pentru copii ce ii vor impinge spre creatie si dezvoltarea imaginatiei intr-un mod distractive, in acelasi timp ii putem tine departe de ecranele ce le ocupa mare parte din timp.

Pana la urma cine a spus ca pentru a avea copii fericiti si concentrati pe activitati avem nevoie de televizor, tableta ori alte dispozitive?

Exista foarte multe alternative pentru a tine copilul ocupat si pentru a petrece timp de calitate impreuna cu parintii. Recomandarea noastra este sa alegeti o serie de jucarii educative potrivite cu pasiunile celui mic, astfel le putem oferi si educatie si distractie in acelasi timp!

De ce sunt jucariile educative benefice pentru copii?

Ii ajuta sa aiba incredere in propriile lor abilitati si sa gaseasca solutii.

Ajuta la dezvoltarea partii cognitive si cunoastere a mediului inconjurator.

Pun bazele personalitatii lor si ii ajuta sa fie perseverenti.

Ajuta la dezvoltarea rabdarii si concentrarii.

Copii invata prin joaca si jucandu-se percep lucrurile mult mai bine si mai rapid.

Un joc educative poate face aceste lucruri doar daca este ales in functiile de nevoile si pasiunile celor mici, jucarii ce pot ajuta sa isi exerseze abilitatile adecvate varstei sale.

Foarte apreciate de catre cei mici sunt jucariile educative din lemn (link 2) cu diferite activitati, unele de tip Montessori si care sunt potrivite in diferite etape de dezvoltare.

Ce sa luam in considerare atunci cand cumparam jucarii?

Atunci cand dorim sa cumparam jucarii educative pentru copii trebuie sa tinem cont de indicatiile de siguranta si conformitate ale jucariilor, sunt recomandate cele cu materiale durabile si vopsele non-toxice, conforme cu reglementarile U.E.

Nu trebuie sa aiba margini ascutite sau parti mici care s-ar putea desprinde si care pot fi inghitite de cei mici.

Nu urma intotdeauna trendurile, ne referim la eroi din filme, desene animate ori jucarii de tipul celor foarte cautate in momentul respectiv, nu sunt o investitie buna iar moda se schimba rapid si cel mic va avea un alt personaj foarte repede.

Idei de jucarii pentru copii in functie de varsta?

0-3 luni: recomandam jucarii pentru stimulare vizuala si senzoriala cu culori contrastante si jucarii cu suprafete netede pentru a preveni ranile. In primele luni el nu poate sa apuce lucruri si nu recomandam jucarii stimulante fizic in exces, recomandarea noastra ar fi sa achizitionati jucarii pentru dezvoltare vizuala.

3-6 luni: potrivite pentru aceasta varsta, cand cel mic incepe sa puna totul in gurita, sunt jucariile pentru dentitie si cele senzoriale ce stimuleaza simtul tactil.

6 luni-1 an: in aceasta perioada trebuie sa achzitionam jucarii precum cuburi de constructive ce ajuta la exersarea abilitatilor de prindere si coordonare mana-ochi cat si recunoasterea diferitelor forme si culori.

1-2 ani: Puzzle pentru dezvoltarea logicii si explorarea diferitelor forme si culori. Biciclete fara pedale pentru antrenarea muschilor, piste cu masinute pentru intelegerea relatiei cauza-efect.

2-3 ani: In aceasta perioada, cei mici incep sa fie mai independeti iar expresiile lor pot fi variate, pot imita pe cei mari ori isi exprima multe emotii si pot comunica folosind putine propozitii. Tipuri de jucarii recomandate ar putea fi: puzzle alfabet Montessori, jucarii de rol precum doctor, bucatar ori mester sau jocuri de recunoastere a emotiilor.

4-5 ani: este perioada in care personalitatea incepe sa se formeze, recunosc cifre, numere ori culori si incep sa intelegea conceptul de timp, jucarii recomandate: nisip kinetic, table magnetice, jucarii educative.

Asadar, speram ca informatiile sa va fie de folos si va invitam pe blogul nostru pentru alte viitoare articole.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile