Cum să Câștigi la Poker: Strategii Esențiale pentru a Domina Masa de Joc


Jocurile de noroc au fost încă de la început motiv de socializare, cu toate că inițial lucrurile arătau puțin diferit. Lumea a căutat din cele mai vechi timpuri motive de a se detașa de la probleme zilnice, de a se distra, de a căuta răspunsuri printre stele sau de a tenta soarta în felurite moduri. Și cam pentru toate astea s-au inventat și găsit diverse unelte cu care să se facă tot ce am enumerat, iar poate că cele mai la îndemână au fost cărțile de joc, inițial cărți de tarot, care acum sunt lucruri complet diferite.

Dar hai să nu complicam lucrurile pentru că rămânem la ceea ce ne pricepem cu adevărat, și anume la cărțile de joc și jocurile de noroc, mai exact la unul dintre rezultatele celor două combinații, concret la poker. Poate că nu ești atât de familiarizat cu jocul și cu ceea ce ai de făcut la el, dar să știi că lucrurile sunt destul de simple, dacă ai înțeles ce ai de făcut și nu trebuie să complici lucrurile așa cum apar deseori prin filme sau seriale, care au conferit și o notă mai elegantă acestui tip de promovare.

Că îl joci online, că îl preferi offline, că iți place ce oferă Shining Crown sau că alegi ceea ce surprinde o locație fizică, lucrurile arată cam la fel în abordarea pe care jucătorul o face, mai exact în metodele adoptate pentru a câștiga. Dar mai multe povestim în rândurile de mai jos.

Citirea Oponentului Cum să Identifici Blocurile și Să Extragi Și Maximul

Există extrem de multe lucruri pe care le poți adopta și care să te ajute în a orchestra o sesiune de joc în avantajul tău la poker. Însă nimic nu se compară cu ceea ce poți obține din faptul că reușești să îți citești adversarului și să-ți dai seama când joacă la cacealma și când miza este cu adevărat serioasă.

Este important să urmezi un proces temeinic și să acorzi atenție fiecărui detaliu din timpul jocului. Dacă nu petreci timp urmărindu-ți adversarii, atunci fii sigur că ei o fac și avantajul va fi doar de partea lor. Și cum pokerul este un joc al informațiilor incomplete, cu cât obții mai multe din diverse surse, cu atât vei putea lua decizii mai bune. Printre cele mai bune lucruri pe care le poți face în ceea ce privește aceasta provocare se numără faptul că:

 • trebuie să știi care sunt principalele tipuri de jucători și să poți face o clasificare a fiecăruia dintre cei pe care i-ai întâlnit la masa de joc
 • începe prin a analiza acțiunile făcute de oponenți la preflop, luând în considerate poziția de la masă
 • restrânge informațiile, după ce se fac deja mișcări la flop
 • evaluează orice informații adiționale: statisticile, dimensiunea pariurilor, dinamica tabelului
 • observă cât timp își alocă pentru a lua decizile, în funcție de asta având indicii pentru cât de puternică este mâna acestuia
 • urmărește ceea ce spune fizicul: dacă există ezitări, cum se face privirea, modul cum își ține mâinile, dacă repetă vreo mișcare, dacă se uită atent la cărți, mișcări repetitive sau involuntare
 • analizează orice ticuri verbale sau modul cum comunică, pur și simplu

Gestionarea concentrării: Strategii pentru a Rămâne în Joc

Să rămâi concentrat în timpul jocului este o calitate pe care o dobândești abia după ani de practică, dar nu este ceva imposibil. Ca să-ți fim de ajutor, îți povestim mai jos despre câteva trucuri care se pot dovedi utile, iar aici amintim despre faptul că:

 • trebuie să stai departe de telefon și în principiu de orice dispozitiv care îți poate atrage atenția
 • alege ca pe fundal să fie muzică relaxantă, nu ceva zgomotos care te deranjează fără să-ți dai seama
 • folosește pauzele pe care le iei, ca să te relaxezi și detensionezi
 • încearcă să rămâi calm prin exerciții de respirație și meditație
 • aplică orice trucuri pe care cei mai experimentați deja le folosesc și recomandă

Alegerea Corectă a Mâinilor: Când să Joci și Când să Renunți

Fiecare joc de poker începe, în mod indirect, cu o întrebare legitimă pe care fiecare jucător și-o adresează sieși: ar trebui să joc aceste cărți sau nu? Există 169 de combinații diferite de două cărți într-un pachet de cărți, iar unele dintre acele mâini de început de poker sunt evident mai bune decât altele. Există mai mulți factori pe care să-i iei în considerare, cum ar fi poziția ta la masă, acțiunea pe care o ai în fața ta și stilul de joc al adversarilor tăi.

Însă nimic nu este simplu aici, pentru că totul este conditionat de înțelegerea jocului, abilitățile dobândite, stilul de joc și multe altele. Dar cum faci să funcționeze, totuși, lucrurile? Să încercăm să facem un rezumat ar fi cumva nedrept, că sunt atât de multe detalii de luat în seama – câteva lucrurile cruciale sunt:

 • poziția: se referă la poziția jucătorilor la masa de poker față de dealer (buton), la poker acțiunea mișcându-se în sensul acelor de ceasornic în jurul mesei după fiecare mână, iar în funcție de asta iau alții decizii sau iei tu în baza lor, dacă urmează după tine
 • stack sizes, care se referă la dimensiunile jetoanelor, o considerație importantă atunci când vine vorba de a face mișcarea de deschidere, dar mai ales de câte blinduri valoreaza
 • dimensiunea pariului, pentru că prin cunoașterea clasamentelor de poker se oferă un avantaj, în timp ce lipsa cunoștințelor fundamentale despre puterea mâinii te pune într-un dezavantaj substanțial.

 Concluzie

Lucrurile sunt ceva mai complexe când vine vorba despre poker, așa că iți sugerăm să citești câteva dintre cele mai cunoscute studii care s-au scris despre acest joc și care îți pot oferi câteva informații  cu adevărat valoroase. Noi nu am reușit, cu părere de rău, să strângem toate informațiile valoroase, dar la avem pe cele mai importante.

Pokerul este un joc al puterii, cum ar zice cineva, dar depinde de unde urmărești rundele de joc și mai ales ce faci cu ceea ce cunoști – că până la urmă este vorba și despre maturizare.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile