Cat costa matritele de beton amprentat si cum se prepara materialul ce imita si piatra, si lemnul


Betonul amprentat este un material ce imita piatra, dar si caramida si lemnul, putand fi colorat in multe feluri si capata aparenta unor texturi diverse. Amprentarea se face cu ajutorul unor matrite speciale, dupa turnarea betonului pe suprafata dorita. Iata cat costa matritele de beton amprentat si cum poti sa faci si tu o alee sau o terasa din acest material.

Turnarea betonului
Dupa ce stabiliti ce perimetru doriti sa betonati in curte, eliminati stratul de pamant de la suprafata, cu radacinile plantelor. Treceti apoi la tasarea pamantului si asterneti un strat de balast, peste care veti turna betonul.

Betonul folosit poate fi unul cu o compozitie obisnuita (de preferat cu granula de maxim 16 mm pentru a fi mai marunt) sau poate fi armat cu microfibre elastice, de o marca superioara, pentru a suporta o vibrare sustinuta la turnare si a permite formarea unei suprafete netede si foarte fine.

Apoi se aplica un colorant care are si rol de intaritor pe intreaga suprafata a betonului. Urmatoarea operatie este amprentarea propriu-zisa cu ajutorul matritei.

Cat costa matritele de beton amprentat?
Ofertele de matrite de beton amprentat pe care sa vi-l preparati si turnati singur nu abunda pe internet. Exista si matrite care costa si circa 50 de lei, insa nu sunt deloc spornice si sunt si destul de subrede. O matrita buna de lucrat si care va poate ajuta ani in sir, la aleile voastre sau ale rudelor/prietenilor, costa cateva sute de lei (mai am gasit la 500 de lei pe un site de anunturi).

Cele mai des folosite modele de beton amprentat imita piatra neregulata, piatra dreapta, piatra cubica, caramida veche veche sau dusumeaua de lemn.

Dupa amprentare
Dupa intarirea betonului, in punctele critice se fac rosturile de dilatare – niste taieturi pentru a preveni spargerea pavajului din cauza dilatarii si contractiei betonului la schimbarile de temperatura.

Suprafata betonului se spala apoi bine cu detergent si o perie moale, dupa care se aplica lacul ce va da aspectul placut al suprafetei, avand totodata si rol de protectie a betonului.

Inainte de inceperea sezonului rece, rosturile se curata bine si se colmateaza cu masticuri speciale (rezultate bune da si siliconul universal transparent) pentru a nu da voie apei sa stagneze in ele.

Surse: egradini.ro, propavaje.ro
Surse foto: betonamprentatseverin.ro, propavaje.ro, betondecor.ro, betonamprentatmuntenia.com, pasdesign.ro, formiplanin.ro


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile