hortensie

Hortensia nu înflorește: care sunt cauzele și soluțiile


Ați văzut vreodată o hortensie în plină floare? Cu siguranță ești de acord că sunt una dintre cele mai frumoase plante de grădină care există.

Pentru că sunt atât de frumoase, atunci când hortensiile nu înfloresc este un mare regret.

Când hortensia ta nu înflorește, se datorează speciei de hortensie pe care ai plantat-o. Dacă hortensia ta nu înflorește, trebuie să afli ce soi ai plantat. Cea mai frecventă hortensie achiziționată este Hydrangea Macrophilia. Această specie de hortensie are flori albastre sau roz. Există multe soiuri de această hortensie. Este important să alegi hortensii care cresc bine în regiunea ta. Protejarea hortensiilor în timpul iernii poate ajuta aceste soiuri să înflorească mai bine vara.

Citeste și: Hortensia: mod de înmulțire

Îngheț pe lăstari

Cel mai frecvent motiv pentru neînflorire este că mugurii florali îngheață iarna sau în timpul înghețurilor de primăvară sau toamnă.

Putem rezolva problema acoperind intreaga tufa cu mulci de paie pentru iarna si acoperind baza acestuia cu o movila de 20-30 cm de turba sau scoarta. Protejăm plantele toamna, după primele înghețuri ușoare, deoarece mugurii florali care se formează deasupra lăstarilor sunt foarte sensibili la frig. Protecția trebuie îndepărtată la începutul primăverii, dar de îndată ce prognoza meteo prezice îngheț, acoperiți planta, având grijă să nu-i deteriorați mugurii delicati.

Tăiere excesivă

O altă posibilă cauză a lipsei înfloririi este că am tăiat excesiv hortensiile iarna. Dacă facem o tăiere incorectă, reducând-o prea mult, vom pune capăt întregii dezvoltări a plantei. Prin urmare, dacă dorim ca hortensiile noastre să aibă multe flori primăvara, va trebui să le tăiem echilibrat, lăsând aproximativ 50% din ramuri netăiate.  Aceasta înseamnă că:

•  Nu vom tăia ramurile cele mai viguroase și mai puternice care mai târziu vor fi primele care vor înflori.

•  Vom tăia restul ramurilor până în centru, niciodată până la capăt, pentru ca acestea să înflorească puțin mai târziu.

•  Ocazional, putem tăia unele ramuri până la capăt pentru a regenera planta, dar acestea vor fi o minoritate deoarece atâta timp cât tăiem de la foarte jos, hortensia nu va înflori.

Locație umbrită sau prea mult soare

Locația poate fi, de asemenea, o problemă pentru hortensiile de grădină. În mod natural, plantei nu-i plac locurile însorite și preferă umbra parțială, dar dacă este plantată într-o zonă cu prea multă umbră, poate avea dificultăți în dezvoltarea mugurilor florali.

Lipsă de apă

hortensie

Hortensia tolerează prost seceta, așa că dacă vara este uscată și fierbinte, se va dezvolta prost fără udare sistematică, frunzele sale vor începe să se ofilească, iar mugurii florali se usucă sau nu se dezvoltă deloc.

Lipsa îngrășământului

Hortensia de grădină înflorește mult timp și abundent și, prin urmare, are nevoie de o cantitate mare de nutrienți. Dacă solul este lipsit de ele și nu oferim plantei hrană sub formă de îngrășământ, se va slăbi semnificativ și în anul următor poate înflori prost sau deloc.

Boli și dăunători

Bolile și dăunătorii pot avea, de asemenea, un efect negativ asupra înfloririi hortensiilor de grădină. Daca ataca planta si nu reactionam la timp, hortensia poate sa nu infloreasca nici in sezonul urmator.

Mai multe sfaturi pentru a face hortensiile să înflorească

Deci, dacă vrei ca o hortensie să înflorească mult, pe lângă punctele descrise mai sus,  în plus, trebuie să ținem cont de îngrijirea ei:

– Locație: în aer liber

– Lumină: zonă umbrită și umedă

– Temperatura: 15-18ºC

– Udare: Asigurați-vă că solul este întotdeauna umed

– Fertilizare: la fiecare 15 zile primavara si vara cu ingrasamant pentru plante acidofile. Daca sufera de cloroza feroasa, frunzele se ingalbenesc, vom adauga chelat de fier.

Citeste și: Hortensia, frunze galbene și arse: soluții și remedii


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile