Un cățel de usturoi la plante, trucul grădinarilor experți


În aproape toate casele romanești există plante atât în ​​interiorul, cât și în afara casei. Pentru a le împiedica să putrezească și să moară, este nevoie de îngrijire și multă atenție.

Usturoiul, pe lângă faptul că este un ingredient fundamental pentru orice bază de rețetă, poate fi folosit și pentru plante. Are atât de multe beneficii, tocmai din acest motiv, este cel mai bun prieten al plantelor și al omului. 

Vă vom explica la ce se folosește și cum poate fi foarte util și fundamental și pentru plante datorită numeroaselor sale proprietăți, de fapt chiar și doar o jumătate de cățel, usturoiul conține diverse beneficii precum sulf, vitamine B, antihelmintic, antimucolitic. proprietăți, hipotensive, expectorante, digestive, carminative, antiseptice, hipoglicemiante. Conține totul, plantele tale își vor reveni într-o clipă.

De ce să pui usturoi în plante? Motivul

Nu toată lumea știe că usturoiul are numeroase proprietăți benefice, datorită puterii sale antibacteriene și antiseptice. Dar nu numai atat, are si multe alte beneficii, motiv pentru care este considerat un aliment sanatos si potrivit pentru oameni dar si pentru plante.

Mai ales în această perioadă, deoarece mii de insecte se instalează la plantele noastre, distrugându-le complet. Dar usturoiul poate fi soluția la acest lucru, de fapt, pe lângă faptul că îl folosește în mii de rețete, este un pesticid perfect: hai să aflăm cum se face.

Cum se folosește usturoiul în plante: uimitor 

Pentru a elimina micile infestări, nu este necesar să se intervină cu produse chimice. Tot ce trebuie să faci este să folosești un tratament pe bază de usturoi, deși mirosul nu este deloc plăcut. Dar datorită acestui miros neplăcut, putem alunga paraziții odată pentru totdeauna. Are un real efect respingător împotriva acarienilor roșii, omizilor și multor alte insecte mici. 

Cum îl putem folosi? Cea mai simplă metodă este să introduceți un cățel de usturoi între tulpina plantei și marginea ghiveciului. Repetați cel puțin o dată pe lună această operațiune, pentru a preveni insectele enervante.

Cățel de usturoi

În schimb, dacă paraziții se găsesc deja la plantele noastre va fi suficient să fierbi un cap de usturoi într-o jumătate de litru de apă. Pune amestecul intr-o sticla cu pulverizator si pulverizeaza pe plante evitand florile.

Tratamentul ar trebui să fie făcut o dată la două zile. Este fara indoiala un remediu infailibil si natural, nu te vei mai putea descurca fara el. După toate acele pesticide chimice, plantele tale merită o cură naturală, de fapt, dacă vrei să păstrezi același rezultat, ar trebui să îngheți acest compus pentru a-l putea folosi din nou și din nou. 


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile