Ai cumpărat plante verzi frumoase, dar nu au rezistat mult? Unele plante de interior pot suferi rapid de lumina slabă sau lumina directă a soarelui, prea puțină sau prea multă umiditate. Frunzișul sau vârfurile înflorite își pierd toată frumusețea. Avem o rețetă pentru ca tu să salvezi o plantă în stare proastă. Ingredientele folosite conțin nutrienți cunoscuți pentru a ajuta creșterea plantelor.
De ce ai nevoie :
- Un blender
- 2 coji de banana
- 1 cana zat de cafea
- coji de ouă
Pașii pentru a salva o plantă în stare proastă:
1. În primul rând, pasează toate ingredientele (cojile de banana, zatul de cafea si cojile de oua) într-un blender
2. Apoi turnați amestecul în solul ghivecelor dvs. de flori, direct pe substrat. Numără aproximativ o lingură pentru o plantă mică și două până la trei linguri pentru ghivecele tale mai mari.
3. Apoi va trebui să adăugați acest amestec o dată pe săptămână.
Chiar mai eficient decât compostul pentru îngrijirea plantelor, acesta va da un impuls bun arbuștilor, cactușilor, plantelor cu flori (flori albe etc.) și plantelor în ghiveci. Este ideal cand o planta moare vizibil si nu stii cum sa reactionezi! Le poți uda și cu apă îmbogățită cu coajă de banană pentru a le da puțină putere.
De ce să faci acest îngrășământ de casă
Lipsa aprovizionării cu îngrășăminte duce la creșterea prețului îngrășământului. Alimentat de conflictul dintre Ucraina și Rusia, împreună cu o serie de factori preexistenți, prețurile îngrășămintelor sunt la niveluri record.
Deoarece prețurile la materiile prime care constituie piața îngrășămintelor — amoniac, azot, nitrați, fosfați, potasiu și sulfați — sunt în creștere cu 30%, puteți vedea de ce este important să încercați să vă faceți propriul îngrășământ de casă anul acesta.
La ce sunt bune cojile de banane când vine vorba de o grădină de legume?
Credeți sau nu, cojile de banane sunt foarte bogate în nutrienți. Acest lucru face din coaja unei banane o sursă excelentă de îngrășământ natural pentru curtea și grădina dumneavoastră.
Iată o listă de nutrienți găsiți în cojile de banane, precum și modul în care fiecare nutrient ajută la fabricarea îngrășământului de casă.
Potasiu: Cred că am auzit cu toții că bananele sunt o sursă excelentă de potasiu. Dar știați că coaja lor exterioară este la fel de bogată? Nivelurile ridicate de potasiu ajută plantele să crească rădăcini puternice și, de asemenea, ajută la o bună distribuție a apei și a nutrienților. Potasiul ajută la reglarea enzimelor plantelor și vă sprijină plantele în creșterea tulpinilor mai puternice. Toate acestea funcționează împreună pentru a ajuta la creșterea unor plante puternice și rezistente împotriva bolilor și a dăunătorilor.
Fosfor: La fel ca potasiul, fosforul ajută și la cresterea rădăcinilor și lăstarilor sănătoși. Fosforul este, de asemenea, un nutrient esențial pentru producerea cu succes a florilor, polenului și fructelor. Plantele care primesc mult fosfor cresc mari și puternice.
Calciu: Rădăcinile și tulpinile depind, de asemenea, de o cantitate mare de calciu pentru rezistență și dezvoltarea adecvată a tulpinii și rădăcinilor. Calciul ajută la descompunerea nutrienților din sol, cum ar fi azotul, și sprijină alte minerale în deplasarea prin sistemul unei plante.
Magneziul: Acest mineral susține fotosinteza sănătoasă, care este absolut esențială pentru toate aspectele creșterii și sănătății plantelor.
Beneficiile zațului de cafea
Iată nutrienții găsiți în zațul de cafea:
Cupru – Cuprul este unul dintre cei opt micronutrienți esențiali pentru plante. Cuprul este necesar pentru multe activități enzimatice din plante și pentru producția de clorofilă și semințe. Deficiența de cupru poate duce la o susceptibilitate crescută la boli precum ergotul.
Magneziul – Magneziul este nucleul central al moleculei de clorofilă din țesutul vegetal. Astfel, dacă Mg este deficitar, deficitul de clorofilă are ca rezultat creșterea slabă și îngreunată a plantelor. Magneziul ajută, de asemenea, la activarea unor sisteme enzimatice specifice.
Potasiu – Potasiul este asociat cu mișcarea apei, nutrienților și carbohidraților în țesutul vegetal. Este implicat în activarea enzimelor din plantă, care afectează producția de proteine, amidon și adenozin trifosfat (ATP). Producția de ATP poate regla viteza fotosintezei.
Fosforul – Fosforul este prezent în celulele vegetale și animale și este vital pentru toate plantele pentru recoltarea energiei soarelui și transformarea acesteia în creștere și reproducere.
Beneficiile cojilor de oua
Deși azotul, fosforul și potasiul sunt cele mai importante pentru o creștere sănătoasă, calciul este, de asemenea, esențial pentru construirea „oaselor” sănătoase – pereții celulari ai unei plante. Alcătuite din carbonat de calciu, cojile de ouă reprezintă o modalitate excelentă de a introduce acest mineral în sol.