Chiar și cei mai curați fanatici, care își doresc și se asigură că casele lor sunt întotdeauna la fel de curate și strălucitoare ca oglinzile, pot trece cu ușurință cu vederea unele articole pe care greșit le considerăm curate. În acest fel, chiar și cele mai curate locuințe pot acorda cu ușurință spațiu proliferării germenilor și bacteriilor din cauza eșecului de curățare a acestor obiecte și, prin urmare, este indicat să le acordați o atenție adecvată.
Deci care sunt cele 6 fabrici de germeni din casele noastre? Le enumerăm mai jos.
1. Frigider
Întrebați-vă când ați curățat ultima dată frigiderul: probabil a trecut mult, mult timp. Tocmai pentru că conțin alimentele noastre proaspete, frigiderele pot deveni cu ușurință un recipient pentru germeni, bacterii și ciuperci, deschizând ușa caselor noastre către răspândirea tulburărilor gastro-intestinale și a toxiinfecțiilor alimentare. Din acest motiv ar trebui să avem grijă să menținem întotdeauna temperatura sub 7 grade, dar mai ales curățarea frigiderului nostru nu trebuie neglijată niciodată și trebuie să ne asigurăm că o facem cel puțin o dată la 4-6 săptămâni cu o soluție de apă și oțet sau un produs pe bază de alcool
2. Mânere
Mânerele ușilor și ferestrelor, dar și mânerele dulapului, robinetul de apa, manerul cuptorului și aragazului, în special în bucătărie și baie, sunt manipulate foarte frecvent și, prin urmare, sunt supuse acumulării de murdărie și proliferării germenilor și bacteriilor. De aceea este necesar să te dedici curățării lor în profunzime la intervale regulate. Mai presus de toate, chiuveta, care este mereu în contact cu umiditatea, se poate transforma într-o adevărată fabrică de germeni și, prin urmare, va trebui să vă asigurați că o curățați cu atenție cu o soluție de apă și oțet alb, care va igieniza suprafețele.
3. Placă de tăiat (fund)
Masa de tăiat este folosită de mai multe ori pe zi pentru pregătirea meselor noastre și de aceea, mai ales dacă este folosită pentru tăierea cărnii sau peștelui, se poate transforma cu ușurință într-un adevărat recipient pentru germeni și bacterii și deci un potențial vehicul de contagiune. Soluția ideală ar fi să obțineți plăci de tăiat diferite pentru fiecare utilizare prevăzută și să le înlocuiți de fiecare dată când se zgârie excesiv pentru a evita depunerea bacteriilor și germenilor în interiorul lor.
Curățați-vă bine plăcile de tăiat la intervale regulate în apă fierbinte la cel puțin 60 de grade, frecând cu bicarbonat de sodiu, oțet alb sau lămâie.
4. Telecomenzi și tastaturi
Le manevrăm continuu în timpul zilelor noastre și o facem cu mâinile care nu sunt întotdeauna complet curate: telecomenzile și tastaturile pot acumula cu ușurință mulți germeni și bacterii și totuși nu ne dedicăm niciodată curățării lor. Utilizați un șervețel umed special sau un spray specific pentru ochelari și ecrane pentru curățarea și igienizarea corectă și regulată.
5. Lavete și prosoape
Tocmai datorită funcției lor de a usca mâinile, fața și alte părți ale corpului nostru, dar și obiectele umede, prosoapele și lavetele sunt întotdeauna umede și, în consecință, pot facilita dezvoltarea și proliferarea mucegaiului și a bacteriilor. Prin urmare, aceste unelte trebuie aerisite întotdeauna după utilizare pentru a le usca complet și trebuie înlocuite foarte frecvent, cel puțin o dată pe săptămână prosoape de bucătărie, mai frecvent prosoape de baie, o dată la 2-3 zile
6. Bureții
Nu contează dacă ne folosim bureții pentru vase, vase și suprafețe sau pentru duș: aceste unelte sunt întotdeauna umede și pline de reziduuri de săpun și murdărie și, prin urmare, par o invitație la un banchet pentru germeni, mucegai și bacterii. Ca și în cazul prosoapelor, uscați-le după fiecare utilizare și înlocuiți-le foarte des. Amintiți-vă că pentru a igieniza bureții, pur și simplu spălați-i în mașina de spălat vase.