arborele de jad

Arborele de jad: îngrijire, plantare și înflorire


Arborele de jad este o plantă suculentă frumoasă, care este foarte apreciată în întreaga lume. În acest articol, veți ști exact când înflorește un arbore de jad, cum să faceți să înflorească un arbore de jad și condițiile ideale de creștere.

  • Scurt sumar despre arborele de jad

LUMINĂ MEDIE. O jumătate de zi de lumină filtrată de la o fereastră orientată spre est sau vest este ideală pentru această plantă.

TEMPERATURILE MODERATE. 20-25°C ziua și 15-20°C noaptea. Dacă aveți o plantă mare, matură, pe care ați dori să o vedeți înflorită, expuneți-o la o temperatură de 12,5-15,5°C iarna, zi și noapte, timp de șase săptămâni.

APĂ PUȚINĂ. În timpul perioadei de creștere, udați de câte ori suprafața este uscată la o adâncime de 5 cm, iar iarna udați chiar mai puțin. Dacă planta începe să-și piardă frunzele înseamnă că nu primește suficientă apă, așa că încercați să o udați când solul este uscat la o adâncime de 4 cm, dar aveți grijă: rădăcinile sale vor putrezi rapid dacă planta primește prea multă apă.

UMIDITATE. Arborele de jad s-a adaptat la aerul uscat și nu este nevoie să furnizeze umiditate suplimentară.

SOLUL. Organic, de bună calitate și specific pentru cactusi și suculente, care conține îngrășământ organic.

ÎNGRĂŞĂMÂNT. Organic echilibrat. Din primăvară până la sfârșitul toamnei, se aplică jumătate din doza recomandată la fiecare două săptămâni. Nu fertilizați iarna.

POTARE. Repotați plantele tinere numai primăvara. Alege ghiveci cu diametrul cu 5 cm mai mare decat cel actual. Transplantați mai multe plante mature la fiecare doi până la trei ani.

INMULȚIRE. Se inmulteste usor prin butasi foliari sau prin butasi apicali de 7,5 cm lungime.

Arborele de jad, nu înflorește: aceasta este cauza

arbore de jad nu infloreste

Când un arbore de jad înflorește, o face cu flori roz sau albe în formă de stea care cresc în ciorchini. Există mulți factori care influențează înflorirea și pe care îi vom acoperi mai jos, așa că nu vă descurajați dacă nu ați văzut încă aceste flori uluitoare roz sau albe. Aud adesea că arborele de jad nu înflorește. Este o problemă comună și poate fi dificil să înflorești o plantă de jad.

Dar înainte de a vorbi despre cum să-l faci să înflorească, ar fi util să știi când înfloresc arborii de jad. Când sunt îngrijite corespunzător, vor înflori la sfârșitul iernii și la începutul primăverii. Cu toate acestea, este important de reținut că trebuie să fie matur pentru a înflori. Pot dura mulți ani pentru ca arborele de jad să înflorească, așa că aveți răbdare. Chiar și în habitatul său natural, va trebui să crească ani de zile înainte de a putea înflori. Când a ajuns la maturitate, factorul decisiv pentru a face o flori va fi lumina soarelui. Dacă îl ții în casă, îi este greu să înflorească pentru că nu va putea primi lumina naturală a soarelui de care are nevoie.

Majoritatea arborilor de jad prosperă în mediul potrivit. Există mulți factori care afectează înflorirea unui arbore de jad, cum ar fi udarea, locația, temperatura și lumina soarelui. În continuare le vom vedea pe cele mai importante.

Arborele de jad îngrijire

Udare

Datorită mediului său natural deșert, frunzele unui arbore de jad pot stoca apă pentru perioade lungi de timp. Aceasta înseamnă că nu trebuie să fie udat foarte des.  De fapt, trebuie să așteptați ca solul să fie complet uscat înainte de a vă gândi la udarea plantei.

Atât excesul de apă, cât și imersiunea pot afecta sistemul radicular. Aceasta înseamnă că arborele tău de jad nu va putea absorbi toți nutrienții de care are nevoie pentru a produce muguri florali.

Stadiul de repaus

Deși nu intră oficial într-o stare de repaus, au nevoie de o perioadă de odihnă înainte să apară mugurii florali. În toamnă și iarnă, veți observa cu siguranță o încetinire sau o pauză a creșterii. În acest timp, planta ta va avea nevoie de mult mai puțină udare decât în ​​lunile de vară, când creșterea se reia.

Pe măsură ce zilele se scurtează, va trebui să udați mai rar și să nu fertilizați. În timp ce fertilizarea chiar înainte de sezonul de vegetație este sănătoasă, fertilizarea atunci când planta este latentă îi va face mai mult rău decât bine.

arbore de jad ingrijire

Unde să poziționezi arborele de jad

După cum am menționat mai sus, este rar ca arborele de jad de interior să înflorească. Chiar dacă l-ați plasat lângă o fereastră, sunt șanse să nu primească suficientă lumină solară pentru a-și atinge potențialul maxim de înflorire.

Dacă aveți arborele de jad afară, ar trebui să fie într-un loc bine luminat din grădină, unde să poată primi multă lumină solară. Arborii de jad sunt originari din Africa de Sud și Mozambic, ceea ce înseamnă că sunt obișnuiți cu temperaturi extreme (ridicate) și precipitații scăzute. Dacă trăiești într-o zonă rece, arborele tău de jad nu va putea prospera deloc. Deși este foarte adaptabil la diferite medii și locuri, va fi sănătos și fericit, dar nu vă așteptați să înflorească.

arbore de jad inflorire

Temperatura

Este necesar să se țină cont de temperatura ca factor decisiv. După cum am menționat deja, arborii de jad sunt originari din Africa de Sud, ceea ce înseamnă că prosperă în climatele calde. Deoarece înfloresc la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, ar trebui să vă păstrați planta la 12°C în această perioadă.  Acest lucru va ajuta lăstarii să se dezvolte.

Important: Un arbore de jad nu trebuie expus niciodată la temperaturi sub zero.

Lumina soarelui

În cele din urmă, și cel mai important, lumina soarelui va face arborele de jad să înflorească! În mod normal, un arbore de jad ar trebui să primească între 4 și 6 ore de lumină solară pe zi. Asigurați-vă că este plasat într-o locație în care primește lumina soarelui pentru cea mai mare parte a zilei. Dacă arborele tău de jad este în floare, ai găsit locul perfect.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile