Hortensia: mod de înmulțire


Hortensiile sunt una dintre cele mai populare plante ornamentale, deoarece capetele sau inflorescențele lor, cu flori mici, dar mari în ansamblu, sunt decorative și frumoaseDeoarece acestea sunt plante cu o mare diversitate de tipuri și soiuri, este foarte comun să ne dorim să le reproducem. Din fericire, înmulțirea hortensiilor nu este dificilă și trebuie doar să urmați câțiva pași și instrucțiuni pentru ca totul să meargă bine.

Cea mai comună metodă de reproducere a hortensiilor este prin tăiere, deoarece permite o reproducere mai rapidă și, în acest fel, suntem siguri că noua plantă va avea aceleași caracteristici ca și cea mamă. Momentul ideal pentru a lua butași de hortensie este după înflorire, care are loc de obicei toamna.

Tehnica de tăiere este o modalitate rapidă și ușoară de a reproduce plante noi. O ramură sau tulpină mică este tăiată dintr-o plantă mamă pentru a o planta și a da naștere unui nou răsad, identic genetic cu părintele și, deci, cu aceleași caracteristici. Apoi urmați acești pași pentru a reproduce hortensii din butași:

  1. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să tăiați o ramură, desigur. Asigurați-vă că vă igienizați foarfecele de tăiat, puteți folosi și un cuțit ascuțit și igienizat. Este foarte important ca tăierea să aibă loc în diagonală, și să fie cât mai curată, pentru a facilita vindecarea rănii fără a fi atacată de paraziți sau boli.
  2. Pentru înmulțirea hortensiilor prin butași este suficient să tăiați o tulpină de cel puțin 10 cm, cu cel puțin trei noduri și muguri noi. Dacă tulpina este foarte lungă, se pot obține mai mulți butași dintr-unul.
  3. Ulterior, toate frunzele ultimului nod al tăieturii sunt îndepărtate, tăindu-le la baza nodului și lăsând doar jumătate din cele rămase. Datorită acestei curățări a frunzelor, minimizăm deshidratarea noii plante.
  4. Păstrați butașii tăiați într-un prosop umed sau într-un prosop de hârtie, astfel încât să nu se usuce.
  5. Următorul lucru de făcut este să pregătiți substratul pentru tăiere. Ideal este să folosiți un amestec deturbă, humus de râme și fibre de cocos în părți egale, împreună cu vermiculit și perlit. Adăugarea de perlit și vermiculit la un amestec de plante de sol acid amestecat cu nisip dă, de asemenea, rezultate bune.
  6. Odată ce ghiveciul este pregătit cu noul substrat, faceți o gaură cu un băț și puteți continua să plantați butașii, introducându-le în compus aproximativ 2 cm. Vă puteți ajuta cu un hormon de creștere sau cu înrădăcinare organică de casă pentru a crește șansele.
  7. După aceasta, va fi suficient să udați butașii și să îi așezați într-o zonă adăpostită, la umbră și cu umiditate bună. În aproximativ 20 de zile, butașii de hortensie ar trebui să se fi înrădăcinat, dar cel mai bine este să așteptați creșterea mugurilor înainte de a transplanta din nou.

0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile