flori-Osteospermum

Cultivarea genului de plante Osteospermum


Dacă ești pasionat de grădinărit și mai ales de flori, trebuie să știi că genul Osteospermum include un număr mare de plante cu flori asemănătoare margaretelor. 

Genul Osteospermum include diverse nume de plante, cum ar fi margareta africană sau Dimorphotheca. Cu toate acestea, poate exista confuzie în a le numi după numele lor comun, deoarece mulți oameni recunosc Gerbera jamesonii drept margareta comună.

Osteospermumele sunt plante care supraviețuiesc câțiva ani, așa că sunt ideale pentru creșterea în grădina casei, pe balcoane sau terase. Cu toate acestea, dacă ați ajuns până aici, este pentru că doriți să aflați mai multe despre această margaretă, așa că acest articol vă va fi de mare ajutor pentru a afla mai multe despre această plantă.

De unde provine genul Osteospermum?

Genul Osteospermum corespunde plantelor erbacee sau sub formă de tufiș care în mod normal nu depășesc un metru înălțime. Osteospermums aparțin familiei botanice Asteraceae și provin din Africa de Sud.

Ce ar trebui să știți înainte de a planta un osteospermum?

In primul rand trebuie sa stii ca aspectul sau este format din frunze verzi, asezate alternativ in forma lanceolata. Aceste plante își eliberează florile primăvara și vara. În plus, florile sale au forma de margarete multicolore precum:

  • roz
  • Violet
  • Mov

În prezent, există 85 de specii diferite în acest gen, așa că este greu să nu găsești una care să se potrivească decorului tău. În continuare, vă lăsăm pe cel mai cunoscut.

Osteospermum

Cele mai populare specii de Osteospermum

Osteospermum ecklonis

Este cea mai răspândită varietate a acestei specii și probabil cel mai bine cunoscut florarilor. Deși numele său real este  Osteospermum ecklonis, este cunoscut și sub numele de stea polară sau margaretă pelerina.

Această plantă este veșnic verde, dar în temperaturile reci de iarnă dacă nu depășește -50 ° C poate fi anuală. Inaltimea sa poate ajunge chiar si la un metru in inaltime, cu frunze ovale si furtunoase.

Osteospermum stufoasă

Această plantă este cunoscută sub numele de  margaretă africană  sau margaretă de tufiș, dar de obicei nu depășește 1 metru în înălțime. În prezent este considerat un tufiș deoarece extensia sa poate ajunge la 1,8 metri.

Acest soi nu este rezistent la șocul rece sub -10 ° C și florile sale sunt de obicei violet închis sau alb.

Cum să îngrijești genul de plante Osteospermum?

Dacă vă gândiți să plasați una dintre soiurile acestei plante fabuloase și rezistente, vă sfătuim să citiți cu atenție următoarele instrucțiuni:

Climat

Au tendința de a tolera bine temperaturile calde vara și temperaturile blânde iarna. Din acest motiv, sfatul nostru este ca daca sunt plantate in aer liber, temperatura nu poate fi mai mica de -10 C. Dar daca nu ai alta alternativa, poti folosi protectoare din plastic pentru a impiedica inghetul sa o afecteze.

Poziţie

Acest tip de plante are nevoie de multă lumină solară, așa că cel mai bine este să le plantați în aer liber și să le acoperiți cu protecție din plastic la temperaturi extreme. Dacă primește o doză bună de soare, va favoriza creșterea optimă a plantei, precum și înflorirea ei anuală.

Sol sau substrat

Dacă intenționați să plantați Osteospermum  într-un ghiveci, trebuie să știți că veți avea nevoie de un substrat universal. În plus, pentru ca acesta să aibă nutrienții necesari, este necesar să îi furnizezi perlit în părți egale față de substrat. Pe de altă parte, dacă intenționați să le plantați într-o grădină, trebuie să știți că solul trebuie să fie compus din materie organică cu un drenaj bun.

Dacă nu știți dacă solul pe care îl aveți este optim pentru dezvoltarea lui, vă recomandăm să faceți o groapă de 50 cm în diametru și să o umpleți cu un substrat de perlit. In acest fel vei obtine un sol optim pentru cultivarea lui.

Irigare

Margaretele africane de obicei nu au nevoie de multă apă, așa că udarea lor este de obicei moderată sau chiar scăzută. Ca să vă faceți o idee, vara ar trebui să udați de vreo 3 sau 4 ori pe săptămână, dar în restul anului ar fi suficient o dată sau de două ori pe săptămână. Cantitatea de udare variaza in functie de procentul de precipitatii pe care il primeste in zona in care este plantata. Datele pe care le oferim se bazează pe precipitații de cel puțin 350 mm de apă pe an.

flori-Osteospermum

Recomandari de fertilizare la Osteospermum 

Cele mai bune îngrășăminte pentru acest tip de plante sunt pe bază de mulci, deoarece sunt îngrășăminte organice care pot fi folosite de la începutul lunii martie până la sfârșitul lunii septembrie. Pe de altă parte, dacă vrei ca margareta ta africană să înflorească non-stop, poți folosi îngrășăminte chimice pentru asta.

De obicei, sunt vândute într-un format lichid gata de utilizare și, în funcție de marca selectată, pot fi folosite într-o măsură mai mare sau mai mică. Trebuie doar să citiți instrucțiunile producătorului în formatul lor extern.

Sfaturi pentru plantare și transplantare

Lucrul obișnuit este că pentru obținerea unui Osteospermum se face prin însămânțare prin sămânță, dar uneori butașii sunt o opțiune bună. Tot ce trebuie să faci este să o faci la începutul primăverii. Dacă intenționați să semănați prin semințe, trebuie să aveți un pat de semințe, o oală sau o tavă anume pentru aceasta.

Veți avea nevoie doar de un substrat universal pentru a plasa semințele la 10 cm una de cealaltă. Se recomanda plantarea mai multor seminte in aceeasi gaura, pentru a asigura o germinatie corecta. Acoperiti apoi plantarea cu un deget de substrat si udati cu o udatoara de mana, pentru a evita indepartarea solului cu un alt tip de presiune.

Daca ai facut-o corect si dupa ce ai pus la umbra partiala, vei vedea lastarii dupa 10 sau 15 zile.

Tunderea

Orice tulpină prea crescută, uscată, ruptă sau slabă trebuie îndepărtată la sfârșitul iernii.

Posibili dăunători și boli

Sunt plante care sunt de obicei afectate de cocenila. Prin urmare, dacă vedeți că sunt supraîncărcate de acest dăunător, puteți folosi insecticide specializate.

Cât de util este Osteospermum astăzi?

Aceste plante au o valoare ornamentala foarte importanta in majoritatea evenimentelor precum nunti, zile de nastere sau decoratiuni pentru casa. Este obișnuit să găsim această specie în grădini, fațade, terase sau terase, datorită îngrijirii și rezistenței sale ușoare.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile