flori comestibile

Tot ce trebuie să știi despre florile comestibile


Până și ochiul își dorește partea lui! De aceea se întâmplă din ce în ce mai des să găsim preparate de restaurant împodobite cu flori frumoase. Există multe flori comestibile și au arome foarte diferite, de la dulce la picant și oferă multe posibilități de a-și dezvălui creativitatea în bucătărie. Ei bine, da, le poți folosi și acasă pentru a-ți decora și aroma mâncărurile. Cu toate acestea, este important să știți ce flori sunt comestibile și care nu.

Ce flori sunt comestibile?

Nu doar flori de dovlecel! Gama de flori comestibile este mult mai largă. Există atât de multe tipuri de plante care produc flori comestibile delicioase. Cele mai frecvente sunt:

  • usturoi sălbatic
  • begonie
  • cimbru
  • hrişcă
  • dalii
  • margaretă comună
  • iasomie
  • nasturtium (Tropaeolum)
  • trifoi
  • albăstrea
  • lavandă
  • păpădie
  • Trandafir
  • gălbenele
  • arpagic
  • cimbru
  • violeta
  • cicoare
  • dovlecel

Care flori sunt otrăvitoare în schimb

Desigur, există și multe flori otrăvitoare. Absolut de evitat:

  • Columbin comun
  • Trandafir de Crăciun
  • aconit
  • Brugmansia
  • Degetar roșu
  • Laburnum
  • ranuncul
  • colchicus de toamnă
  • cucută
  • trifoi dulce
  • toate florile din familia Solanaceae, cum ar fi roșiile

Pentru a fi în siguranță, cercetați întotdeauna pentru a vedea dacă plantele pe care doriți să le recoltați sunt comestibile. Regula de bază este: dacă nu ești sigur, nu le strânge.

Unde găsiți flori comestibile?

Este important să nu cumpărați niciodată florile clasice care se găsesc în piețe, supermarketuri sau florării și care au un scop pur decorativ. Aceste flori sunt de fapt adesea tratate cu pesticide și, prin urmare, sunt toxice.

Pentru a fi in siguranta, pot fi cultivate direct in gradina sau pe balcon pentru a avea certitudinea absoluta de a obtine flori complet fara pesticide.

Cu putin noroc vei putea gasi si flori comestibile in magazine specializate si chiar in supermarketuri, marcate ca flori potrivite pentru consumul alimentar.

Cum să folosești florile în bucătărie?

Florile comestibile nu sunt folosite doar ca garnitură. Sunt, de asemenea, ingrediente foarte versatile. Cea mai clasică utilizare este în salate.

Înainte de a folosi florile, acestea trebuie spălate și curățate, la fel ca și cu fructele și legumele. Îndepărtați părțile verzi, pistilurile și staminele din florile mari. Florile mici pot fi folosite întregi.

Se pot folosi proaspete, uscate, crude sau fierte și se pot face în sirop sau jeleu sau pot fi marinate în oțet sau alcool.

În general, florile mai decorative sunt mai potrivite pentru deserturi și băuturi, în timp ce cele din ierburi și legume sunt mai potrivite pentru mâncăruri copioase.

Puteți adăuga florile direct în mâncare, le puteți folosi ca garnitură, le puteți prăji sau le puteți amesteca în tartine, le puteți congela în cuburi de gheață, le puteți folosi pentru a aroma oțet sau pentru a face siropuri.

Durată

Florile au gust și arată cel mai bine când sunt proaspăt culese și se păstrează doar pentru scurt timp. Le puteți păstra într-un vas cu apă la frigider, dar totuși vor rezista doar câteva ore. Așa că folosește-le întotdeauna cât mai repede posibil.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile