ceaiuri pentru helicobacter pylori

Ceaiuri pentru Helicobacter Pylori (+ alte 7 remedii naturiste pentru H Pylori)


Top 4 ceaiuri pentru helicobacter pylori

Conform înțelepciunii populare, următoarele remedii pe bază de plante și plante pot ajuta la atenuarea unora dintre simptomele cauzate de  H. pylori  în organism.

1. Infuzie de ghimbir

Ghimbirul este o rădăcină recomandată pentru tratarea afecțiunilor stomacale, cum ar fi gastrita. Are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și bactericide. În plus, se spune că acționează ca un bun antiacid.

Ingrediente

  • 2 căni de apă (500 ml).
  • 2 linguri de ghimbir tocat (30 g).

Pregătirea

  • Se fierbe o jumătate de litru de apă și se adaugă ghimbirul tocat.
  • Se lasa pe foc cateva minute, apoi se opreste si se lasa infuzia sa se odihneasca.
  • Nu beți mai mult de 2 căni pe zi.

2. Ceai de plante de rozmarin

ceai de plante de rozmarin
Ceai de plante de rozmarin

Rozmarinul este o plantă aromatică căreia îi sunt atribuite numeroase proprietăți medicinale. Prin urmare, ceaiul de rozmarin ar fi potrivit pentru tratarea problemelor digestive minore, deoarece îmbunătățește digestia și elimină gazele.

Ingrediente

  • 2 căni de apă (500 ml).
  • 2 linguri de frunze de rozmarin (30 g).

Pregătirea

  • Fierbeți apa într-o cratiță și, când ajunge la fierbere, adăugați frunzele de rozmarin.
  • Se lasa pe foc inca 4 minute si apoi se scot frunzele.
  • Bea cu moderație.

3. Ceai de turmeric și ghimbir

ceai de turmeric si ghimbir
Ceai de turmeric si ghimbir

Deoarece turmericul conține antioxidanți și i se atribuie proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, se crede că consumul său poate ajuta la reducerea inflamației stomacului și la echilibrarea florei intestinale. În plus, stimulează sucurile gastrice, scade flatulența și protejează mucoasa gastrică. Cu toate acestea, nu este recomandat să îl consumați în cantități excesive.

Ghimbirul, după cum am văzut, are multe proprietăți pozitive care le-ar completa pe cele ale turmericului.

Ingrediente

  • Miere (după gust).
  • Ghimbir (după gust).
  • 1 cană de apă (250 ml).
  • 1 praf de pudră de turmeric.

Pregătirea

  • Fierbeți apa într-o cratiță și adăugați un praf de turmeric și ghimbir.
  • Lasam sa fiarba cateva minute si apoi adaugam mierea pentru a se indulci.
  • Luați oala de pe foc și lăsați ceaiul să se odihnească. La final, se strecoară și se bea.

4. Ulei esențial de plante Luisa

planta luisa
Planta luisa

În cercurile populare, se spune că planta de naiță (luisa) este una dintre cele mai bune plante pentru combaterea infecției cu Helicobacter pylori. Până acum, bacteria nu a demonstrat rezistență la componentele plantei.

Ingrediente

  • 1 cană de apă (250 ml).
  • 20 sau 30 de picături de ulei esențial de plante Luisa.

Pregătirea

  • Diluează 20 sau 30 de picături de ulei în cana cu apă.
  • Puteți bea această băutură după fiecare masă.
  • De asemenea, puteți pregăti un ceai de plante cu frunze de iarbă Luisa.
  • Consumați cu moderație.

În general, infecția cu Helicobacter Pylori este tratată cu antibiotice și gastroprotectori. Cu toate acestea, o proporție deloc neglijabilă de pacienți nu răspund la terapia de eradicare. De aici și necesitatea identificării substanțelor care pot ajuta terapia medicamentoasă sau ajuta la managementul infecției. În acest articol vom prezenta remediile naturale pentru Helicobacter Pylori cele mai susținute de dovezi științifice.

Helicobacter Pylori și probiotice

Probioticele sunt microorganisme care, luate în cantități adecvate, exercită un efect protector asupra organismului gazdă. Un număr tot mai mare de dovezi științifice și-au arătat nenumăratele efecte pozitive. Utilizarea lor, de fapt, îmbunătățește sănătatea imunitară, cardiovasculară, mentală și gastrointestinală. Mai mult, mai multe studii efectuate pe animale arată modul în care acestea sunt capabile să atenueze infecția cu H Pylori .

În special, dovezile științifice sugerează că probioticele sunt capabile să:

  • protejează împotriva dezvoltării infecției cu H Pylori
  • inhiba proliferarea bacteriei
  • reduce inflamația gastrică
  • crește eficacitatea terapiei de eradicare a H Pylori
  • reduce efectele secundare ale terapiei de eradicare

Prin urmare, probioticele sunt capabile să prevină, chiar dacă parțial, infecția cu H Pylori. Dacă infecția a fost contractată, acestea ajută în schimb la menținerea scăzută a încărcăturii bacteriene, reducând replicarea H Pylori . În plus, probioticele acționează asupra consecințelor infecției. Utilizarea lor, de fapt, facilitează vindecarea gastritei și a ulcerului. În cele din urmă, din ce în ce mai multe studii documentează modul în care combinația de probiotice și antibiotice îmbunătățește succesul terapiei de eradicare , reducând în același timp efectele secundare care afectează intestinul.

Probioticele, deși nu permit eliminarea Helicobacter Pylori fără antibiotice, măresc semnificativ capacitatea de eradicare a terapiei medicamentoase și reduc efectele secundare ale acesteia. Ele sunt deci o completare validă și ieftină a terapiei medicamentoase , capabile să-și reducă principalele limitări: rezistența la antibiotice și complianța slabă a pacienților din cauza efectelor secundare.

Ce probiotice pentru Helicobacter Pylori?

Studierea relației dintre H Pylori și probiotice a produs o mulțime de dovezi științifice. Mai jos vom raporta ce tulpini bacteriene au demonstrat efect anti- Helicobacter , distingându-le în funcție de tipul de dovezi disponibile. În special, vom face distincția între studiile in vitro , pe animale și pe oameni . Studiile umane sunt cele mai de încredere. Adesea, de fapt, rezultatele care rezultă din studiile in vitro sunt atenuate sau infirmate de studiile pe animale care, la rândul lor, pot să nu găsească confirmare la om.

Probioticele care s-au dovedit a avea un efect anti -H Pylori asupra oamenilor sunt:

  • L. _ johnsonii La1;
  • L. gasseri OLL 2716;
  • L. _ Casei Shirota;
  • L. Brevis;
  • Bacillus Clausii;
  • Bifidobacterii;
  • Saccharomyces Boulardii;
  • L. reuteri  ATCC 55730.

Probioticele care s-au dovedit a avea un efect anti -H Pylori asupra animalelor sunt:

  • L. _ salivare WB1004;
  • L. rhamnosus  R0011;
  • L actobacillus acidophilus  R0052.

Probioticele care s-au dovedit a avea un efect anti -H Pylori in vitro sunt:

  • L. acidophilus  CRL 639;
  • L.  reuteri;
  • L.  salivarius;
  • Bacillus Subtilis ;
  • Weissella confusa PL9001;
  • L. rhamnosus .

Broccoli și Helicobacter Pylori

În medicina tradițională, broccoli este cunoscut pentru proprietățile sale interesante anticancerigene, antivirale și antibacteriene. Prin urmare, mai multe studii au investigat potențialul lor terapeutic împotriva infecției cu H Pylori.

Primele studii, efectuate in vitro, au avut rezultate încurajatoare. Izotiocianatul de sulforafan, un compus abundent în germenii de broccoli, a demonstrat o capacitate bacteriostatică marcată împotriva H Pylori . Compusul de broccoli s-a dovedit eficient pe 48 de tulpini diferite ale bacteriei, inclusiv tulpini rezistente la antibiotice . În plus, o scurtă expunere la izotiocianat a eliminat H. pylori intracelular dintr-o linie de celule epiteliale umane . Izotiocianatul a fost, de asemenea, eficient în eradicarea bacteriei la șoareci în care au fost transplantate țesuturi infectate de la oameni.

Un studiu suplimentar a investigat efectul germenilor de broccoli la șoareci și voluntari umani.

În studiul pe animale, germeni de broccoli cu un nivel ridicat de sare au fost administrați șoarecilor infectați . De fapt, s-a demonstrat că o dietă hipersodică crește considerabil gastrita indusă de H. pylori . Rezultatele studiului au arătat că germenii de broccoli:

  • inhiba colonizarea bacteriilor;
  • reduce inflamația gastrică prin inhibarea factorilor inflamatori strâns legați de cancerul de stomac;
  • previn atrofia organismului gastric datorita consumului mare de sare, evitand astfel degenerarea gastritei.

În studiul pe om, 48 de voluntari infectați au fost rugați să consume germeni de broccoli (70g/zi), bogați în izotiocianat de sulforafan, timp de 8 săptămâni. Tratamentul a redus nivelurile de urază măsurate prin testul respirator cu uree și antigenele H Pylori prezente în scaun. Cu toate acestea, toate valorile au revenit la nivelurile inițiale la 2 luni după oprirea tratamentului . Acest lucru evidențiază modul în care utilizarea mugurilor de broccoli reduce colonizarea de către H. pylori , dar nu este suficientă pentru a o eradica. Pe scurt, broccoli nu este un remediu natural pentru eliminarea Helicobacter Pylori fără antibiotice, dar oferă un complement util pentru terapia de eradicare și prevenirea consecințelor negative ale infecției..

Broccoli și gătit

Disponibilitatea sulforafanului în broccoli poate fi compromisă prin gătit. Unele enzime necesare sintezei sale, de fapt, sunt inactivate de temperaturile ridicate. Mai mult, aceste enzime sunt eliberate atunci când broccoli este „deteriorat”, prin mestecare, tăiere sau îmbătrânire.

Acest lucru sugerează să consumați broccoli crud, să-l tăiați mărunt sau să-l amestecați și să-l mestecați timp îndelungat. Alternativ, este posibil să le aburiținumai după ce le-ați tăiat sau amestecat. Deteriorarea preliminară a broccoli permite, de fapt, eliberarea enzimelor mirozinaze, necesare sintezei sulforafanului. Acesta din urmă, odată format, rezistă la temperaturi ridicate, permițând broccoli să fie gătit. Cu toate acestea, se preferă fierberea sau fierberea, deoarece fierberea ar ajunge să disperseze sulforafanii în apa de gătit.

Aloe și Helicobacter Pylori

Aloe este un remediu natural cunoscut pentru proprietățile sale purificatoare, reparatoare și vindecătoare. De asemenea, sa demonstrat că accelerează vindecarea ulcerului peptic. Din acest motiv a fost investigat posibilul său efect anti- Helicobacter .

Într-un studiu in vitro, un gel extras din frunze de aloe a inhibat proliferarea a până la 14 tulpini bacteriene diferite, inclusiv tulpini rezistente la antibiotice . Într-un studiu suplimentar , sa demonstrat că aloe reduce semnificativ inflamația gastrică prin inhibarea factorului de necroză tumorală α (TNF-α), care este implicat în dezvoltarea cancerului gastric și de colon. În sfârșit, un studiu a arătat cum unele polizaharide conținute în aloe pot reduce aderența H Pylori la pereții gastrici, oprind astfel dezvoltarea infecției.

Pe scurt, aloe poate fi un remediu natural eficient pentru H Pylori; de fapt, îi contracarează proliferarea și limitează inflamația care urmează. Mai presus de toate, aloe poate fi folosit în combinație cu antibiotice pentru a atenua principala limitare a terapiei de eradicare: rezistența la antibiotice.

Helicobacter Pylori și vitamina D

Se știe că vitamina D este necesară pentru asimilarea și depunerea calciului în oase. Totuși, din ce în ce mai multe cercetări arată relația strânsă dintre acesta și sistemul imunitar. În special, vitamina D3 pare să aibă o funcție antimicrobiană eficientă, documentată împotriva tuberculozei și a altor bacterii precum Escherichia coli și Pseudomonas aeruginosa . Prin urmare, aceste descoperiri au sugerat o posibilă implicare a vitaminei D în infecția cu Helicobacter Pylori.

În primul rând, un studiu efectuat pe 254 de pacienți, peste 65 de ani, pozitivi pentru H pylori, a arătat cum o deficiență a nivelurilor de vitamina D (<20 ng/mL) este asociată cu un risc mai mare de a contracta bacteria. Deficitul de vitamina D ar face subiecții mai susceptibili la infecții sau, cu alte cuvinte, ar proteja împotriva H Pylori.

Un studiu suplimentar efectuat pe 128 de subiecți, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, pozitivi pentru ‘ H Pylori , a analizat relația dintre nivelul de vitamina D și rezultatul terapiei de eradicare. În special, pacienții au urmat terapia cu omeprazol, amoxicilină și claritromicină timp de 14 zile. La sfârșitul tratamentului, 72% dintre pacienți au fost negativi pentru H Pylori , în timp ce 28% au fost încă pozitivi. S-a constatat că nivelurile de vitamina D sunt semnificativ mai mari la pacienții recuperați decât la cei încă infectați. Acest lucru sugerează modul în care nivelul de vitamina D afectează răspunsul la terapia de eradicare a H Pylori .

În cele din urmă, un studiu recent pe șoareci infectați cu H Pylori a evidențiat mecanismele prin care vitamina D ar contracara infecția. În special, cercetările au arătat cum vitamina D crește expresia receptorului său (VDR) și a unei anumite peptide, numită CAMP . Acesta din urmă este responsabil pentru acțiunea inhibitoare a vitaminei D față de H Pylori, în timp ce expresia crescută a receptorului VDR ar face bacteria mai puțin susceptibilă la contractare.

În lumina acestor dovezi, susținute de mai multe alte studii, vitamina D este un remediu natural eficient pentru Helicobacter Pylori. Deși nu permite eliminarea H Pylori fără antibiotice, se recomandă integrarea lui, în caz de deficiență, în timpul terapiei de eradicare.

Berberina

Berberina este un  alcaloid obținut din mai multe plante din familia Berberidaceae. Este folosit în medicina chineză ca remediu pentru diaree, dar a demonstrat și o capacitate semnificativă de a reduce nivelul colesterolului. Recent, unele studii au dezvăluit potențialul său terapeutic împotriva H Pylori . În special, adăugarea de berberină la terapia cu triplă eradicare are:

  • a îmbunătățit rata de succes a terapiei de eradicare;
  • scăderea simptomelor gastrice;
  • vindecarea accelerată a ulcerului;
  • a redus efectele secundare ale terapiei.

Astfel de dovezi sugerează un posibil rol al berberinei în tratamentul Helicobacter Pylori .

Ceai verde

Ceaiul verde este o băutură cunoscută pentru proprietățile sale anticancerigene, antioxidante, hipoglicemiante, diuretice și de scădere a lipidelor. De asemenea, a arătat un efect anti- Helicobacter interesant . Într-un studiu, ceaiul verde a inhibat replicarea bacteriei in vitro . De asemenea, a confirmat, deși într-o măsură mai mică, inhibarea proliferării H Pylori și reducerea inflamației gastrice la șoarecii infectați. În acest sens, trebuie menționat că cele mai mari efecte ale ceaiului verde au avut loc atunci când a fost administrat înainte ca șoarecii să fie infectați. Aceasta sugerează posibila sa utilizare în termeni de prevenire.

Efectul ceaiului verde asupra H Pylori se datoreaza catechinelor, principalii sai compusi antioxidanti. În special, epigalocatechina a prezentat cel mai mare efect anti- Helicobacter . Cu toate acestea, integrarea sa în dieta șoarecilor infectați (timp de 2 săptămâni) a condus la o rată scăzută de eradicare a bacteriilor (36%), reducând în același timp eroziunea și sângerarea mucoasei gastrice. Acest lucru sugerează că ceaiul verde este un remediu natural mai eficient în prevenirea consecințelor infecției cu H Pylori decât în ​​eradicarea acesteia.

Propolis

Propolisul este un amestec rășinos colectat de albine din diverse surse vegetale pentru a întări stabilitatea structurală a stupului. Este considerat un antibiotic natural. Compoziția sa depinde de originea sa botanică , chiar dacă are în general un conținut ridicat de compuși fenolici , responsabili de efectele sale anti- Helicobacter. De fapt, într-un studiu, 30% extract de propolis a arătat un efect inhibitor semnificativ asupra H Pylori in vitro. S-a dovedit, de asemenea, că unii compuși fenolici ai propolisului inhibă o enzimă (HpPDF), care este necesară pentru supraviețuirea bacteriei. Cu toate acestea, într-un studiu Clinic, efectuat pe 18 pacienți pozitivi, administrarea unui extract alcoolic de 4% din propolis verde brazilian nu a reușit să suprime bacteria.

Dovezile disponibile cu privire la efectul anti – Helicobacter al propolisului sunt controversate. Capacitatea sa inhibitoare trebuie investigată în continuare. Cu toate acestea, un studiu recent pare să ateste capacitatea sa de a preveni afectarea gastrică rezultată din infecție. Prin urmare, propolisul poate fi un complement util pentru vindecarea naturală a Helicobacter Pylori .


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată.