regula de un minut dezordine

Menține ordinea în casele tale pentru totdeauna cu regula de un minut pentru dezordine


Aranjarea casei poate fi o întreprindere cu adevărat titanică pentru cei cu o tendință naturală spre dezordine, uneori chiar și pentru cei care se laudă cu o organizare solidă. De fapt, mai devreme sau mai târziu, cu toții am fost victimele amânării: decât să ne confruntăm cu încă o grămadă de rufe de spălat sau podeaua pentru a mătura, preferăm să citim o carte sau să ne uităm la un alt serial sau film la televizor.

Deci, există o modalitate simplă de a menține ordinea în casa noastră? Încercați regula de un minut de dezordine.

Care este regula unui minut

Creată de japonezul Masaaki Imai, regula minutelor, cunoscută și sub numele de metoda Kaizan, este o soluție simplă care îți poate schimba cu adevărat viața dacă este aplicată metodic și constă în îndeplinirea imediată a tuturor acelor sarcini care durează mai puțin de un minut. Creată pentru a combate amânarea, această regulă poate fi aplicată cu ușurință și la dezordine. A pune imediat înapoi ceea ce folosești când nu mai ai nevoie, a spăla cănile pentru micul dejun, a pune deoparte pantofii, gențile și paltoanele când intri în casă, a face patul dimineața sunt toate operațiuni care necesită doar câteva secunde, dar vor un mare impact asupra vieții tale și a ordinii casei tale.

Evitarea efectuării acestor mici acțiuni imediat va duce la acumularea lor în timpul săptămânii, creând inevitabil un mare haos în casa voastră și forțându-vă să înfruntați totul împreună într-o singură zi, de obicei în weekend.

Cum se aplică regula minutelor

Poate că nu pare o schimbare uriașă, dar poate fi dificil la început să adopți noi obiceiuri prin practicarea regulii unui minut. Cu angajamentul și consecvența potrivite, totuși, vă poate aduce rezultate incredibil de satisfăcătoare. 

Tot ce trebuie să faci, de fiecare dată când te trezești nevoit să înfrunți o sarcină, este să te oprești și să te întrebi cât timp ar dura să te angajezi în executarea acesteia: dacă sarcina durează mai puțin de un minut, fă-o imediat, pentru a nu pentru a acumula multe sarcini mici care se vor transforma într-un munte greu de gestionat. 

Această metodă cu siguranță nu vă garantează că veți putea gestiona mormanele enorme de lucruri de făcut care s-au acumulat de-a lungul săptămânilor, lunilor sau anilor, dar încetul cu încetul vă vor permite să vă faceți casa mai ordonată, ajutându-vă și să redescoperi entuziasmul necesar pentru a aborda cele mai importante sarcini.

Beneficiile regulii minutelor

Gândește-te cum ar fi viața ta dacă nu ai mai avea acele grămezi uriașe de vase de spălat, toate acele rufe de gestionat dintr-o dată, dacă hainele tale ar fi puse în mod regulat și îngrijit în dulap după uscare și dacă nu ai mai avea la sesiuni de curățare săptămânale sau lunare lungi și obositoare; Nu crezi și tu că totul ar fi mai simplu? 

Regula unui minut vă va permite să abordați toate sarcinile de curățare pe rând și rapid, ajutându-vă să economisiți timp și reducând încărcătura de stres legată de treburile casnice, cu beneficii notabile pe termen lung și în ceea ce privește o stare de bine mai mare.

Pe scurt, respectarea regulii unui minut îți va schimba casa, transformând-o în locuri ordonate și plăcute. Și te va ajuta să te simți mai bine.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile