ghiveci inteligent auto udare

Ghiveci inteligent cu auto-udare. Scapă de grija udării


Știați că puteți cumpăra ghiveci inteligent cu auto-udare automată sau care pot fi gestionate prin smartphone?

 • Ghiveci inteligent cu auto-udare

Aceste ghivece sunt pe piață de ani de zile și înainte de a vi le oferi, le-am testat mult timp pentru a mă asigura că funcționează perfect.

Principiul de funcționare al acestora este de fapt foarte simplu, dimensiunile variază în funcție de diametrul ghiveciului pe care dorim să-l alegem și vor asigura o irigare constantă, uniformă și bine dozată plantei prin principiul fizic al capilarității.

Pot fi folosite atat cu substrat cat si pentru cultivarea hidroponica.

ghiveci inteligent cu auto udare pentru orhidee

Ghiveci inteligent pentru orhidee cu sistem de autoudare Orhideia Twin

 • Volum: 2 litri
 • Recomandat pentru: Phalaenopsis, Cattleya, Dendrobium, Cambria, Dendrobium, Maxillaria, Masdevalia
 • Rezervor de apa
 • Inaltime:180 mm
 • Diametru:150 mm
Ghiveci inteligent pentru orhidee cu sistem de autoudare Arte

Ghiveci inteligent pentru orhidee cu sistem de autoudare Arte

 • Volum: 0,6 litri
 • Rezervor de apa
 • Sistem de auto-absorbtie cu controlul nivelului de apa

Ghivecele inteligente care udă automat plantele, le hrănesc și le îngrijesc nu sunt science fiction, ci realitate.

Când pleci într-o excursie, nu trebuie neapărat să-ți deranjezi vecinul. Pentru a asigura apă, lumină și hrănire plantelor, trebuie doar să activați ghiveciul inteligentă cu aplicația dedicată!

Ghiveci inteligent cu udare automată face totul automat

Cei care preferă să nu se deranjeze cu udarea și fertilizarea plantelor pot alege dintre numeroasele propuneri de ghivece inteligente bazate pe sisteme de auto-irigare. În acest fel apa va fi distribuită fără a fi nevoie de intervenția omului. Iar consumul de apă va fi mult mai eficient: planta va absorbi constant cantitatea ideală de apă.

Pe lângă ghivece, există și senzori speciali care trebuie plantați lângă rădăcini și bulbi. Acești senzori sunt capabili să recunoască când este bine să irigați, doza potrivită și chiar cea mai potrivită rată de eliberare a apei.
Acești senzori sofisticați se bazează pe un catalog de mii de exemplare de plante datorită căruia pot obține informațiile necesare despre nevoile de apă ale fiecărei specii botanice.

Pentru a vă ajuta să alegeți cea mai potrivită soluție pentru dvs., pentru călătoriile dvs. și mai ales pentru răsadurile dvs., am selectat cele mai bune ghivece și senzori de irigare pentru îngrijirea verdeață de interior.

Grădina inteligentă, oala care udă, aprinde și hrănește automat

Tehnologia se numește Click & Grow și este Smart Garden care are grijă automat de plantele tale, asigurându-se că acestea au întotdeauna suficientă apă, lumină și diverși nutrienți.

Ghiveciul inteligent inspirat de tehnologia folosită de NASA care garantează astronauților cantitatea potrivită de apă, oxigen și nutrienți. Ghiveciul inteligent Click & Grow este echipat si cu un LED special capabil sa emita lumini care sunt benefice pentru sanatatea plantei. Este un spectru de lumină creat special pentru a stimula fotosinteza clorofilei.

 • Avantaje ghiveci inteligent cu auto-udare

Ghivecele de rezervă Elho sunt mici perle care ne ajută cu adevărat în gestionarea zilnică optimă a plantelor noastre, iată principalele avantaje:

 • Nu va mai fi necesar să verificați plantă cu plantă dacă are nevoie de apă, dacă există stagnare în farfurie sau dacă este un exces de apă;
 • Acest sistem asigura umezirea uniforma, apa fiind preluata direct din sol prin capilaritate din fundul vasului care actioneaza ca o farfurie, urmand principiul de subirigație
 • Suprafața solului rămâne destul de uscată deoarece forța de capilaritate, în acea zonă, este redusă, acest lucru permite menținerea substratului din jurul gulerului ușor umed, ajutându-ne astfel să prevenim putrezirea
 • Este, de asemenea, foarte convenabil pentru gestionarea plantelor atunci când sunteți plecat în vacanță.

De ce este importantă capilaritatea?

Când am vorbit despre subirrigare am văzut mecanismul acestui proces, astăzi vom confirma că datorită hidratării prin capilaritate este posibilă alocarea apei doar în micropori fără a satura toate spațiile mai mari (macropori) care există în textura solului.

O premisă mică, dar necesară, este că pentru ca acest principiu să funcționeze, solul trebuie să fie de bună calitate, dacă, de exemplu, ar fi să introduceți pământ argilos ați avea de a face cu saturația cu apă din cauza faptului că acel substrat are mult mai mulți micropori în raport cu macroporii.

În plus, nu este absolut necesar să puneți argilă expandată pe fundul vazei, deoarece i-ar compromite funcționalitatea.

Cum să folosiți un ghiveci inteligent iarna?

Iarna necesarul de apă al plantelor din substrat se modifică, de fapt apare deseori nevoia de a reduce frecvența udării.

Sfaturile pentru a face față mai bine perioadei de iarnă cu acest tip de plante sunt:

 1. așteptați să reumpleți rezervorul cu apă după ce s-a terminat;
 2. monitorizați substratul dacă mai are încă umiditate reziduală;
 3. asigurați-vă că solul este complet uscat, poate folosind un băț de lemn pentru a verifica chiar și cele mai adânci părți ale substratului;

Ce apa sa folosesti?

Ne întrebăm adesea care este cea mai bună apă de folosit pentru plantele noastre, ceea ce vă putem sfătui este să folosiți apa de la aparatul de aer condiționat, dacă reușiți să o colectați, apa de ploaie.

Cum se fertilizează plantele in ghiveci inteligent?

Desigur, fertilizarea este esențială pentru a ne menține plantele sănătoase, dar vă sfătuiesc să nu adăugați îngrășăminte în apa din ghiveci, în special cele organice care tind să aibă și un miros urât, asta tocmai pentru a nu provoca miros urât.

Sugestia este, atunci când este posibil, să se efectueze fertilizarea foliară.

Sau folosiți un îngrășământ alcătuit din tablete care pot fi introduse pur și simplu în sol, zdrobindu-le la câțiva centimetri sub suprafață. 

De asemenea, se pot folosi clasicele îngrășăminte minerale granulare, cu singura recomandare să le îngropați la 1-2 cm sub suprafață, pentru a fi siguri că ajunge o cantitate adecvată de apă pentru a le dizolva.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile